Akkor nézegesd a napot nélküle...Ez a napszemüveg annyira nem illik a képbe.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor nézegesd a napot nélküle...Ez a napszemüveg annyira nem illik a képbe.
Akkor nézegesd a napot nélküle...
Ízlésről vitatkozni értelmetlen. Attól, hogy a te ízlésed szerint nem megfelelő még lehet az.Szerinted csak ilyen napszemüveg létezik a világon?
Téged nagyon csúnyán átvert valaki! Miért hagytad?
Munkavédelmisként mondom, hogy örvendetes az a szemüveg! Mondjuk asszem tudom ki verte az asztalt érte, mert tanított engem. Örüljetek, hogy ebből a szempontból komoly munkahely, ezek nem vicces dolgok! Sok helyen hajmeresztő dolgokba futsz bele...Ez a napszemüveg annyira nem illik a képbe.
Tulajdonképpen neked mi a bajod a Gestamen fejlesztéseivel?Hajjaj!
Hogy létezik.Tulajdonképpen neked mi a bajod a Gestamen fejlesztéseivel?
Nem hiszem, hogy ugyanazt a színvonalat és megbízhatóságot tudják hozni, mint egy H&K vagy FN, akik évtizedek óta gyártanak bevált konstrukciókat. K. nagy kockázat, hogy gazdasági-ipari érdekek miatt megbízhatatlan szart nyomnak rá a Honvédségre és meg ismétlődik a KGP-9 sztori.Tulajdonképpen neked mi a bajod a Gestamen fejlesztéseivel?
Nekem az hogy léteznek és hogy állami dotáció megy rájuk.Tulajdonképpen neked mi a bajod a Gestamen fejlesztéseivel?
Hogy létezik.
Nem hiszem, hogy ugyanazt a színvonalat és megbízhatóságot tudják hozni, mint egy H&K vagy FN, akik évtizedek óta gyártanak bevált konstrukciókat. K. nagy kockázat, hogy gazdasági-ipari érdekek miatt megbízhatatlan szart nyomnak rá a Honvédségre és meg ismétlődik a KGP-9 sztori.
Bevált kipróbált megoldások kellenek a sufni-tunnig helyett!
Vegyünk licenceet inkább vagy vegyük meg készen a cuccokat! Drágább de legalább biztosan jó a minőség!
Szerintem kell hazai könnyű(/hadi)fegyver-fejlesztés - ez most tudtommal csírájában sem létezik a Gestamenen kívül. Minél többet tudunk a hadiiparban vertikalizálni (országon belül), annál biztosabb lábakon áll a védelmi iparunk.Nekem az hogy léteznek és hogy állami dotáció megy rájuk.
Nem élet képes gazdaságilag az egész terv!Szerintem kell hazai könnyű(/hadi)fegyver-fejlesztés - ez most tudtommal csírájában sem létezik a Gestamenen kívül. Minél többet tudunk a hadiiparban vertikalizálni (országon belül), annál biztosabb lábakon áll a védelmi iparunk.
Egy ilyen kompetenciahalmaz nem fog a földből kinőni itthon, lévén a civil fegyverpiac, annak is a hadifegyvereken alapuló része még a kerekítési hiba szintjét se éri el.
Kompetenciafejlesztés. Még ha nem is lesz piacilag sikeres (nyilván nem), akkor is nyerünk vele fejlesztésben tapasztalt fegyvermérnököket. Az pedig a buzeráns jelenkori, hisztivezérelt világban még nagyon jól jöhet.@cirqle
Egyébként géppuskából kell kb. 4000, gránátvetőből sem kell sok - ezeket a mennyiségeket tökfölösleges magunknak gyártani, ezekre szerszámgépeket beállítani. Ha nincs export lehetőség, akkor nincs értelme a gyártásnak.
A semmiből előrántott Gestamen gépfegyverekre meg baromira nem lesz kereslet, senki nem fog hinni bennük. Nyugaton FN, H&K, SIG a versenytársak, a csóró "harmadik világban" meg a kínai és orosz cuccokkal és azok klónjaival kellene versenyezni. Totál esélytelen!
A nagy múltú CZ sem tudott nagyot aratni a hadi fegyverek piacán - mi is azért vettük meg a BREN2-őt mert ők adták a legjobb feltételeket és a licenc gyártást. A nagy mennyiség miatt talán még meg is éri...
CZ-nek is 10-15 évébe telt, hogy használható gépkarabéllyal álljon elő 5,56-ban. A "BREN1" fegyverekkel sok baj volt. A CZ is az amcsi civil piacból él, ott is abból hogy olcsóbb mint a többi "nyugati" gyártó terméke. Jó áron tudja ami elvárható, de nem kiemelkedő semmiben.
Mi francot akarunk ezzel a Gestamenes bohockodással?!?
Semmilyen kifutása nincsen! Ez kormányzati "pet-project" csak azért hogy ráüthessék hogy "Magyarországon készült".
"Magyar seggbe magyar lófaszt" - erről szól az egész.
Szerintem meg venni kell egy értelmes teljes licencet amit szenvedés és 10 év reszelés nélkül tudsz gyártani ahelyett hogy milliárdokat baszol el egy olyan projektre ami sosem fog megtérülni mivel az export potenciàlja kb 0.Szerintem kell hazai könnyű(/hadi)fegyver-fejlesztés - ez most tudtommal csírájában sem létezik a Gestamenen kívül. Minél többet tudunk a hadiiparban vertikalizálni (országon belül), annál biztosabb lábakon áll a védelmi iparunk.
Egy ilyen kompetenciahalmaz nem fog a földből kinőni itthon, lévén a civil fegyverpiac, annak is a hadifegyvereken alapuló része még a kerekítési hiba szintjét se éri el.
1. Nem tudod, hogy szar lesz-e.Nem élet képes gazdaságilag az egész terv!
K. nagy pénznyelő lesz középszerű termékekkel.
Kis országként kevés katonával csak a legjobb felszereléssel van esélyünk megvédeni magunkat! Ne a mi katonáink élete árán kísérletezgessünk!
Profi, bevált fegyvereket kell beszerezni, nagy mennyiségben betárolni vagy licenc gyártani. Kipróbálatlan szarokat meg hagyjuk!
Ez mind igaz.Szerintem meg venni kell egy értelmes teljes licencet amit szenvedés és 10 év reszelés nélkül tudsz gyártani ahelyett hogy milliárdokat baszol el egy olyan projektre ami sosem fog megtérülni mivel az export potenciàlja kb 0.
És az összes hasonló próbàlkozás az elmúlt 60 évben nettó katasztrófával végződöt... De az erre elbaszott pénzből meg tudsz venni több ezer kész fegyvert...
Komolyabb összeget tennék rá hogy szar lesz....1. Nem tudod, hogy szar lesz-e.
2. Ha van egy kis eszük, akkor majd a Bren2-k leváltását tervezik ezekkel, valamikor, esetleg
Zárt végűt sajnos...Ez mind igaz.
Fejlesztési kompetenciát nem kapsz a megvásárolt fegyverekkel.
Amúgy meg, licenct már vettünk karabélyra, pisztolyra, nem?