[HUN] Helikopterbeszerzés

T. gigabiga & Terminator!
2 oldallal feljebb már leírtam, hogy miért nem várták meg a választásokat.... Rövid részlet:
"...az erőműbővítés is a /f/osztogatás része, mellyel a közgépes haverok /Simicska/ zsebét tömik! /Tudod a Közgép nem gyárt se szállítógépet se helikoptert.../..."

(Lehet hogy jobb lenne visszatérni a helikopterekre mielőtt még kidobnak innen minket.)

Igazad van, bár helikről csak ábrándozhatunk...!!!
Az ábrándozás esélyesei jelenleg az oroszok, őket követik az olaszok. Bár még a lengyel Black Hawk-ot sem szabad leírni....

Amúgy meg GrGLy-vel értek egyet:
"Mondjuk én a messzemenő következtetések levonása és önmagam hergelése előtt előbb megvárnám, amíg tényleg történik is valami."

Az EC135/635-öt kicsinek tartom, viszont a Fenestronos EC145/645 T2 kifejezetten tetszik, simán jó lehetne a zsernyákoknak, mentőknek, stb. és a hadseregnek is, light utility szerepben. De a hadseregnek emellé mindenképp kell egy ~10-15 tonnás közepes szállító is.

Én az orosz megállapodás miatt a Mi-35-öt látom egyetlen, univerzális, mindenre alkalmas típusnak.

-A kékre festett rendőrségi változattal a trafikból kilépő rabló szembe találkozva élete végéig ágybavizelne kínjában. Az országúti üldözéseket is hamar rövidre zárná.
-V.I.P : Elég tekintélyt parancsoló.
-Mentő: külső függesztményként hordágyak használhatók a hőgutát kapott betegek szállítására. Bármilyen körülmények között csinálhat magának leszállóhelyet a balesetek közelében.

És a további előnyeinek ismertetése napokat töltene ki.
Merjünk nagyot álmodni!!!

Nekem mindegy volna, hogy a jobb vagy a bal zsebemet lopják ki, ha helikre költenék. Le kéne zárni ezt az ostoba vitát.

Amúgy valaki linkelte, hogy oroszban gyártanak AW-139-et. Valamint létezik Olaszo.-val államközi szerződés. Nem ennek a típusnak lettek a legnagyobb esélyei? (ja, és hagyományosan nem a kiforrt típusokat rendszeresítjük - Gripen, Mistral..)

Mondasz valamit ezzel kiforrott dologgal ijasz... Pöppet nagyobb is mint az EC. Ebbe már már 15 törpeharcos is befér akár a gyűrűk urából.
7-aw139-helicopter.jpg

Igazából mentőnek kicsit nagy, csapatokat terheket szállítani kicsi. Olyan semmire sem optimális típus lehetne. Esélyes.
A VIP-be még egy szerep osztó dívány is befért.
1636.jpg

(A mentők a mostani EC-ket nem nagyon szeretik, nekem úgy mondták, hogy nem tudnak rendesen dolgoznia beteggel, mert nem fér el hátul rednesen.)

Véleményem szerint az AW139 kiváló lesz! Nagyon csinos, mutatós. Jól fog mutatni a médiában. Emellett árvíz idején, ugyan homokzsákok célbavitelére nem, de a politikusoknak kiváló lesz. Majd abból nézik ahogy a fél Tiszántúlt elmossa a víz.

Remélem érzitek a keserű iróniát...

A0077/14 - UNSERVICEABLE - NOTAM active from 22 January 2014 at 06:00 UTC until 22 January 2014 at 22:00 UTC

SAR HELICOPTER IN EAST SECTOR IS NOT AVBL FOR ALERTING.WEST SECTOR SAR AT LHPA IS RESPONSIBLE IN LHCC FIR. 0600-1030 1500-2200, 22 JAN 06:00 2014 UNTIL 22 JAN 22:00 2014. CREATED: 17 JAN 13:22 2014

2013 októberében olyan hírek kezdtek terjedni hogy az oroszokkal aláírtunk valamit a helikopterek üzemeltetésével kapcsolatban is. De ezek szerint még mindig nincs annyi helikopterünk hogy 2 helikopter folyamatosan SAR készültséget lásson el.

na.... most láttam vmelyik mentősárga kopterről képet Irakban, rajta gépágyúkonténerrel (talán ehavi Aranysas...)
tehát harci heli....:(((((((((((((

Allesmor Obranna@ Hát ez beszarás, már az öreg csata lovakat sem tisztelik. :) Vagy ez már a Mi-35 M3 -as, már csak krokodilbőr bevonatu karabély felfogatás hiányzik az ablakból. :)

Forrás: lhsn.hu
"A HM 30 évre titkosította, hogy miként lesz áthidalva azon időszak helikopteres képességének biztosítása, mely a remélhetőleg hamarosan beszerzésre kerülő új helikopterek beérkezéséig tarthat... Részletek hamarosan!"

Ez most vicc? :DD Ez megért egy lájkot! Nehogy már megtudja az ország hogy sehogy. :D Magyarország én így szeretlek.:)