Megint csak saját véleményem,amivel nem kell egyetérteni.Valóban szükség van nálunk a polgári életben a nagy tárkapacitásra?Szerintem nincs.Kényelmes biztonságos hordhatóságra,és gyors tűzkézségre van szükség.Ahova nagy tárkapacitás kellhet,oda úgy is a TEK megy géppityuval
Nekem erről az jutott eszembe ha csak 15 évente egyszer van szükség nagyobb tárkapacitásra, azt ne áldozzuk fel a kényelem oltárán.
Ne azon muljon egy rendőr élete sem.
Sajnos valószínű a magyar átlagrendőr lőkészsége nem olyan, hogy nem kell neki a nagyobb tárkapacitás.
Ráadásul egy 6-8-10 lőszeres fegyvernél nagyobb eséllyel kell tárat cserélni, ha egy tűzharc kialakul. Ami szerintem ugyancsak nem egy magyar átlagrendőr erőssége. Mármint a gyors tárcsere stressz helyzetben.
Szerintem egy nagy tárkapacitású czp09 egy rendőrön normál tokban egyáltalán nem kényelmetlen.
Egy rendőrön mennyi felszerelés van?
Pisztoly+tartalék tár
Rádió
Bilincs
Gumibot
Jegyzettömb
Ez kb 2kg.
Ez egy övön ne legyen probléma.
Biztonságos hordás. Sok esetben nem a fegyveren a tokon hanem a felhasználón múlik.
Én a p9rc-t mindíg csövön, kibtízosítva hordtam. Így a gyors tűzkészséggel nem volt gond.
Ürítésnél bíztosítottam be csak.
Soha nem lőttem vétlent, ellentétben jópár kolegámmal akik bebiztosítva, nem csőretöltve hordták.
Számomra csak ha budira mentem akkor volt zavaró a súlya. De ilyenkor bebiztosítva beraktam az alsógatyámba. Nehogy ott hagyjam. Sajnos erre is láttam pár példát. A budi szemetesén hagyott fegyvert.
HK USP-is találltam így.
Őőő. Kik is használják azt magyarisztánban a rendőrségnél?
Úgy lett a delikvens után futva és szólva neki. Meg sem köszönte
Szóval a fegyver is nagyon fontos, de ha nincs rendes lőkiképzés(én azt gondolnám min havonta lövészet) akkor lehet bármilyen pisztolya rendőrnek,katonának,navosnak stb.
Remélem arra is fordítanak kellő figyelmet, nem csak a fegyverre.
Rejtve hordva nem szolgálati fegyvernek én is valami walther ppk vagy ruger lc9s-t választanék.