oké, de tippmixelni lehet!titok amíg be nem jelentik.
Szerinted idén vagy jövőre lesz bejelentve? Ez is titok?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
oké, de tippmixelni lehet!titok amíg be nem jelentik.
Már mondtam párszor, hogy fogalmam sincs mikor vagy mi alapján jelentik be a dolgokat, amikor olyan lábbal kelnek leginkább.oké, de tippmixelni lehet!
Szerinted idén vagy jövőre lesz bejelentve? Ez is titok?
Valaki segítsen megfejteni nekem miért nincs még meg a PKM vátótípusa?
1. Már meg van, de még titok
2. Nincs még kiválasztva a váltótípusa
3. Hátra sorolt dolog és még évekig marad a PKM
Furcsa, hogy az gépkarabélyok cseréjének milyen gyorsan neki álltak, a géppuska témában meg alig látszik előre lépés...
Sajnos nem, mondjuk a lengyelek nagyon megszenvednek vele egyébként. Még mindig nem üzembiztos.
Ha most azt mondom, hogy olvass vissza, megsértődsz?Szerinted, szerintetek mi lesz?
Minimi Mk3 vagy MAG? Esetleg HK MG4?
FN MAG szerintem...Ha most azt mondom, hogy olvass vissza, megsértődsz?
Direkte nem volt kimondva, de szőr mentén már ki lehetett logikázni, hogy mi lesz a megfejtés.
Miért? Biztos annyira szar lesz?https://honvedelem.hu/hirek/a-jovo-...39SxcNwQzhSNdguSqW_Z9p5wEKugv_c1zsIG_zCWSTegI
"Emellett már zajlik a géppisztoly és a golyószóró fejlesztése is, utóbbiból az eddigi visszajelzések felhasználásával a bemutatóra egy új, továbbfejlesztett változat is elkészült. Mint elhangzott: a golyószóró fejlesztése elsőbbséget kapott, hiszen a Magyar Honvédség - a különleges rendeltetésű dandár M249-esein kívül - nem rendelkezik ilyen kategóriájú támogató fegyverrel."
Egy világ dől össze bennem ha emiatt a szar miatt kukázzák az eddig tervezést és a már véglegesítési fázisban lévő beszerzést...
Nincs értelme megcsinálni, ha nem lesz szar akkor az max javít a helyzeten.Miért? Biztos annyira szar lesz?
Szerintem nem hátrány ha saját gyártmányú fegyverrel nem vagyunk kitéve másnak.Nincs értelme megcsinálni, ha nem lesz szar akkor az max javít a helyzeten.
Anyagi csőd az egész, ha csak nekünk lesz... Nekem ez a bajom, én nem vagyok a magyar seggbe magyar lófaszt mozgalom követője...Szerintem nem hátrány ha saját gyártmányú fegyverrel nem vagyunk kitéve másnak.
Szerintem most sem vagyunk. A vészhelyzet van akkor gyártod tovább a CZ-BRENeket és szarsz a licencre. Majd ha lefutott a balhé és túl élte az ország, akkor utólag leboltoljuk a csehekkel, hogy ne legyenek nagyon szomorúak. Ennyi.Szerintem nem hátrány ha saját gyártmányú fegyverrel nem vagyunk kitéve másnak.
Egy csomó ilyen van a világban. Nemcsak kézifegyverben. Ha csak nekik van, akkor az szopó nekik, de mivel létezik, a lehetőség adott. Szóval ha nem csinálunk semmit, akkor csak vásárlók leszünk. Ha meg jó lesz, akkor nem gondolom, hogy ezen is feltétlenül a GDP-t kellene izzó szemmel varázsolni, hogy nőjön az a kurva szám, amivel be lett helyettesítve Isten és így végre tökre fejlettek vagyunk.Anyagi csőd az egész, ha csak nekünk lesz... Nekem ez a bajom, én nem vagyok a magyar seggbe magyar lófaszt mozgalom követője...
Mert egy fegyver normális kiforrási ideje általában egy 10 év. Ami ki volt nézve nagyon jó döntés volt és szerintem sötét lóra tenni ebben a helyzetben nem kellene.Egy csomó ilyen van a világban. Nemcsak kézifegyverben. Ha csak nekik van, akkor az szopó nekik, de mivel létezik, a lehetőség adott. Szóval ha nem csinálunk semmit, akkor csak vásárlók leszünk. Ha meg jó lesz, akkor nem gondolom, hogy ezen is feltétlenül a GDP-t kellene izzó szemmel varázsolni, hogy nőjön az a kurva szám, amivel be lett helyettesítve Isten és így végre tökre fejlettek vagyunk.
Ha jó lesz, akkor lehet, hogy vesznek belőle mások és akkor a külföldi fórumokon fognak reménykedni, hogy ezt vegye a vezetés. Nekünk meg fasza fegyverünk lesz. Ha meg elbasszuk, akkor lehet még venni némi áradozás után külföldit. De miért basznánk el?
Nagyon kíváncsivá teszel, miben gondolkodunk. A FN Mk3-ra tippelek.Mert egy fegyver normális kiforrási ideje általában egy 10 év. Ami ki volt nézve nagyon jó döntés volt és szerintem sötét lóra tenni ebben a helyzetben nem kellene.
A kézifegyver piac meg nagyon szaturált és nagyon telített is. A nemzetközi siker esélye a 0 környékén karcol... Ha annyira fontos a gyártás itthon vegyenek nyílt licencet ahogy a CZ-khez is azt kéne...
Mostanában dívik a vészhelyzeti engedélyezés...Nyugi, ugyanolyan jó lesz.Mert egy fegyver normális kiforrási ideje általában egy 10 év. Ami ki volt nézve nagyon jó döntés volt és szerintem sötét lóra tenni ebben a helyzetben nem kellene.
A kézifegyver piac meg nagyon szaturált és nagyon telített is. A nemzetközi siker esélye a 0 környékén karcol... Ha annyira fontos a gyártás itthon vegyenek nyílt licencet ahogy a CZ-khez is azt kéne...
Eddig a világháború óta az összes hazai tervezésű kézifegyver egy kibaszott katasztrófa az esélye sokkal nagyobb annak, hogy szar lesz, az meg hogy ugyan olyan jó egyenest kizárom. Egy nem lesz túlságosan szarban bízom...Mostanában dívik a vészhelyzeti engedélyezés...Nyugi, ugyanolyan jó lesz.
Afganisztánban kézzel készítik az AK-t. Mi meg a fejlett országok közé soroljuk magunkat. Nemár.Eddig a világháború óta az összes hazai tervezésű kézifegyver egy kibaszott katasztrófa az esélye sokkal nagyobb annak, hogy szar lesz, az meg hogy ugyan olyan jó egyenest kizárom. Egy nem lesz túlságosan szarban bízom...
AMD kurdarc, KGP-9 kudarc, KGK géppuska kudarc, P9RC kudarc, AMP-69 kudarc. Nem túlságosan jó a statisztika.Afganisztánban kézzel készítik az AK-t. Mi meg a fejlett országok közé soroljuk magunkat. Nemár.