[HUN] Harckocsibeszerzés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 418
5 023
113
Bírom, hogy mindig azok ágálnak forrásokért, akik amúgy sosem hoznak semmire, csak kijelentik valamiről, hogy "szar".
A Svéd hadseregben szolgálatban volt a Centurion, csak mondom. :rolleyes:
Az STRV-103-at meg annak felülmúlására készítették. És ezt a való életben is igazolta....
Az 1968-as gyakorlat idején mind a Chieftain mind az STRV-103 teljesen új technika volt.
A gyakorlat egyik nem titkolt célja az volt, hogy a Centurion után a Chieftaint is eladják a svédeknek a britek.
A gyakorlat eredményeit figyelembe véve nem sikerült. A svéd tank nagy általánosságban felülmúlta a Chieftaint.
Vagyis a kiértékelésben legyőzte.
A svéd STRV-103 minden hadgyakorlaton, minden alkalommal legyőzte a Centurion és Chieftain harckocsikat.

Azt, hogy ezt te úgy értelmezed, hogy szétlövik egymást, arról én nem tehetek...
Bocs, de nem ezt írtad eredetileg. Lehet magyarázni, hogy de, te így gondoltad, de ez egy darab értékelés.volt 1968-ban. Amit ráadásul a britek vegeztek. Nem azt mondom, hogy a 103-as teljesen haszontalan volt. A svéd viszonyok közt megfelelt. Az, hogy a brit és az amerikai kiertekelesek után senki sem vett az meg egy másik olvasata a kérdésnek. Sajnos a 103-rol ma már nem sok forrás van. Az előzőleg bemasolt, es ma mar nem letezo, oldal köszön vissza mindenütt. Milyen forrást kellene hoznom egy olyan kérdéshez, hogy honnan veszi valaki azt, hogy minden hadgyakorlaton legyőzte xy harckocsit? Egyszerűen csak érdekelt, hogy hátha van valahol egy rendes forrásanyag róla, mert még ezen az oldalon sincs igazi nyoma az állítás forrásának.

Mellesleg, ahogy már én is, meg te is leirtad, ebből nincs már.sehol, csak néhány múzeumban. Ehhez képest itt pörögnek egyesek, hogy milyen jó lenne nekünk. Szerintem meg nem, de.csak ennyi.
 
  • Tetszik
Reactions: Catles

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
754
2 030
93
A realitás meg a semmi, hiány van, és az Alföldet ha így marad a 2022-eshez hasonló aszály viszi el (inkább durvább), oda kell a pénz hogy legyen víz visszatartás. Ezer milliárdok, azonnal.
Egyébként ja. Nem tanultunk 2022-ből és azt hittük tavaly, hogy ennyi volt és minden okés... Azonnal ki kell alakítani folyóvizeink mentén sok-sok árteret, amelyeket víz alatt kell tartani, hogy párologtassanak.
Az úszóképes 8x8-as pedig ebből fakadóan alapkövetelmény lesz!
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 907
4 744
113
Egyébként ja. Nem tanultunk 2022-ből és azt hittük tavaly, hogy ennyi volt és minden okés... Azonnal ki kell alakítani folyóvizeink mentén sok-sok árteret, amelyeket víz alatt kell tartani, hogy párologtassanak.
Az úszóképes 8x8-as pedig ebből fakadóan alapkövetelmény lesz!
Egyet értek veletek, de a hozzászólások nem a tárgyhoz tartoznak.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 197
10 963
113
Egyébként ja. Nem tanultunk 2022-ből és azt hittük tavaly, hogy ennyi volt és minden okés... Azonnal ki kell alakítani folyóvizeink mentén sok-sok árteret, amelyeket víz alatt kell tartani, hogy párologtassanak.
Az úszóképes 8x8-as pedig ebből fakadóan alapkövetelmény lesz!

OFF:
A vízügy baromállatai még mindig abban élnek, hogy minden csepp vizet ki kell vezetni az országból a lehető leghamarabb.
Holott egy jó árasztás komoly akadály is lehet. Pár, mondjuk tiszai, holtág visszafűzése a folyóra meg jó gyakorlat az utászoknak.