Szerintem kibirja mindenki azt az 1 kilót oldalt az övön, nem erről van szó. Mondjuk én még sírni nem hallottam senkit, hogy végre a régi szarok le lesznek cserélve. Néztem az új tokokat is, ha mindenki ugyanazt kapja, akkor végre az is normális lesz. Azt meg remélem, hogy tényleg a kompakt PO7 lesz a civil ruhásoknak adva, mert egy teljes méretű PO9-et nehéz póló vagy ing alá elrakni.
A CZ-kkel csak az a probléma, hogy részben azért rendszeresítették, mert külső kakasos és normál/revolverező lövést is lehet vele leadni, tehát nem lesz nehéz átképezni az állományt. Ehez képest, amivel lőttem, azon két lehetőség volt: Vagy kétoldali fesztelenítő kar, ami csak a kakast engedi vissza felhúzott állapotból nyugvó helyzetbe, vagy olyan kétoldali biztosító, ami csak felhúzott kakassal engedi a biztosítást. Ez nem együtt megy, adnak a dobozban cserealkatrészt és lehet cserélni, hogy melyik a felhasználónak a szimpatikus. Most nálunk mindenki a forgó biztosítóhoz van hozzászokva, ami biztosításkor fesztelenít.
Tehát ezen az alapon akár lehetett volna Glock is, mert úgyis képezni kell mindenkit.
Mondjuk nekünk azt is mondták ,hogy sok opció nem volt. Európában alig van olyan gyár, aminek a palettáján van gépkarabély,géppisztoly és normál, valamint kompakt pisztoly is. Olaszországban a Beretta, németeknél a HK, osztrákoknál a Steyr, svájciaknál a Sig, a CZ a cseheknél és kifújt nagyjából. Felteszem csak a CZ adta el a gyártást nekünk.
Mindenesetre óriási ugrás lesz minőség terén. Amióta 7 lőszert kell tárazni a PA-kba is, azóta sokkal több adogatási hiba van lőtéren, meg némelyik tárból az első lőszert alig lehet kivenni.