T
Törölt tag 1586
Guest
Hol emlegetik?Chinokot emlegetik a roman oldalakon mint jovobeni tipus./barcsak igy lenne mar igy is tullvallaltak magukat./
Van valami forrás erre?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hol emlegetik?Chinokot emlegetik a roman oldalakon mint jovobeni tipus./barcsak igy lenne mar igy is tullvallaltak magukat./
Nincs pénzük alkatrészre, repórára, a katonáik fizetése rendszeresen késik.Miert vallalták túl magukat? Tudunk barmit is a romanok helyzetéről, penztarcájáról?
Ez tuti vagy csak valami városi legenda. Mert ahhoz képest nagyon jól csinálnak valamit.Nincs pénzük alkatrészre, repórára, a katonáik fizetése rendszeresen késik.
Hitelt felvenni bárki tud........Mert ahhoz képest nagyon jól csinálnak valamit.
Persze tudom, de vettek is fel vajon? Mert mikor azt hallom, hogy már szinte mindenki elhagyott minket, Románia is, akkor azt soha nem teszik hozza, hogy hát bizony ehhez vettek fel pár milliárd hitelt. De ettől függetlenül igazad lehet.Hitelt felvenni bárki tud.....
Vettek fel tavalyelőtt IMF hitelt.Persze tudom, de vettek is fel vajon? Mert mikor azt hallom, hogy már szinte mindenki elhagyott minket, Románia is, akkor azt soha nem teszik hozza, hogy hát bizony ehhez vettek fel pár milliárd hitelt. De ettől függetlenül igazad lehet.
Ez tuti vagy csak valami városi legenda. Mert ahhoz képest nagyon jól csinálnak valamit.
Mit fogok latni?Egyszer menjél ki és nézzél szét
Posztszocializmust nagytotálban minél tovább délebbre mész, annál balkánosabb kiadásban.Mit fogok latni?
Mit fogok latni?
Ja hat en azt hittem valami pozitívat akarsz mondani. Ilyesmire gondoltam en is.krisss vázolta
Amikor én átmentem Nagylaknál a határon és meglátam a töménytelen szemetet szerteszét, a kóborkutya falkákat és a kéregető utcagyerekeket, rögtön a határátkelő után vagy 10 méterrel.
Hát tisztára mint az USA-Mexikói határ El Paso és Juárez között!
Hát,idén már nem járok romulánia fele,de elötte sokáig rendszeressen jártam oda,és keresztül is rajtuk.10éve még igaz volt a mexi határ hasonlat,meg a többi.Bucarest centurán eső után traktor vontatott a sárban,mert elsüllyedt a kocsi.Autopályán simán baktatott a szénásszekér.Azóta nagyot változott a világ.Bivalyvontás szekerek eltüntek,sajna a bivalysajtal eggyüt.Albánban látható ez a meglódulá a legdurvábban.A semmiböl nőnek ki az 5csillagos szállódákJa hat en azt hittem valami pozitívat akarsz mondani. Ilyesmire gondoltam en is.
OFF: 2015-ben voltam bukarestben(na miért?). Annyi szemetet utoljára Párizsban láttam, a kóbor kutyák tényleg rengetegen vannak, tele volt narkóssal, az egész város egy lepukkant cigánytelepre emlékeztetett. Röviden Európa segglyuka.Hát,idén már nem járok romulánia fele,de elötte sokáig rendszeressen jártam oda,és keresztül is rajtuk.10éve még igaz volt a mexi határ hasonlat,meg a többi.Bucarest centurán eső után traktor vontatott a sárban,mert elsüllyedt a kocsi.Autopályán simán baktatott a szénásszekér.Azóta nagyot változott a világ.Bivalyvontás szekerek eltüntek,sajna a bivalysajtal eggyüt.Albánban látható ez a meglódulá a legdurvábban.A semmiböl nőnek ki az 5csillagos szállódák
Köszönöm, ez így még nem tudatosult bennem eddig.Egy kis összefoglaló:
Posztszocializmust nagytotálban minél tovább délebbre mész, annál balkánosabb kiadásban.
Azért ez ma már nem egészen így van... Sajnos eléggé balkanizálódik Erdély, de ennyire nem rossz a helyzet. Tudok mutatni Budapesten is olyan helyet, ahol ettől a mai napig rosszabb a helyzet.Én 3-szor jártam Erdélyben. A 2000-es évek elején. Hát a határ átlépése után az egy más világ. Koldusok, kéregetők mindenütt. Autóstopposok tömkelege. Lovasszekér hegyek az utakon. Még cigánykaravánt is láttam, szekereken utazva, Marosvásárhely mellett. Vasuti átjárónál, ha meg kellett állni, már jöttek a kéregetők. Egy benzinkútnál, 2 parizeres szendvicsért kompletten lemosta egy román gyerek az autómat. Akkoriban a vendéglátóhelyeken nem volt kötelező a mosdó léte. Lehetne még mesélni. Nem tudom most mi a helyzet, de gondolom sok minden ugyanúgy van.