Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az arviz soran kenytelen voltak belatni a donteshozok, hogy helikopter kell. (S nem csak a sajtotajtekoztatokban kell hogy letezzen.)
Azt nem tudom, hogy olcso-e, mert a fene tudja, hogy milyen szerzodes alapjan, milyen ellentetelezesert kapjuk. Oroszorszag mindennek megkeri az arat es nekunk nincs flottabazisunk a Fekete tengeren.
S engem igazabol ez riaszt meg: a semmibol, 0 kommunikacioval, 0 tarsadalmi egyeztetessel itt lettek ezek a gepek. Ilyet utoljara a Varsoi Szerzodes tagjakent elhettunk at.
Az 1. gép...:
http://russianplanes.net/reginfo/16710
A 2. gép...:
http://russianplanes.net/id133140
Ezek civil gépnek tűnnek nekem.
Végül is jobb mint a semmi..., de akkor is!
Tegye csak elvileg ezért fizetjük.Viktor persze, lehet ismét harcolhat majd egyet Brüsszelben.
http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/athidalo-helikoptermegoldas-1219341
Ennyi elég is. Nem? Nem vagyunk Krőzusok, és az országot is keresztül lehet hugyozni.Idén több gép is repülőképessé lesz téve, de hosszú távon (értsd a váltótípus érkezéséig) kb 5-6 gépes repülőképes flotta a reális.
S engem igazabol ez riaszt meg: a semmibol, 0 kommunikacioval, 0 tarsadalmi egyeztetessel itt lettek ezek a gepek. Ilyet utoljara a Varsoi Szerzodes tagjakent elhettunk at.
Az elmúlt tíz-egynéhány év árvizes szakmai (helyszíni) tapasztalatai alapján a meglátásom az, hogy NEM KELL helikopter az árvízi védekezéshez.
Árvizi felderítéshez és mentéshez szerintem nagyon hasznos. Mondjuk egy rendes UAV sokkal olcsóbb lenne.
A gépek valóban civil gépek, nagyjavítást követően nem vette át őket a megrendelő pénzhiány miatt, így az oroszok kerestek más vevőt. Amire nekünk jelenleg helikopter kell, arra tökéletesek, és ahogy a képeken is látszik, van mindegyiken csörlő is, ami sok hazai példányról hiányzott. Középtávú vészmegoldásnak jó lesz (mert a mostani helyzet tarthatatlan), amíg az új helik megérkeznek.