Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A lövèszeknèl a harcjármű személyzetnek is Evo van tervezve.nem spiráztam túl lásd géppisztolyt használnak a hk sok nem karabélyt.
A Hk sok a saját Pk juk parancsát mindig teljesítik szó nélkül mert "kultusza van G.Sándornak. de épp ezért vad idegentől alapból nehezen veszi a parancsot pláne olyantól aki lövészt akarna faragni belőlle...) megcsinálják szájhúzva de tudjuk kia parancsnokuk
Németek MP7-esère írtam a lőszer logisztikát.a lőszer nem logisztikai probléma pont ellenkezőleg 9mm es ígyis úgyis megy. deígy 556 osból nem kell vagy jóval kevesebb kell. pótólni meg eggyiket sem nagyon kell pláne nem nagy mennyiségbe.
ezt nagyon jól teszed mert mp7 essel én nemigen találkozhattam mivel soha nem vóltam különleges.Németek MP7-esère írtam a lőszer logisztikát.
De a kèzifegyeres megszólalásaid után nem várom el hogy ismerd ezt a fegyvert.
Ezt a kijelentést milyen statisztikai adatok támasztják alá?Ha ttszik ha nem a karabély az eggyik leghatékonytalanabb fegyver ahhoz képest hogy bármelyik konfliktusba mekkora db számba van jelen a pusztítások egész minimális számát végzik... Az iparba hasonló hatékonysággal már rég kukzták vólna. Mert hatékonysági mutatója nagyon alacsony.
De.ezt nagyon jól teszed mert mp7 essel én nemigen találkozhattam mivel soha nem vóltam különleges.
Ez egy hosszabb lèlegzetvètelű választ igényel.@Ocses még az sem nyilvános hogy a raj fő űzfegyvere mekkora számba lessz a rajba vagy hogy hány fő lessz a rajba így azt hogy scorpio lessz a kezszemnek elég elhamarkodott kijelentés ha lessz is nekik a 2 est akkor is vinniük kell. Holláttál te lövésznél eddig scorpiot ? Ifv be egyébként lessz egy csomo kolletív fegyver . edig se vólt nagyon karabélyos egy tatai desszantba pl 2 géppuskás 1 rpg s (mert kollektívbe vólt nem a toronylövész járkált ki a toronyból csak ő vette fel) a rajpk nál elvileg 40mm es kelett vólna hogy legyen cső alatt maradt a híradós katona/CLS/müszakisalappal rendelkező/távcsöves szimpla karabélyal. Tatán a karabély eddig sem vólt túl elterjedt fegyver annyi hogy alapfegyver révén mindenkinek kelett hogy legyen 1
nem azért van a géppisztoly a hk soknál hogy azzal szándékozottan az ellenséget pusztítsa. amikor 2 pisztoly vólt és 1 karabély a hk soknál se vólt gond hogy kicsi a tűzerő kézi lőfegyver tekintetébe....Ezt a kijelentést milyen statisztikai adatok támasztják alá?
Továbbá, ha már a gépkarabély elutasításának oka annak (vélt) alacsony hatásfoka, akkor adja magát a másik kérdés: Milyen hatékonysággal pusztítanak a különféle konfliktusokban a géppisztolyok???
de van mert nállunk csak ott van rendszerbe.De.
Te különleges vagy.
A nèmet harckocsizó meg járművek szemèlyzete sem különleges.
Semmi köze a különleges erőkhöz.
Ez egy PDV.
Majd erre is írok hosszabban.
Hanem? Riasztólövésekre? Netán nyúlra, fácánra...?nem azért van a géppisztoly a hk soknál hogy azzal szándékozottan az ellenséget pusztítsa.
Ahogyan az sem lett volna gond, ha semmi nem lett volna náluk, ugyanis 1945 óta magyar harckocsizó nem vett részt háborúban.amikor 2 pisztoly vólt és 1 karabély a hk soknál se vólt gond hogy kicsi a tűzerő kézi lőfegyver tekintetébe....
Nem különleges erőknek lett kifejlesztve. Önvédelmi eszköz -például harckocsizóknak-, amit csak azért használnak különleges erők is, mert rendkívül kisméretű vagy éppen mert divatos volt egy időben és a kis darabszámú rendszeresítések senkit nem vágtak földhöz. A lényege a 4,6x30-as lőszere, ami hatékonyabb, nagyobb átütőerejű, mint az elégtelen kilenc milliméteres pisztolylőszerek. Az MP7-et a géppisztolyok elavultsága hívta életre, egy olyan kisméretű fegyvert akartak, ami kiküszöböli a géppisztoly egyik problémáját: a lőszer elégtelenségét.ezt nagyon jól teszed mert mp7 essel én nemigen találkozhattam mivel soha nem vóltam különleges.
