Nem csak linket, de egyenesen infográfiás videót is!Még nem.Adhatsz linket róla.
Nem a Leonak kell feltétlen Lynx,a Lynx mellé kell a Leó
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem csak linket, de egyenesen infográfiás videót is!Még nem.Adhatsz linket róla.
Nem a Leonak kell feltétlen Lynx,a Lynx mellé kell a Leó
nekünk kell kb két dandárnyi, az legyen 400 darab (hasracsapva)AMV sokkal jobb üzlet: 76 AMV-ért 450 millió EUR-ot fizetnek a szlovákok, 5,9 millió darabja.
Tavaly szerződték le, de már idén(!) érkezik az első példány. Boxerra éveket kellene várni!
Slovakia will buy 76 Finnish Patria AMV armored personnel carriers at a cost of nearly €450 million
Finland will sell 76 Patria AMV armored personnel carriers manufactured by the Finnish company Patria to Slovakia. Deliveries are scheduled to begin in the second half of 2023.gagadget.com
Igen gyárthatjuk is! a Patria mindig hazai gyártással (összeszereléssel) kínálja a termékeit, kidolgozott csomagjaik vannak erre. Ezért tudták még a japánoknak is eladni kiütve a hazai céget: a Mitsubishit.nekünk kell kb két dandárnyi, az legyen 400 darab (hasracsapva)
Az egy milliárd Eur. Nem tudom gyárthajuk-e mi, de durva.
Nem tudom, hogy mennyi értelme lenne a hazai gyártásnak, ha utána nem lenne munkája a gyárnak max a karbantartás...Igen gyárthatjuk is! a Patria mindig hazai gyártással (összeszereléssel) kínálja a termékeit, kidolgozott csomagjaik vannak erre. Ezért tudták még a japánoknak is eladni kiütve a hazai céget: a Mitsubishit.
Érdemes a 6x6-osukkal a kombinálni aminek 1-1,2 millió EUR darbaja csupán! Ami nem első vonalas cucc (pl önjáró aknavető, mobil harcálláspont, sebesült szállító), oda tök jó a 6x6-osuk is - jelentős spórolást tesz lehetővé.
nem kell ehhez dedikált gyár: Kaposváron lehetne egy összes szerelő csarnok meg kb. száz ember, aki összeszereli.Nem tudom, hogy mennyi értelme lenne a hazai gyártásnak, ha utána nem lenne munkája a gyárnak max a karbantartás...
Nem vagyok benne biztos, hogy engedni fogja a patria, hogy az RM gyárába bármit csináljanak vele a torony rárakásán kívül.nem kell ehhez dedikált gyár: Kaposváron lehetne egy összes szerelő csarnok meg kb. száz ember, aki összeszereli.
Nem igaz "gyártás": annyi készül nálunk, amire van kész vagy könnyen kiépíthető kapacitás.
Pl. ha elbírja, akkor mehetne rá Lynx tornya egy az egyben! Azt Zalában megcsinálják és csak rá kell szerelni. Páncélt vágni és hegeszteni is tudnak Zalában: a teknőket, felépítményt legyárthatják ott is. Szóval finnek azt telepítik ide amit mi kérünk, a többit megcsinálják Finnországban, de a lengyeleknél is van gyártó kapacitás AMV-re. Futómű jöhet a Rábától - ha meg tudják ugorni minőségben.
Patria szerintem meg pont leszarja: semmi rendkívüli technológia nincs az AMV-ban, pont ezért olcsó. Minden ismert technológiából beletették a legjobb ár-érték arányút aztán piacra dobták és már 9 ország alkalmazza őket.Nem vagyok benne biztos, hogy engedni fogja a patria, hogy az RM gyárába bármit csináljanak vele a torony rárakásán kívül.
Én sem látok ebben ploblémát, hogy nincsenek a zászlóaljak feltöltve. Előszöl meg kell alkotni a stuktúlát, a tobolzás folyamatos, illetve hábolús időkben taltalékosokkal, solozottakkal, és önkéntes bolondokkal ki lehet egészíteni.A hiányzó lövesz zászlóaljak mindegyik dandárhoz meg lesznek nyitva rszr azt is mondta mennyi összesen. Aztán majd a többi, a terv az összfegyvernemi dandárok kialakítása.
