Eleget? Van olyan, hogy elég?Lőttem eleget mindkettővel.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Eleget? Van olyan, hogy elég?Lőttem eleget mindkettővel.
Eleget ahhoz, hogy megfelelően párhuzamot tudjak vonni a két fegyvertípus közt.Eleget? Van olyan, hogy elég?
Egy 5,56-os karabèlynak se sok.Ne viccelj már, a kispuskának se hangja se visszarúgása nincs.
Nem mondodNem is vettük èszre.
Akkor gondolom a gèppuskás nem lő alapkiken brennel??Remèljük utána nem zavarodik meg ès tud gpu-val lőni.
Ja ès ugye előfordul hogy lövèszeten a karabèlyos is lő gpu-val ès fordítva.
Ès a nèpek odacsámpáznak a "mesterlövèszekhez".
De segít.
Csak akkor èszre sem veszed.
De az igaz. Ha csak mókázol az nem fog annyit segíteni mintha odaáll mellèd egy hozzáèrtő. Vagy nem csak mókáznál ès odafigyelsz.
Mert bármivel lössz az növeli a lőkèszsèged, hiszen odafigyelsz hogyan húzod az elsütőbillentyűt, hogy veszed a levegőt,hogy koncentrálsz az egèsz folyamatra.
Volt hogy jött hazzánk egy sportlövő srác.
De furcsa hogy rögtön a legjobb lövők közè került dd szinten.
Pedig elötte csak kispuskával lőtt. Abba az ormótlan sportlövő kabátban.
De biztos nincs összefüggès a kettő között.
Vagy azt vettem èszre akik íjjászkodnak általában azok is jobban lőnek.
De amikor elmentünk èlmènylövèszetre civil ismerőssel nem is èrtem mièrt lőttünk mi katonák jobban mint a civilek.Pedig mi is olyan fegyvereket választottunk amivel elötte mèg nem lőttünk.
De biztos nincs összefüggès.
Ès ahogy a rallyversenyzőknek van edzőautójuk.
Ahogy a speedmotorosok sokszor motocrossoznak, vagy salakmotoroznak(ès saját bevallásuk szerint ez főleg esőben sokat segít a sportmotorokon).
Vagy albákkal is repültek 29-es pilóták. Konkrètan szintentartás miatt.
Abban sem tudom mi az ördögtölvaló, ha nem megy ki a lőtèrre az állomány 1-2 hónapig, ès azalatt 1-2 alkalommal lennék a pincelőtèrre költsèghatèkonyan lőni.
De @dudi ha az állomanynak kilyukad a mutatóújján a kesztyű, ès mindenki szarásig lő adott fegyverèvel, akkor minden fasza.
Csak hat nèha látni olyan fotókat/videókat ahol nem ez látszik.
A külsős oktatók behívása a cègbe meg konkrètan ciki/gazdaságtalan.
Vagy csak az egyik kezeddel veszel fel kesztyűt.Szeritnem meg szóljunk máninkább, hogy a kesztyűt a mutatóujjnál le kell vágni… de a többit abszolút adom.
Én olyannal, hogy nem adnak annyi puskalőszert amennyit igénylünk mégnem találkoztam, pedig fogott vastagon a ceruza (a fényjelző helyett szoktak normált adni, mert sokszor van tűzgyújtási tilalom a száraz idő miatt és akkor fényjelzővel sem lehet lőni).Eleget ahhoz, hogy megfelelően párhuzamot tudjak vonni a két fegyvertípus közt.
Egyébként itthon hegyekben áll a puska lőszer, de az kincstári tartalék.![]()
Már miért kéne?Szeritnem meg szóljunk máninkább, hogy a kesztyűt a mutatóujjnál le kell vágni… de a többit abszolút adom.
Alapkiképzásen a kutya se lő géppuskával. Az alapkiképzásen pisztoly és gépkarabély van csak.Nem mondodNem is vettük èszre.
Akkor gondolom a gèppuskás nem lő alapkiken brennel??Remèljük utána nem zavarodik meg ès tud gpu-val lőni.
