Kedves Batka!
Az én saját gondolataimat olvastad!
Hidd el, hogy ha valaki, akkor én vagyok az aki színpatizálna egy nagyon nagyon ütőképes honvédséggel! De mivel alapvetően nem háborús helyzetben élünk, nem is valószínű ennek mostani bekövetkezte, nem lehet úgy gondolkodni mint te! De egy picit gondolkodjunk úgy!
"Tudják? Bármikor? Mennyiért? Mi lesz a fegyvernemi kultúrával, a kiképzett hajózókkal, műszakiakkal? Mennyi költség és idő az általad oly könnyedén eldobandó képesség újraépítése?"
Ha te fegyvernemi kultúrának gondolod azt ami az utóbbi 10-15 évben Magyarországon történt, akkor rettenetes tévedésben vagy! Rébuszokat, közhelyeket hozol fel ! Jelen pillanatban már nincs harci helikopterünk! De a pár évvel ezelőtti pár db 24.-es sem éri el még az ingerküszöböt! Kiképzett hajózók? Hmm! Szerintem örülnek azok a párak, ha a repalkalmasságuket fent tudják tartani! Őket, minden tisztelet mellet, de ne nevezd hadrafoghatóan kiképzett személyzetnek! Ráadásul, nem kell lelőni őket harc közben! Elég ha ajánlasz nekük Németországban vagy valahol egy zsíros állást, és biztos megélhetést! Aztán már nincsenek is pilóták! Ne éljünk álomvilágban emberek! Nagyon sok pénz egy ily képesség félépítése, de mivel mi ilyennel nem rendelkezünk, ezért az indokod okafogyott!
"Milyen pozitív mérlegről beszélsz? Ez értelmezhetetlen! Az elmúlt tíz évben többkatasztrófa/helyzet volt, amikor helikopterre volt szükség."
Ez a legkönnyebben értelmezhető! Meg kell nézni, hogy hány emberéletet mentettek meg a honvédség helikopterei, és meg kell nézni azt, hogy egy teherszállító honvédségi légierő 10 gépe árából mi mást lehet csinálni ami életeket menthet! VAGY KATASZTRÓFAVÉDELEMRŐL BESZÉLÜNK, VAGY HONVÉDELEMRŐL! Döntsük már el! Homozsákokat még egy AH64 is tud függesztve cipelni ha annyira azt erölteti valaki! Valaki felhozta itt, hogy a honvédség helikoptere fedezett fel egy repedést éjszaka Kolontáron! Az egy valódi harci helikopter is fel tudja ugyan úgy fedezni , hanem jobban!!! Szóval megint sántít a katasztrófaelhárítás! Jöttetek itt a tűzoltással! Van Magyarországon maszek helikopteres tűzoltóképesség! Épp mostanában be is vetették ha jól tudom! De az elérhető haszon, ott sem áll arányban a költségekkel! Mi nem horvátország vagyunk, hogy egy csikktől leég a fél ország! Ajánlom, hogy olvasd el ezt a posztot:
http://www.facebook.com/notes/horv%C3%A1th-s%C3%A1ndor/celld%C3%B6m%C3%B6lk-itt-%C3%A9lned-halnod-kell/10151317258934507
, és hamar rájössz , hogy mivel lehet "katasztrófát" elhárítani! Nem helikopterek kellenek hozzá!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Ezért kell hosszú távú üzemeltetési szerződést kötni, mint a Griffeknél. Így ha véletlenül te kerülsz hatalomra, akkor sem lesz veszélyben a helikopterek üzemben tartása…

"
Ugye tisztában vagy azzal, hogy ezek a hosszútávú dolgok, nem mások mint az ország kivéreztetése! Azt hiszem ezt nem kell magyarázni!
Valaki belinkelte itt a múltkor Demján Sándor "évértékelőjét" ! Én már aznap kiposztoltam Fészen, de a kutya se nézte meg! Érdemes hidd el! Aztán ha megérted, akkor rájössz , hogy nagyon is indokolt a hadsereg fejlesztése, de nem most, és nem ezen az áron!!!
http://mno.hu/brutto/ev-vegi-interju-demjan-sandorral-1127518