Kérdésem: Az egyéni felszerelés mellé nem-e lehetne 300-500 vadi új géppuskát beszerezni?Vagy ez ördögtől való lenne?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha nem attól való lenne már lenne 300-500 géppuska, bár inkább 3000 kéne.Kérdésem: Az egyéni felszerelés mellé nem-e lehetne 300-500 vadi új géppuskát beszerezni?Vagy ez ördögtől való lenne?
Első nekifutásra.... ; de igazad van 2000 biztos kellene!Ha nem attól való lenne már lenne 300-500 géppuska, bár inkább 3000 kéne.
Ez a szám hogy jött ki?Ha nem attól való lenne már lenne 300-500 géppuska, bár inkább 3000 kéne.
Jellemzők | FN Minimi Mk3 | FN EVOLYS | H&K MG5 |
---|---|---|---|
Lőszert | 7,62×51mm NATO | 7,62×51mm NATO | 7,62×51mm NATO |
Hosszúság | 1015 mm | 1025 mm | 1160 mm |
Csőhossz | 422 mm | 406 mm | 550 mm |
Tömeg | 8,8 kg | 6,2 kg | 11,2 kg |
Elméleti tűzsebesség | 800 lövés/perc | 750 lövés/perc | 640/720/800 lövés/perc |
Max. hatásos lőtávolság | 1000 m | 1000 m | 1000 m |
EvolysEz a szám hogy jött ki?
Ha rajonként kell mondjuk 2 géppuska + 1 tartalék, mert harcban elromlik, elhagyják, stb. (legyen raktáron is)
Ezer lövészrajra való géppuska kell a Honvédségnek?
Nyilván járművekre az FN MAG lesz a 7,62 mm-es géppuska, de a lövészek nem ezekkel fognak vélhetően rohangálni. FN MAG majdnem 12 kiló! Szóval valami könnyebb kellene.
Reálisan három típus jöhet szóba szerintem:
Nem nagyon más ezen a piacon...
- Minim Mk3 (7,62)
- Evolys (7,62)
- MG5
Az MG5 16-20ezer EUR körül van. Indulásnak a meglévő és rövidesen felálló 9 lövész-zászlóaljat kellene felszerelni modern géppuskákkal. 20ezer EUR-óval és 500 géppuskával számolva 10millió EUR vagyis kb. 42mrd forint - nem egy megugorhatatlan összeg a Zrínyi-program méretéhez képest...ha jól tudom akkor ez kb. egyetlen L-39NG ára...
Jellemzők FN Minimi Mk3 FN EVOLYS H&K MG5 Lőszert 7,62×51mm NATO 7,62×51mm NATO 7,62×51mm NATO Hosszúság 1015 mm 1025 mm 1160 mm Csőhossz 422 mm 406 mm 550 mm Tömeg 8,8 kg 6,2 kg 11,2 kg Elméleti tűzsebesség 800 lövés/perc 750 lövés/perc 640/720/800 lövés/perc Max. hatásos lőtávolság 1000 m 1000 m 1000 m
Van egyébként, de nem emiatt javaslom.Ez van 7,62x51mm-es NATO kaliberben is?
Gondolom mért javasoltad, de pont amiatt biztos nem lesz!Van egyébként, de nem emiatt javaslom.
Kéne a tartalékosoknak is (hogy tényleg fogni tudja valamire szittya, hogy miért nem ért hozzá), meg nem árt belőle tartalékot képezni.Ez a szám hogy jött ki?
Ha rajonként kell mondjuk 2 géppuska + 1 tartalék, mert harcban elromlik, elhagyják, stb. (legyen raktáron is)
Ezer lövészrajra való géppuska kell a Honvédségnek?
Nyilván járművekre az FN MAG lesz a 7,62 mm-es géppuska, de a lövészek nem ezekkel fognak vélhetően rohangálni. FN MAG majdnem 12 kiló! Szóval valami könnyebb kellene.
Reálisan három típus jöhet szóba szerintem:
Nem nagyon más ezen a piacon...
