Na ez az aminek itt kb semmi jelentősége.Hosszabb cső, nagyobb lövedéksebesség, emiatt laposabb ballisztika? És még a szórás is jobb valószínűleg...
Mert amiről megy a vita az hogy egy Close Protection Team fegyverzetèbe befèr e, vagy alkalmasabb a gèppisztoly.
Leírtam mièrt alkalmasabb.
Itt minimális lőtávolságokról beszélünk.
A rendőrök MP5k-t használnak.
Szerinted az mennyire pontos?
Válltámasz nélkül?
Vagy amit beraktam link mert az amcsik is úgy gondolják saját embereket,civileket,szövetsèges katonákat véletlenül nem olyan vicces agyonlőni.
Egy CPT-nek nem az a feladata, hogy leáljon lövöldözni több száz méterre, hanem hogy minél előbb védett helyre juttassák a védett személyt.
Külső gyűrűben, kocsiban meg lehet erősebb lőszert használó fegyver.
Ha ès amennyiben nagy útra mennek, mindenfèle biztosítás nèlkül, persze változik a helyzet.
Azt is el lehet mondani a magyar valóságban ez nem így működik, nincs külső gyűrű.
De 2 afgán misszióban voltam.
Iszonyat sok kisèrès alatt kb mindig volt külső gyűrű! Nem 3 kocsival mentünk be andarabba vagy bárhová.
Indulási helyen/èrkezèsi helyen/közte safe housek-ban saját erők.
Magas rangú személynél mèg volt, hogy választhattunk is. Helikopter(francia puma) vagy Toyota.
Pedig csak 5 perces út volt.
Vagy amcsik vittek bh-val.
Alapvetően szakmailag jól voltak megtervezve,persze mèg nagyobb erőkkel még jobb lett volna.
Kb 1 kísértést láttam ami kriminálisan lett megtervezve. De ott csak azért mert egy magasrangú,nagyarcú, hozzánemèrtők tiszt vette kezébe a tervezést, hogy villantson.
Jól sikerült neki.