[HUN] Helikopterbeszerzés

Hát tavaly hónapokig cikkeztek a fizetések miatt. Amúgy Jokert kérdezd ő erdélyi, aztán vannak első kézből infói.

Persze tudom, de vettek is fel vajon? Mert mikor azt hallom, hogy már szinte mindenki elhagyott minket, Románia is, akkor azt soha nem teszik hozza, hogy hát bizony ehhez vettek fel pár milliárd hitelt. De ettől függetlenül igazad lehet.
Vettek fel tavalyelőtt IMF hitelt.

Egyébként az a biztos ami már hadrendben áll, mert már volt pár komoly próbálkozásuk, mint az AH-1 Cobra gyártása a '90-es évek végen, vagy 90 darabot akartak rendszerbe állítani belőlük. Persze nem lett belőle semmi.

krisss vázolta :)
Amikor én átmentem Nagylaknál a határon és meglátam a töménytelen szemetet szerteszét, a kóborkutya falkákat és a kéregető utcagyerekeket, rögtön a határátkelő után vagy 10 méterrel.
Hát tisztára mint az USA-Mexikói határ El Paso és Juárez között!
Ja hat en azt hittem valami pozitívat akarsz mondani. Ilyesmire gondoltam en is.

Ja hat en azt hittem valami pozitívat akarsz mondani. Ilyesmire gondoltam en is.
Hát,idén már nem járok romulánia fele,de elötte sokáig rendszeressen jártam oda,és keresztül is rajtuk.10éve még igaz volt a mexi határ hasonlat,meg a többi.Bucarest centurán eső után traktor vontatott a sárban,mert elsüllyedt a kocsi.Autopályán simán baktatott a szénásszekér.Azóta nagyot változott a világ.Bivalyvontás szekerek eltüntek,sajna a bivalysajtal eggyüt.:(Albánban látható ez a meglódulá a legdurvábban.A semmiböl nőnek ki az 5csillagos szállódák

Hát,idén már nem járok romulánia fele,de elötte sokáig rendszeressen jártam oda,és keresztül is rajtuk.10éve még igaz volt a mexi határ hasonlat,meg a többi.Bucarest centurán eső után traktor vontatott a sárban,mert elsüllyedt a kocsi.Autopályán simán baktatott a szénásszekér.Azóta nagyot változott a világ.Bivalyvontás szekerek eltüntek,sajna a bivalysajtal eggyüt.:(Albánban látható ez a meglódulá a legdurvábban.A semmiböl nőnek ki az 5csillagos szállódák
OFF: 2015-ben voltam bukarestben(na miért?:P). Annyi szemetet utoljára Párizsban láttam, a kóbor kutyák tényleg rengetegen vannak, tele volt narkóssal, az egész város egy lepukkant cigánytelepre emlékeztetett. Röviden Európa segglyuka.
Pozitív csalódás volt viszont Kisinyov 2011-ben. A mérhetetlen szegénység ellenére tiszta volt, az emberek kedvesek-mosolygósak, a nők szépek(rengeteg barna haj-fekete szem kombó). Ezt az országot akarják mindenáron a románok magukénak tudni de remélem soha nem sikerül nekik, a két nép mentalitása és viselkedése alapján a csóróbb Moldova messze a talpukon dús szőrzetet viselők előtt vannak... én legalábbis így látom.

Mozdonyvezető ismerősöm járt a Kárpátokon túl. Azt mondja elképzelhetetlen nekünk hogy mi van ott, két lábú kutya, három lábú kutya, kosz, fos, putri, és mindez egy vasútállomáson még a Kárpátokban de a déli oldalon. Azt mondta azóta tudja miért hívják Mordornak azt a területet ami a Kárpátokon túl van.

Posztszocializmust nagytotálban minél tovább délebbre mész, annál balkánosabb kiadásban.

Én 3-szor jártam Erdélyben. A 2000-es évek elején. Hát a határ átlépése után az egy más világ. Koldusok, kéregetők mindenütt. Autóstopposok tömkelege. Lovasszekér hegyek az utakon. Még cigánykaravánt is láttam, szekereken utazva, Marosvásárhely mellett. Vasuti átjárónál, ha meg kellett állni, már jöttek a kéregetők. Egy benzinkútnál, 2 parizeres szendvicsért kompletten lemosta egy román gyerek az autómat. Akkoriban a vendéglátóhelyeken nem volt kötelező a mosdó léte. Lehetne még mesélni. Nem tudom most mi a helyzet, de gondolom sok minden ugyanúgy van.

• Tetszik
Reactions: Loken and Pocok75
Én 3-szor jártam Erdélyben. A 2000-es évek elején. Hát a határ átlépése után az egy más világ. Koldusok, kéregetők mindenütt. Autóstopposok tömkelege. Lovasszekér hegyek az utakon. Még cigánykaravánt is láttam, szekereken utazva, Marosvásárhely mellett. Vasuti átjárónál, ha meg kellett állni, már jöttek a kéregetők. Egy benzinkútnál, 2 parizeres szendvicsért kompletten lemosta egy román gyerek az autómat. Akkoriban a vendéglátóhelyeken nem volt kötelező a mosdó léte. Lehetne még mesélni. Nem tudom most mi a helyzet, de gondolom sok minden ugyanúgy van.
Azért ez ma már nem egészen így van... Sajnos eléggé balkanizálódik Erdély, de ennyire nem rossz a helyzet. Tudok mutatni Budapesten is olyan helyet, ahol ettől a mai napig rosszabb a helyzet.

• Tetszik
Reactions: rappali_