[HUN] Helikopterbeszerzés

Én nem várom, hogy orosz vagy kínai cégek is indulnak a magyar helikopterbeszerzési tenderen, hiszen nem NATO kompatibilisek a termékeik. Az ehhez szükséges átalakítások meg túlzottan drágává teszik a gépeket.

Ez már megint maszatolás 
sf-frown.gif

<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Helikopterbeszerzés elhalasztva
A politikára (zsebekbe) kell a pénz és nem a haza védelmére? Az elajándékozott tankok, a fémhulladék áráért értékesített harcjárművek...... a be nem szerzett eszközök....ami mind-mind azt segíti elő,hogy a haza védtelen legyen. Ez nem feszegeti a hazaárulás fogalmát ?

buci said
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Helikopterbeszerzés elhalasztva
A politikára (zsebekbe) kell a pénz és nem a haza védelmére? Az elajándékozott tankok, a fémhulladék áráért értékesített harcjárművek...... a be nem szerzett eszközök....ami mind-mind azt segíti elő,hogy a haza védtelen legyen. Ez nem feszegeti a hazaárulás fogalmát ?
Nem kimeríti.
Aztán állhatunk letolt gatyával, mint 1526-ban Mohácsnál.

Egyébként mi kell egy Mi-17be, vagy egy Mihuba, hogy az NATO komp. legyen?
Ha már a 17-esek rendszerben vannak, nem egy was ist das rendszerben tartani a 24-eseket, mert elég sok közös berendezés van.
Valamelyik változatnál elhagyták már a futók ki-be húzogatását, akár lehetne olyanokat is venne, vagy a meglévőket átkalapálni.
Igaz, hogy nő a légellenállás, de kevesebb a ballaszt, sőt karbantartást is kevesebbet igényel.

(Eszembe jutott, hogy a Mig-19-esen volt 50 órás karbantartás, az milyen lehetett...)

A Mi-24 volt behúzható, de a legújabb Mi-35-ök már nem behúzhatóak. A Brazilok ebből vettek 12 db-ot 150 millió$ volt a teljes üzlet ára (tokkal vonóval, ebből következően 12,5 millióra jött ki egy).

A hazárulás 24 éve megy: PG felszámolása, Su-22-esek kivonása, a Mig-29-esek helytelen tárolása, a Mig-29-esek pár 100 órás használat utáni kivonása, a önjáró lövegek kivonása, a T-72-esek elajándékozása, a BMP-k feldarabolása, az NDK-s Mi-24-esek tárolása és végül szétvágása, a flottila 3 hajójának az eladása majd a flottilla felszámolása (de szerencsére a 3 még megmaradt hajóval újraindult akárcsak a harckocsizó, tüzér és tankelhárító zászlóaljak újra lettek indítva) ... És sok-sok közpénz elköltése pl.: Gyurcsány közeli cégeknek.

Az egyik szemem sír, a másik nevet ! Örülök hogy kirepülik a jelenlegi flottát és nagyjavítják mivel felesleges volna a 29-hez hasonlóan idő előtt kidobni! De a 2 24-est keveslem amikor még a V-ben is van óra(gondolom a t-72-hez hasonlóan csak képességmegőrzés céljából) illetve bosszant hogy nem itthon végzik csak ez ugye kétes! Engem érdekelne hogy a mi-8 2014ben lejáró naptári üzemidejét is kitolják-e a ruszkik mert ha nem tényleg szopóka van! :D

Én úgy hallottam az Augustánál is van valami korrupciós mizéria :) Biztos csak véletlen ez a visszalépés... Amugy ennyit arról hogy az olasz-magyar ipari szerződés mennyire állja meg a helyét és hogy mennyire bízik magában a kormány.

Shornet24: valószínűleg nem lesz nagyjavítás mert akkor nem 2015 végéig számolnának a gépekkel. Illetve ha mégis, akkor megismétlődne ami pl. a Szu-22-esekkel.  

Ezért kérdeztem hogy mit jelent a gépek "fenntartása".

Bakker böngészem a híreket és most látom Peru új gépeket vesz....x y új gépeket vesz....Nekünk meg nincs zsé rá...Már ha beszereznek mondjuk 5 gépet már az mekkora ugrás lenne, ehelyett itt tökölnek....

Én egyébként megkockáztatom hogy a Nato kompatibilis heli nem fontos kritérium....Eddig sem volt ebből kifolyólag semmi probléma....Nem ezért nem lesz mihu az új szekér....

A Blackhawk felé egyre jobban hajlanék én is a jövőben... Egyre több helyen látok jó árat hozzá. Mégha ezek a helyek megbízhatatlanok is lehetnek, mert nem hiszem, hogy tényleg ennyire olcsó lenne (egy másik helyen duplájáért láttam), annyira vészes sem lehet.

5 m$ - Sikorsky Uh-60 M Black Hawk
9 m$ - MIL Mi-8 Hip
10 m$ - MIL Mi-8 Hip

29-32 m$ - Kamov Ka-52 Alligator
31 m$ - AH-1Z Viper
36 m$ - MIL Mi-35 / 24D
38-43 m$ - Eurocopter Tiger UHT
43-63 m$ - Agusta Westland AW129 Mangusta
52-61 m$ - Boeing AH-64D Apache Longbow

Esetleg, ha valaki talál jobb forrást, akkor ezek jó (?) árát írja már be ezekre, legyen olyan kedves. :)

HindTheBest said
Én úgy hallottam az Augustánál is van valami korrupciós mizéria :) Biztos csak véletlen ez a visszalépés... Amugy ennyit arról hogy az olasz-magyar ipari szerződés mennyire állja meg a helyét és hogy mennyire bízik magában a kormány.

Azért C-27 még lehet belőle...

Terminator said
<blockquote>HindTheBest said

Azért C-27 még lehet belőle...</blockquote>
 Biztos lesz :)

zotyek78 said

Esetleg, ha valaki talál jobb forrást, akkor ezek jó (?) árát írja már be ezekre, legyen olyan kedves. :)

Egy Mi-171 ~17 millió USD-re jön ki a perui szerződésben, de nem tudjuk hogy mit tartalmaz a csomag.