Az Airbus h145m-re is integráltak a szerbek egy csomó mindent!Akkor már inkább az Airbus helikre, azokra is lenne.
A mihuknak hamarosan lejár az üzemidejük, tehát ha nem lesz hosszabbítva, akkor kuka.
Ha hosszabbítani akarunk, akkor hol?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az Airbus h145m-re is integráltak a szerbek egy csomó mindent!Akkor már inkább az Airbus helikre, azokra is lenne.
A mihuknak hamarosan lejár az üzemidejük, tehát ha nem lesz hosszabbítva, akkor kuka.
Rajtuk keresztül egy hosszabbítás?
Ezekre a Hindekre már nem érdemes költeni. Vélhetően nem véletlen ment el idén már másodszor az olaszokhoz Tömböl - pláne nem véletlen ment a Leonardo helikoptergyárába...Rajtuk keresztül egy hosszabbítás?
Nem tudom minek egy gondolat menet volt.Már bocs, de minek?
Én is szeretem, sőt imádom őket, szerintem gyönyörűek, de:
Ukrán tapasztalatok alapján harci heli két dolgot tud: messziről, laposból ballisztikus NIR csapást végrehajtani - ez azért elég luxus, de hát ha van, használjuk - illetve nagy távolságból fejlett szenzor és rakéta birtokában IR - nem hinném, hogy nemhogy gombokért, hanem komoly pénzekért akár Kamov/Longbow szintre lehetne hozni a Mihukat sajna
És ez most van, a nem is annyira távoli jövőben mindenki még bivalyabb csapatlégvédelemmel fog mászkálni a drónok miatt - még akár turbánoskergetésnél is (mert azt a ziccert nem fogják kihagyni az oroszok - egyébként meg remélem, mostantól nem megyünk ilyen marhaságokra, ez a missziózunk hogy ne kelljen értelmes haderőt fenntartani utólag ritka hülye döntés volt - igaz, már akkor is)
Oda kellett volna adni a cseheknek az összeset némi 145/de legalább szenzor és spike packageért... de akár Krissnek egy vagon gatyáért is.
Most meg vagy elrohadnak majd a 29esek mellett a placcon, vagy ráköltünk egy valag pénzt és... jól fog kinézni aug 20án.
Tőlem jöhet, csak legyen lánctalpa meg ágyúja.Ezekre a Hindekre már nem érdemes költeni. Vélhetően nem véletlen ment el idén már másodszor az olaszokhoz Tömböl - pláne nem véletlen ment a Leonardo helikoptergyárába...
Az AW249 2025-ben áll rendszerbe az olaszoknál a tervek szerint, szóval 2020-as évek második felében hozzánk is jöhetne - ha még mindig látszik az igény harci helikopterre...
Nem tudom minek egy gondolat menet volt.
Őszintén nem nagyon érdekel hogy ezekkel a pénzügyi temetokkel mi lesz szép szép nagy és sokat fogyaszt fegyverzet nincs rá ergo folosleges “képesség megtartás” címen meg pláne,ugyan azt tudják a kis tesokkal is gyakorolni ahhoz is csak papíron van fegyverzet.
Hát nem ezt írtam?Az Airbus h145m-re is integráltak a szerbek egy csomó mindent!
Akkor már inkább az Airbus helikre, azokra is lenne.
Rajtuk keresztül egy hosszabbítás?
Ha 8 Chinook kerulne a SAC ala, mar az is megnyugtato lenne, mar egy arviz esetere is, NASAMS inditok, tuzersegi eszkozok stb pakolaszasarol mar nem is beszelve.Szerintem nem nem akartunk kozoskodni lehet akkor meg volt pénz lovéra lehet ma már más lenne a helyzet, de mára meg az USA magyar viszony szar de egy szép himars+egy tucat chinok egy kis demokráciával fűszerezve lehet megoldana mindent.
Szia,Akkor már inkább az Airbus helikre, azokra is lenne.