Újra van géppuska isÉn olyannal, hogy nem adnak annyi puskalőszert amennyit igénylünk mégnem találkoztam, pedig fogott vastagon a ceruza (a fényjelző helyett szoktak normált adni, mert sokszor van tűzgyújtási tilalom a száraz idő miatt és akkor fényjelzővel sem lehet lőni).
Már miért kéne?
Alapkiképzásen a kutya se lő géppuskával. Az alapkiképzásen pisztoly és gépkarabély van csak.
NaAlapkiképzásen a kutya se lő géppuskával. Az alapkiképzásen pisztoly és gépkarabély van csak.
Most akkor mi van a gèppuskással? Mesterlövèsszel?saját fegyverével tanuljon meg lőni.
Mi van? A nem karabélyos katonának attól még tudnia kell karabéllyal is lőni, már csak azért mert pl a géppuskásnak is van saját gépkarabélya. a mesterlövész meg egy teljesen más dolog értelme sincs itt erről beszélni.Na
Most akkor mi van a gèppuskással? Mesterlövèsszel?
Na válaszolj mèg oszt hagyjuk abba.
Tudatosan nem akarod megèrteni amit írok.
Nekem volt 10+ éve a 14 hetesben.Újra? Mikor volt?
Te tisztjelöltként voltál alapkiképzésen azért volt neked géppuska. 2009-ben marhára nem volt (nekem is 14 hét volt az alapkiképzés).Nekem volt 10+ éve a 14 hetesben.
Amikor lecsökkentették akkor került ki.
Rendőrszakközépben is .22-es MCM-el kezdték a lőkiképzést. Ugyanezen okból. Az alapok elsajátítására teljesen rendben volt.2000 elejèn tatán volt 22-es Toz. Pincelőtèren azzal lőttünk. Akkor civil lőtèren 5 forint volt a lőszer hozzá. A para 50 körül.
Egyébként vonzó kedvezmény lenne - az államnak meg egy fillérjébe nem kerülne - ha a fegyveres erők tényleges (hivatásos, szerződéses) és tartalékos tagjai alanyi jogon kapnának pld .22-es fegyver tartására engedélyt. Ilyen kis kaliberű fegyverrel talán még soha nem követtek el bűncselekményt nálunk, a bűnözők nem ezt a légpuskánál alig nagyobb csőtorkolati energiájú kalibert használják, ugyanakkor viszont plusz kedvezmény lenne a tartalékos szolgálat vállalásához, ráadásul még a lőkészséget is fejlesztené.Rendőrszakközépben is .22-es MCM-el kezdték a lőkiképzést. Ugyanezen okból. Az alapok elsajátítására teljesen rendben volt.
Ne csináld. Ezzel kihúzod a gyufát dudinál.ráadásul még a lőkészséget is fejlesztené.
Tőlem vehetnek a katonák BREN-t is haza......Ne csináld. Ezzel kihúzod a gyufát dudinál.![]()
Szia,De te nem az alapoktól kezded és azokat tanulod a nulláról, hanem a saját fegyvered viselkedését ‘szokod’ már a tanulási folyamatban.
De erre van a rengeteg .22 trainer, nyilván nem hülyeségből, ami súlyra, kinézetre, kezelésre majdnem teljesen megegyezik az adott hadifegyverrel, ellenben a lőszerköltsége a töredéke. CZ Scorpion EVO-ból pl. biztosan van: https://www.czub.cz/en/firearms-and-products-product/cz-scorpion-evo-3-s1-22llr
Szia,A külsős oktatók behívása a cègbe meg konkrètan ciki/gazdaságtalan.
Minden tiszt, tiszthelyettes kikèpző.Szia,
Ha jol tudom, nincs a Magyar Honvedsegben olyan fogalom, hogy lokikepzo.
Szerintem ez a ciki, es a 2. legjobb (egyben leggyorsabb) megoldas erre a kulsos oktatok behivasa.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..