- Minim Mk3 (7,62)
- Evolys (7,62)
- MG5
Az MG5 16-20ezer EUR körül van. Indulásnak a meglévő és rövidesen felálló 9 lövész-zászlóaljat kellene felszerelni modern géppuskákkal. 20ezer EUR-óval és 500 géppuskával számolva 10millió EUR vagyis kb. 42mrd forint - nem egy megugorhatatlan összeg a Zrínyi-program méretéhez képest...ha jól tudom akkor ez kb. egyetlen L-39NG ára...
Jellemzők FN Minimi Mk3 FN EVOLYS H&K MG5 Lőszert 7,62×51mm NATO 7,62×51mm NATO 7,62×51mm NATO Hosszúság 1015 mm 1025 mm 1160 mm Csőhossz 422 mm 406 mm 550 mm Tömeg 8,8 kg 6,2 kg 11,2 kg Elméleti tűzsebesség 800 lövés/perc 750 lövés/perc 640/720/800 lövés/perc Max. hatásos lőtávolság 1000 m 1000 m 1000 m
Igazad van , 1000 db első körben mondjuk! ~700 db- csapatokhoz ; 150 db - tartalékosokhoz ; 150 db tartalék!Kéne a tartalékosoknak is (hogy tényleg fogni tudja valamire szittya, hogy miért nem ért hozzá), meg nem árt belőle tartalékot képezni.
neked melyik típus lenne a favoritod a 7,62 mm-es NATO kaliberű géppuskák közül?Kéne a tartalékosoknak is (hogy tényleg fogni tudja valamire szittya, hogy miért nem ért hozzá), meg nem árt belőle tartalékot képezni.
Nagyon remélem, hogy valami bevált, nemzetközileg elismert típust vesznek "alapgéppuskának". Ez túl fontos fegyver ahhoz, hogy melléfogjunk! Ráadásul itt tényleg kismennyiségekről van szó: itthon gyártani sem feltétlen érné meg azt a pár ezer géppuskát...Magyar golyószóró
Ezt valószínűleg be foglyák szuszakóni a rendszerbe, nem tudom 7.62x51- re vagy valami más kaliberre is át lehet-e alakítani, mer ezzel az 5.56x45mm-el kicsinyt soványnak tűnik.Elkészült a G224LMG golyószóró legújabb változata
Minden, ami lő | A Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. csongrádi székhelyére látogatott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos február elsején.www.haborumuveszete.hu
Alapvetően egyetértek, de mivel a Z Plan szereti az újdonságok bevezetését, az FN Evolyst se zártam ki teljesen.Nagyon remélem, hogy valami bevált, nemzetközileg elismert típust vesznek "alapgéppuskának". Ez túl fontos fegyver ahhoz, hogy melléfogjunk! Ráadásul itt tényleg kismennyiségekről van szó: itthon gyártani sem feltétlen érné meg azt a pár ezer géppuskát...
Amúgy Minimi Mk3 előnye, hogy pár alkatrész cseréjével lehet váltani 5,56 és 7,62 mm között. "Két legyet ütnénk egy csapásra"
Ha fogadnom kellene, akkor a Minimi Mk3-ra nagy összegben mernék fogadni...azon kívül, hogy bevált típus szeretik "odafent" az FN-t: az összes harcjárműre való géppuskánk illetve harckocsik RCWS-e is az FN terméke lesz. Szóval a legtöbb "jel" ebbe az irányba mutat szerintem.
FN MINIMI® 7.62 Mk3 - FN HERSTAL
Upgraded version of the famous FN MINIMI® light machine gun firing the powerful 7.62mm NATO cartridge for greater range and target effect.www.fnherstal.com
Azt sem ellenezném, de jobb szeretem a bevált megoldásokat.Alapvetően egyetértek, de mivel a Z Plan szereti az újdonságok bevezetését, az FN Evolyst se zártam ki teljesen.
Még nincsen rendszeresítve?Tegnapra!Alapvetően egyetértek, de mivel a Z Plan szereti az újdonságok bevezetését, az FN Evolyst se zártam ki teljesen.
Franciák vettek már belőle.Még nincsen rendszeresítve?Tegnapra!
A britek is tesztelik az Evolyst - biztos megunták, hogy FN MAG-ot (L7) kell cipelni mindenhova...Franciák vettek már belőle.
Szerintem már mintha kivonták volnaA britek is tesztelik az Evolyst - biztos megunták, hogy FN MAG-ot (L7) kell cipelni mindenhova...