Én viszont eladnám - mig lehet és van kinek - és amennyi H145M-et csak lehet HForce felszerelésileg felpimpelnék rajta, Spike, Hydra70, HERO120, term szenzortornyokkal. sokkal több értelme lenne. De Ti tudjátok...Szoval en a Mi-24-esek felfegyverzeset egy rovid tavu "tuzolto" megoldasnak gondolom.
Szia,Én viszont eladnám - mig lehet és van kinek - és amennyi H145M-et csak lehet HForce felszerelésileg felpimpelnék rajta, Spike, Hydra70, HERO120, term szenzortornyokkal. sokkal több értelme lenne. De Ti tudjátok...
Majd rendelnek 20-30 db AW249-et az olaszoktol, mindet kimaxolva (pct, legi- es foldi támogatás, dronok ellen automatikus gepagyu meg EW stb.)Én viszont eladnám - mig lehet és van kinek - és amennyi H145M-et csak lehet HForce felszerelésileg felpimpelnék rajta, Spike, Hydra70, HERO120, term szenzortornyokkal. sokkal több értelme lenne. De Ti tudjátok...
pénz pazarlás, jelentős ellentételezés nélkül.Majd rendelnek 20-30 db AW249-et az olaszoktol, mindet kimaxolva (pct, legi- es foldi támogatás, dronok ellen automatikus gepagyu meg EW stb.)
Így amikor megjonnek, akkor lennének opciók pct es földi támogatásra.
Olaszokkal a Lynx-el lehetne egyuttmukodni mar ha azt valasztjak.pénz pazarlás, jelentős ellentételezés nélkül.
Huh? Micsoda, helyreallitani a tamado-pct-harci helikopter-kepesseget?pénz pazarlás,
Milyen "ellentetelezest" varsz max 20-25 gepre?jelentős ellentételezés nélkül.
az már van. spike NLOS a meglévőkre.Huh? Micsoda, helyreallitani a tamado-pct-harci helikopter-kepesseget?
Milyen "ellentetelezest" varsz max 20-25 gepre?
Csak ezzel a sorrenddel rossz a tapasztalatunk. Magyarországon csak úgy szabad eladni valamit, ha az utód, kiváltó eszköz már itt áll a betonon, és kiképzett emberek ülnek rajta. Az adjuk el a Mi24-et és az árából vegyünk HForce-t tervből annyi valósulna meg, hogy eladjuk a Mi24-eket. És itt vége lenne a folyamatnak. A pénz meg elmenne lyukak betömködésére itt-ott (jobb esetben). Vagy a NER jachtok pimpelődnének belőle (rosszabb esetben).Én viszont eladnám - mig lehet és van kinek - és amennyi H145M-et csak lehet HForce felszerelésileg felpimpelnék rajta, Spike, Hydra70, HERO120, term szenzortornyokkal. sokkal több értelme lenne. De Ti tudjátok...
Bocsi de LOOB-nak adok igazat mivel nem sok értelmét látom a támadó helikoptereknek, mivel lassúak. Ma már lassan minden gép fel lesz szerelve valamilyen szinten légvédelemmel. Akkor minek mennél a helikopterekkel közel, lelövik őket. Gyors csapatszállításra igen, egyéb utánpótlásokra igen s sérült szállításra hasonlókra lehet használni a heliket.Huh? Micsoda, helyreallitani a tamado-pct-harci helikopter-kepesseget?
én csak arra gondoltam hogy mivel a jövőbe tekintve fegyverkezünk, ezért és az Ukrajnai orosz tanulságokat levonva, kicsit idejétmúlta konstrukció.Bocsi de LOOB-nak adok igazat mivel nem sok értelmét látom a támadó helikoptereknek, mivel lassúak. Ma már lassan minden gép fel lesz szerelve valamilyen szinten légvédelemmel. Akkor minek mennél a helikopterekkel közel, lelövik őket. Gyors csapatszállításra igen, egyéb utánpótlásokra igen s sérült szállításra hasonlókra lehet használni a heliket.
- Esetleg a támadó csapat háta mögé akarsz kisebb zavaró csapatott bejuttatni? Nem tudom megéri-e?