[HUN] Harci eszközök új álcázó festése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 504
21 309
113
Ez nagyban hasonlít rá! Szerintem ugysn sz a szín!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 662
36 307
113
Ez a videó szerepelhetne számtalan egyéb topicban, lehet már szerepel is. Most mégis ide teszem, a harcjárművek álcázó festése miatt. Tavaszi környezetnem szerintem a BTR fűzöld színének nincs párja, annyira jó. Láthatunk mellette Gidránt is. Elég feltűnő.
Mert a Gidránokon nincs lekopva a festés, majd pár év múlva a Gidránoknak is jó lesz a festése :p

• Tetszik
Reactions: Hortator and beat

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 094
2 658
113
Mert a Gidránokon nincs lekopva a festés, majd pár év múlva a Gidránoknak is jó lesz a festése :p
Igen, ez is igaz. Megnéztem újra a videót, amikor a végén felsorkoznak a járművek már elég porosak. Úgy már a Gidrán színe is sokkal jobb. ;)

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
886
2 447
93
Ez nagyban hasonlít rá! Szerintem ugysn sz a szín!
Ez inkább valami barna árnyalat.

8522b4ece62d89f7f4effdb076a521f5rsaf-h225m-in-marignane.jpg

Kerestem hozzá színkódot, de egyelőre még nem találtam.

Ez a magyar gép

339756458_241442248356946_2806465137930417863_n.jpg

Ez inkább a H145M színének kissé világosabb változata, de majd Kecsón csekkoljuk :)

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 862
44 840
113
(25 év makettezés, ez a "zöld" a revell 46-ra hasonlít, az meg a RAL 7013)
Nekem egy fajta Olive Drabnek tűnik, a mienk viszont tényleg szürke.
Nekem személy szerint nem teszik - de ez van. Koller szerint komoly tudományos alapja van hogy miért ez a szín lett...

Ha már szürke, akkor valami mással pl. világosabb színnel foltozhatták volna. A foltos mindig jobban rejt mint a homogén szín...

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 900
67 710
113
Ez inkább valami barna árnyalat.

8522b4ece62d89f7f4effdb076a521f5rsaf-h225m-in-marignane.jpg

Kerestem hozzá színkódot, de egyelőre még nem találtam.

Ez a magyar gép

339756458_241442248356946_2806465137930417863_n.jpg

Ez inkább a H145M színének kissé világosabb változata, de majd Kecsón csekkoljuk :)
Az összes helikopterünknek, belértve a Mi-24-est is, jobban állna ez az olive drab szín, mint a szürke.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 862
44 840
113
Vagy inkább csak a hivatalos festés RAL kódjait.
A modellezők, makettezők díjaznák :)
Hátha nem "államtitok" és valaki megmondja...
Igazából a harcjárműveké is érdekelne: magyar A7-est vagy PZH-t talán építenék 1/35-ben, noha inkább 1946 előtti cuccok érdekelnek inkább makettezés terén.

• Tetszik
Reactions: ZsoltHun

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
886
2 447
93
Hátha nem "államtitok" és valaki megmondja...
Igazából a harcjárműveké is érdekelne: magyar A7-est vagy PZH-t talán építenék 1/35-ben, noha inkább 1946 előtti cuccok érdekelnek inkább makettezés terén.
Esetleg @krisss vagy @dudi tudna a RAL kódok kérdésében nyilatkozni szárazföldi technika kérdésében.
Vagy akinek van színkód mintája és lehetősége van testközelbe kerülni valamelyik cuccal, megnézhetné. Gidrán, Leo2A7+, PZH2000 esetében van lehetőség inkább érintés közelségbe kerülni egy kiállítás során :)
Helikopterek esetében max megkérni a mellette álló személyzetet, hogy nézze meg nekünk :)

• Tetszik
Reactions: Aladeen

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 351
34 075
113
Ezt csak úgy beteszem, mint egy közép-keleteurópai ország álcázófestését. Nincs benn sárga, de van alakmásító hatás. o_O
Nekem a zöld nagyon tetszik, telitalálat az uralkodó növényzethez.

AA15GZ66.img
Időszak függő.
Lehet, hogy többet inkább sárgás, mint zöld a növényzet, a fásszárúakra pedig ez még inkább igaz.