[HUN] Harckocsibeszerzés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 204
113
Pont ez jutott nekem is eszembe, hogy ilyen távirányítású aknamentesítő robotokat lehetne kialakítani belőlük (esetleg a tornyot is ki lehetne kapni, de az már más kérdés). Beküldeni, mint "neki úgyis mindegy" malacot előre az aknamezőkre, aztán ha kilövik akkor meg még mindig kisebb veszteség, mintha a friss Leókkal történne ez meg.

Azt a qrva keveset(harckocsi: T-72) nem qúrnámhasználnám el ilyen egyszer-használatos-üzemmódban, mikor van/lesz 3-4-500 kidobni-tervezett BTR !!!
Mi akadályoz meg bennünket egy ilyen emberes/drónos BTR-átépítésben? :oops:

Tippelek:
  • olcsó,
  • hatékony,
  • nem kell hozzá a "német",
  • további előnyök ...




U.I.: ... ami "BTR-kivonás" szintén a sejthető "hagyományosan-magyar-elqúrás"-nak kezd tűnni, de "mi így szállunk le a binyóról"! :( :mad: :oops:

.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 462
67 798
113
A7-re A7A1 verziószàmmal màr megcsinàltàk koràbban. Tudod, HTKA, meg PDF..., ha màr a fórumon feldolgozott informàciók az ókor ködébe vesznek.
Ugye úgy született az A7A1, hogy új alvàzzal oldottàk meg a rendszerelemek miatt az elhelyezést. Ebbôl rendelt a BW 17-et ami helyett most 18 A8 lett. Szóval mivel àtnevezték A8-ra, ez egy új dolog ugye? :D
 
  • Tetszik
Reactions: endre and LMzek 2.0

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 356
11 316
113
Amúgy kövezzetek meg, de a beásott vonalak elleni dzsihád T-55-k meg MT-LB-k ötlete sem annyira az ördögtől való. Vagy mondjuk azt, hogy amikor már az aknataposó T-72-ket nem lenne érdemes javítani, akkor megtölteni szépen C4-el és szoszi durr bele az ellenséges vonalakba.

Vaaagy ha nagyon bilibe lóg a kezem, akkor ilyen öngyilkos szf-i drónflottát is el tudok képzelni, amit kifejezetten arra tartanánk, hogy rajban ráeresszük az aknamezőkre, azok eldurrannak, utána jönne az aknamentesítő és utána meg jöhetnek a Leok

Aztán a ténylegesen az áttörésre küldöttek meg nem győzik kerülgetni azt a sok roncsot az aknamezőn.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
De még egyszer: a Trophy, meg az Iron Fist sem ideális a messzire világító radarjelek miatt, a StrikeShield meg még nincs kész abból a
Ostobaság, mert a csapatlégvédem drónveszély, míg a tüzérség elleni harc precíziós lőszerek elterjedése miatti fokozódó növekedése (c-ram pl) az egyre hangsúlyosabb elektronikai harccal együtt világító karácsonyfává változtat eleve minden kisebb-nagyobb egységet. Továbbá a drónfelderítés általános jelenléte eleve megszüntette a saját egységek optikai álcázhatóságát is.

A XXI. századi hadszíntéren magától érthetődő, hogy az ellenség pontosan tudja hol vagy.

Vagy védekezni tudsz a támadások ellen és támadni a támadókat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 278
68 267
113
@Szittya - asszem te kaptál tűzszerész kiképzést elmondásod szerint. Van nálunk rnedzserben MICLIC-hez mérhető aknamentesítő?
A szovjet megfelelője TR-77 Meteor néven fut azt hiszem...
20+ eve kivontuk utod mert elavult xar, es nincsenek is aknak mert alairtuk.
Igaz azota se gyartott senki ujabbat vagy jobbat miota veget ert a hidegháború.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 500
93 717
113
Gulyás Gergely: Folytatódnak a hadiipari fejlesztések
A hadiipari területtel kapcsolatos újabb beruházásokról elmondta: más típusú harckocsikat is gyártani fognak Zalaegerszegen az eddigieken túl, a várpalotai fejlesztés is befejeződik jövőre, folytatódnak a hadiipari fejlesztések.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 500
93 717
113
Hűbameg.

A katonai beszerzések folyamatosak, gazdaságpolitikai siker, hogy a háború előtt tudott megállapodni a Rheinmetallal, hogy ők Magyarországra jönnek, nagy valószínűséggel Leopardokat gyártani.

A héten valóban érkezett egy Leopard harckocsi, ez Tatára csatlakozik. Ez egy A7-es tank az eddigi A4-esek mellé, azonban Gulyás saját bevallása szerint sem szakértő, nem tudja, ezek a számok mit jelentenek. A kormány 44 tankot rendelt, ezek 2025-ig meg fognak érkezni.



Gulyás elmondta hülye hozzá, de ennyire?
Majd meghallgatom. Kívancsi vagyok ennyire félrebeszélt vagy az újságírók nem értették meg.