Messze a legjobb lett volna. Gondolom az ár meg a szállítási határidő eldöntötte a kérdést. Ha az itt emlegetett "hideg északi szél" lesz, lehetőleg a nagy hidegre való tekintettel a 8 gombos verzióban az is fényévekkel jobb megoldás, mint a Hitronra várni egy évtizedet.Én 2 dandárra valót az ausztrál verzióból.
Mondjuk ha még papíron sem alakulatak meg a zászlóaljak, akkor annyira nem tragédia ha nem sorkaozik itt a sok milliódolláros technika. Idén le kellene szerződni a felszerelésüket: 8x8-asokat, kerekes lövegeket, hogy mire felállnak ezek az egységek addigra ideérjen a cucc.Én sem látok ebben ploblémát, hogy nincsenek a zászlóaljak feltöltve. Előszöl meg kell alkotni a stuktúlát, a tobolzás folyamatos, illetve hábolús időkben taltalékosokkal, solozottakkal, és önkéntes bolondokkal ki lehet egészíteni.
A baj inkább az, ha nincs mivel eledményesen halcolni...
Messze a legjobb még 2 dandárnyi Lynx lett volna.Messze a legjobb lett volna. Gondolom az ár meg a szállítási határidő eldöntötte a kérdést. Ha az itt emlegetett "hideg északi szél" lesz, lehetőleg a nagy hidegre való tekintettel a 8 gombos verzióban az is fényévekkel jobb megoldás, mint a Hitronra várni egy évtizedet.
Annak is kellett volna egy évtized meg nem is kell mindenhova láncos IFV, a zsetonról már nem is beszélve.Messze a legjobb még 2 dandárnyi Lynx lett volna.
De legalább mi gyártjuk és minél több Lynx van annál olcsóbb üzemeltetni.Annak is kellett volna egy évtized meg nem is kell mindenhova láncos IFV, a zsetonról már nem is beszélve.
Mivel a Patria be akarja tenni a lábát a BW beszerzésekbe, ehhez muszáj lesz német cégekkel együttműködni. Az RM már felajánlkozott félig meddig. Ide akár beszállhatunk. Nah. pl. erről beszelgethetett volna múlt héten Papi és OV.Nem vagyok benne biztos, hogy engedni fogja a patria, hogy az RM gyárába bármit csináljanak vele a torony rárakásán kívül.
Szerinted bármi köze van ennek a megnevezéshez? Ezek a nevek kizárólag lázálom szülöttei, semmi egyebet nem lehehet levonni belőlük következtetésül.Mi a különbség a Gyalog és a Hajdú között? A hajdúk lovasok voltak, ezért Gidránt kapnak? A gyalogosoknak pedig jár a Lynx, mert a Hiúzon nem lehet lovagolni? Komolyra fordítva a szót, mi a doktrinális különbség egy Hajdúdandár és egy Gyalogdandár közt?
Hát ez itt a probléma. Mert ha a név nem tükröz semmi jelentésbeli tartalmat, akkor a logika szabályai szerint a Bocskai is Lynx-et fog kapni.Szerinted bármi köze van ennek a megnevezéshez? Ezek a nevek kizárólag lázálom szülöttei, semmi egyebet nem lehehet levonni belőlük következtetésül.
jó, de ha nem vesznek annyit hogy jusson neki, akkor nem kap.Hát ez itt a probléma. Mert ha a név nem tükröz semmi jelentésbeli tartalmat, akkor a logika szabályai szerint a Bocskai is Lynx-et fog kapni.
Ez az angol rendzser majmolása.Mi a különbség a Gyalog és a Hajdú között? A hajdúk lovasok voltak, ezért Gidránt kapnak? A gyalogosoknak pedig jár a Lynx, mert a Hiúzon nem lehet lovagolni? Komolyra fordítva a szót, mi a doktrinális különbség egy Hajdúdandár és egy Gyalogdandár közt?
Hajdúk könnyű gyalogosok voltak. Ez alapján az következik szerintem, hogy ők könnyebb kerekes járműveken fognak közlekedni: Gidrán, NMS esetleg 8x8-asok...Mi a különbség a Gyalog és a Hajdú között? A hajdúk lovasok voltak, ezért Gidránt kapnak? A gyalogosoknak pedig jár a Lynx, mert a Hiúzon nem lehet lovagolni? Komolyra fordítva a szót, mi a doktrinális különbség egy Hajdúdandár és egy Gyalogdandár közt?