Igen.
nem csak katasztrófa-védelemre kell használni majd ezeket a gépeket, hanem vannak honvédségi feladatok is!
Szerintem helyesen pont fordítva lenne ..

))
Amúgy lehet,hogy Csaba bácsi direkt emelte be a mentőhelikoptereket,mert így szerintem kénytelenek lesznek 2 típust rendszeresíteni. A rendőrségi helikopterek hivatalos forrásban is megjelentek vagy csak az itteni elmélkedésem szüleményei ? :O
Csak mert rendőr,mentő és esetleg tűzoltónak is megfelelne az EC 145T2 talán még SaR-ra is.
Én akkoe amint mondtam EC145T2 / EC645T2 és EC725R2 párossal "dolgoznék" viszont ebből csak az AS532 lehet reális. Viszont a Caracal megéri az árát... a 1/6 45ösök meg CSAR-ra ill szállítási feladatokra felejtősek..
A száz milla hát...
De előbb az üzemeltetési feltételek legyenek meg. Sokan mondják itt,hogy a Gripenhez hasonlóan kerülnek rendszeresítésre. Én is a Gripen Haters-hez tartoztam,ezen molni változtatott. De ha ténylegesen megnézzük: Lehet nem a legjobb ár/értékarány de nekünk nem is az kell.. Lehetett volna F-16 vagy F-18 esetleg üzemidő-hosszabbítás,viszont ha jól tudom akkor csak a Gripen esetében volt az,hogy lízingeljük a gépeket(de lehet én tudom rosszul) és mivel nem a mi tulajdonunk egyik vadász sem,ezért szerződésben van rögzítve,hogy semmiféle hanyagság nem lehet. Lehet,hogy a Gripen-t korrupcióval választották,de van 1 kulcs mondat,ami pedig az,hogy bármikor bevethetők. Ezt melyik saját eszközökről tudjuk elmondani? Talán a G Mercikről vagy a Rábákról ?!..
Szóval szerintem egy Gripen szerződéshez hasonló kellene,mert akkor legalább a helikopter képesség biztosítva lenne.
A harcihelikopterekkel én sem értek egyet,szerintem kellenek.
De kételkedem benne,hogy beszereznénk bármilyet is,mert ugye a 24-esnek sajnos búcsút intettünk,de talán lehetne belőle még Phoniex. Apache és AH 1 pedig felejtős.. a többit nem nevezném harcihelinek. Sem az kismadarat sem a lakotát inkább támadónak/csapásmérőnek,de ezekkel 1 területet biztosítani.. hát az üljön bele aki rendszeresítette..