Én úgy tudtam, a PDW-láz az akkor elterjedőfélben levő testpáncélzatok miatt indult, mondván a tipikus támogatói körben alkalmazott állomány fő- vagy oldalfegyvere (amely általában pisztolylőszert használt) elégtelen lesz egy esetleges VSz-katona ellen, ha az az arcvonalak mögé deszantol és jól hátbatámadja majd szegény irodistákat. Ezért csinálták az MP7-et meg a P90-et is a kiskaliberű ám nagysebességű lőszereikkel.Nem különleges erőknek lett kifejlesztve. Önvédelmi eszköz -például harckocsizóknak-, amit csak azért használnak különleges erők is, mert rendkívül kisméretű vagy éppen mert divatos volt egy időben és a kis darabszámú rendszeresítések senkit nem vágtak földhöz. A lényege a 4,6x30-as lőszere, ami hatékonyabb, nagyobb átütőerejű, mint az elégtelen kilenc milliméteres pisztolylőszerek. Az MP7-et a géppisztolyok elavultsága hívta életre, egy olyan kisméretű fegyvert akartak, ami kiküszöböli a géppisztoly egyik problémáját: a lőszer elégtelenségét.
Zsákutca abban az értelemben, hogy 5,56x45 egy világszerte elterjedt hasonló lőszer, ami mellett csak fölösleges logisztikai problémát okoz.
nem azt írtam hogy különleges erőknek lett kifejlesztve hanem nállunk ott van csak rendszerbe.Nem különleges erőknek lett kifejlesztve. Önvédelmi eszköz -például harckocsizóknak-, amit csak azért használnak különleges erők is, mert rendkívül kisméretű vagy éppen mert divatos volt egy időben és a kis darabszámú rendszeresítések senkit nem vágtak földhöz. A lényege a 4,6x30-as lőszere, ami hatékonyabb, nagyobb átütőerejű, mint az elégtelen kilenc milliméteres pisztolylőszerek. Az MP7-et a géppisztolyok elavultsága hívta életre, egy olyan kisméretű fegyvert akartak, ami kiküszöböli a géppisztoly egyik problémáját: a lőszer elégtelenségét.
Zsákutca abban az értelemben, hogy 5,56x45 egy világszerte elterjedt hasonló lőszer, ami mellett csak fölösleges logisztikai problémát okoz.
Tényleg?nem azt írtam hogy különleges erőknek lett kifejlesztve hanem nállunk ott van csak rendszerbe.
Nem is terjedt el.Nem különleges erőknek lett kifejlesztve. Önvédelmi eszköz -például harckocsizóknak-, amit csak azért használnak különleges erők is, mert rendkívül kisméretű vagy éppen mert divatos volt egy időben és a kis darabszámú rendszeresítések senkit nem vágtak földhöz. A lényege a 4,6x30-as lőszere, ami hatékonyabb, nagyobb átütőerejű, mint az elégtelen kilenc milliméteres pisztolylőszerek. Az MP7-et a géppisztolyok elavultsága hívta életre, egy olyan kisméretű fegyvert akartak, ami kiküszöböli a géppisztoly egyik problémáját: a lőszer elégtelenségét.
Több részre osztom a válaszom.@Ocses még az sem nyilvános hogy a raj fő űzfegyvere mekkora számba lessz a rajba vagy hogy hány fő lessz a rajba így azt hogy scorpio lessz a kezszemnek elég elhamarkodott kijelentés ha lessz is nekik a 2 est akkor is vinniük kell. Holláttál te lövésznél eddig scorpiot ? Ifv be egyébként lessz egy csomo kolletív fegyver . edig se vólt nagyon karabélyos egy tatai desszantba pl 2 géppuskás 1 rpg s (mert kollektívbe vólt nem a toronylövész járkált ki a toronyból csak ő vette fel) a rajpk nál elvileg 40mm es kelett vólna hogy legyen cső alatt maradt a híradós katona/CLS/müszakisalappal rendelkező/távcsöves szimpla karabélyal. Tatán a karabély eddig sem vólt túl elterjedt fegyver annyi hogy alapfegyver révén mindenkinek kelett hogy legyen 1