ah, akkor nem éltek az ajánlattal és maradtak a magasabb ár de részleges haza gyártás csomagnál.Igen,.sajátot tesznek bele meg saját gyártásuk lesz, meg saját logisztikai làncuk elég sok alkatrészhez.
Ha csak veszed az mindig olcsóbb.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ah, akkor nem éltek az ajánlattal és maradtak a magasabb ár de részleges haza gyártás csomagnál.Igen,.sajátot tesznek bele meg saját gyártásuk lesz, meg saját logisztikai làncuk elég sok alkatrészhez.
Ha csak veszed az mindig olcsóbb.
Igen, de ez be is lett jelentve kb 2 hónapja, hogy mit vettek.ah, akkor nem éltek az ajánlattal és maradtak a magasabb ár de részleges haza gyártás csomagnál.
na én erről lemaradtam sajnosIgen, de ez be is lett jelentve kb 2 hónapja, hogy mit vettek.
A kettes létrára gondolsz?.
Jön a nyár, kék az ég, és süt nap(majd)...
... és nagyon hiányolok valamiT!
.
.
.
Meg kell várni míg az RM 1 mrd euróért kifejleszti nekünk a megfelelő drón ketrecet 10 év alatt....
Jön a nyár, kék az ég, és süt nap(majd)...
... és nagyon hiányolok valamiT!
.
.
.
Meg kell várni míg az RM 1 mrd euróért kifejleszti nekünk a megfelelő drón ketrecet 10 év alatt...
A kettes létrára gondolsz?
Nem dronketrec kell,hanem onvedelmi képesség.Meg kell várni míg az RM 1 mrd euróért kifejleszti nekünk a megfelelő drón ketrecet 10 év alatt...
Majd téged kiültetünk a tankra egy lepkehálóval!Nem dronketrec kell,hanem onvedelmi képesség.
Leírtam már,hogy milyen rszkozok vannak és lehetnek.Egydzeruen tendszeresiteni kell őket.Majd téged kiültetünk a tankra egy lepkehálóval!
Minden más megoldás drága - nem fog minden járműre jutni.Leírtam már,hogy milyen rszkozok vannak és lehetnek.Egydzeruen tendszeresiteni kell őket.
Ketrec egy szuksegmegoldas.Addig,amig jobb nincs
Teljesen logikus,hogy a következő az EFP töltetes dronok lesznek,mik megjelennek.Már 1-2 éve irtam erről.Minden más megoldás drága - nem fog minden járműre jutni.
Egyébként a ketrec is csak átmenetileg működhet. Tandem harcirészt már nem fogja meg: az első átüti a ketrecet, második meg a tető páncélt. Javelin ellen nem is működött például.
De valszeg ha egy EFP töltet kerül a drónba akkor az is átmegy mind a ketrecen mind a tető páncélon. Pl. a BONUS-155 EFP-je 100-140 mm RHA-t visz át - ezen a ketrec semmit nem csökkent: átmegy rajta egészen a tető páncélig.
Teljesen logikus,hogy a következő az EFP töltetes dronok lesznek,mik megjelennek.Már 1-2 éve irtam erről.
Ugyanakkor arrol is,hogy valójában semmi kifejezetten egycélú dronellenes eszköz nem kell a védekezéshez.Felülről támadó célok elleni,és valamivel nagyobb hatósugarú APS kell?Kell.Top attack ATGM terjed.Bonus,Smart,KSTAM,Kitolov,Stirx,stb léteznek.Iron Fist.Első lépésben a saját(Mongoose-2) elfogójával,50-60 méter hatótávval.Második lépésben integrálni a Mongoose-3 elfogót,300méter hatótáv.És még harmadik lépés is van opcióként,a Mongoose-3B elfogó,ami dron ellen már 2 (kettő) km hatótávot biztositana.....(persze nem mi,Elbit tudná megcsinálni)
De ezelött egy pk RCWS felpofozás is már komoly védelmet adna.ABM képes 40milis agv,mellé egy (n)gp.Tetejére egy Elta 3312 modul.
Egy modul 90fokban képes földi és légi célokat érzékelni.Radar+EOP/IR.A Leokon van BMS.4 gépes szakasz BMS-en keresztül koordináltan körkörös figyelést és védelmet tud biztositani magának.A radar földi mozgócélfelderitőként is funkcionál.Fegyverek földi célok ellen is alkalmazhatóak.Kész van,el is adják-még reklámozzák is,hogy gyertek hülyék,vegyétek meg.....
Minden más megoldás drága - nem fog minden járműre jutni.
Egyébként a ketrec is csak átmenetileg működhet. Tandem harcirészt már nem fogja meg: az első átüti a ketrecet, második meg a tető páncélt. Javelin ellen nem is működött például.
De valszeg ha egy EFP töltet kerül a drónba akkor az is átmegy mind a ketrecen mind a tető páncélon. Pl. a BONUS-155 EFP-je 100-140 mm RHA-t visz át - ezen a ketrec semmit nem csökkent: átmegy rajta egészen a tető páncélig.
videó nem áll rendelkezésreÉs már az oroszok is felfedezték a spájzbol....
Megtekintés YT-on.Most dobta fel nekem is,az Elta 3312 keresésre.videó nem áll rendelkezésre
A Szlovák Köztársaság Védelmi Minisztériuma több mint 100 fő harckocsi vásárlását tervezi két új harckocsizászlóalj kialakításához és felszereléséhez a szárazföldi erőknél. Ezt a bejelentést a szlovák védelmi minisztérium képviselői tették a Future Armored Vehicles Central & Eastern Europe konferencián, amelyre május 13-14-én került sor Prágában, Csehországban.
Slovakia intends to procure more than 100 main battle tanks
The Ministry of Defence of the Slovak Republic plans to purchase more than 100 main battle tanks to form and equip two new tank battalions in the land forces.defence-industry.eu
Azért az nem nagy titok hogy a 44 nekünk sem a végső mennyiség lesz.Ez a 100db jobban passzol Szlovákia méreteihez, mint a 44db Magyarország méreteihez.
Azért az nem nagy titok hogy a 44 nekünk sem a végső mennyiség lesz.
Még várnak egy kicsit hogy lássák: lesz-e valami a KF51-ből vagy ez is el lesz "rejnmetálkoskodva" mint a HX3 löveg.
Ha továbbra is csak duma van Pappiék részéről működő fegyver helyett, akkor majd vesznek még Leo2-est...
Ez idén vagy jövőre eldől szerintem attól függ, hogy papiéknak mennyi idejük van prezentálni egy proto Panthertlol
Stratégiai nyugalom?
Ráérünk 2035-ig?