Törökország rakétavetőkről tárgyalna Magyarországgal
Szijjártó szerint több javaslat is van.
index.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Meghallgatva az utolsó 10 percet, a külügyminiszter kimondta hogy ez egy friss ajánlat, vagyis van már az asztalon minimum 1, de inkább több- szerintem!Idén meglesz szerintem!Köszönöm hogy összefoglaltad, vagyis akkor marad : izraeli-amerikai- koreai
A kérdés költői volt!Sehogy... Vagy nyilván lehetne államadósságot növelni háborús időben, ami megint kutya jól jönne. Ezért kell a mennyiség is hölgyek/urak (és kedves döntéshozók), mert baj esetén duplán szívunk azzal, hogy háborús gazdasági körülmények között kell "utánrendelni". Mennyiség nélkül csak békeidős hadsereget építünk, ezért nem szabad HIMARS-ot vennünk minimálisnál is kevesebb rakétával.
Feltételezem, hogy a torokok TRG-230-t tesznek az asztalra (amit nemrég Ukrajnának is eladtak):Törökország rakétavetőkről tárgyalna Magyarországgal
Szijjártó szerint több javaslat is van.index.hu
TRLG-230, de nem valószínű, hogy török lesz. Sanszos a HIMARS.Feltételezem, hogy a torokok TRG-230-t tesznek az asztalra (amit nemrég Ukrajnának is eladtak):
https://en.wikipedia.org/wiki/TRG-230#Variants
Nagyon nem érthetek egyet, mert az Orbán regnálás négy évében amikor kebelbarátja Mr. Trump volt, az elnök egyetlen beszerzést sem eszközöltünk és katonai segélyből is max 2 wc deszkára tellett, mig a románok, lengyelek ezek sokszorosát kapták és vették fegyverben.. Tehát annyi hogy hiú ábránd az amerikai fegyverbiszniszre gondolni, akárki is van ott hatalmon...Vettünk tőlük egy csomó AMRAAM-ot.
Soha nem fognak békén hagyni amíg demokrata kormányuk van, s nekünk nem balliberális, bármit vehetünk tőlük. Ha náluk vagy nálunk lesz váltás, akkor lesznek velünk elégedettek. Egy republikánus kormánnyal egyből jó lesz a viszonya Orbánéknak.
A HIMARS-ot meg egy váltás után csak jelzem, az elsők közt ajánlaná fel egy itteni ballib kormány az ukránoknak, mivel már úgyis ki vannak képezve, és pl. egy Geri vagy Márky-Zay erkölcsi kötelességként kezelné, hogy ezeket át kell adjuk, mert ott védenék a legjobban a Magyar érdekeket, Ukrán kézben védenék a hazát. Ha valami olyat veszünk, pl. hogy PULS-nál maradjunk, amit az Izraeliek nem engednének átadni, akkor maradna meg nekünk.
Sanszos az izraeli vonal a Puls!TRLG-230, de nem valószínű, hogy török lesz. Sanszos a HIMARS.
Én is jobban örülnék a PULS-nak, de a korábbi és a mostani sajtóhírek eléggé egy irányba mutatnak.Sanszos az izraeli vonal a Puls!
Sanszos az izraeli vonal a Puls!
Mármint, hogy mi lesz!? A Puls-ra gondolsz?!Korábbi fórum-hírek szerint a Puls Európa-i partnereként az árduplázó-RM rátette a kezét már erre technikára is!
Vagyis --úgy sejtem, szinte biztosan-- ez lesz, dupla-áron, fele-mennyiség, német(áras) karbantartással.
"Hurrá!"
.
Számomra az az érdekes ,hogy Török ipar mindenre is képes és van nekik!Feltételezem, hogy a torokok TRG-230-t tesznek az asztalra (amit nemrég Ukrajnának is eladtak):
https://en.wikipedia.org/wiki/TRG-230#Variants
Korábbi fórum-hírek szerint a Puls Európa-i partnereként az árduplázó-RM rátette a kezét már erre technikára is!
Vagyis --úgy sejtem, szinte biztosan-- ez lesz, dupla-áron, fele-mennyiség, német(áras) karbantartással.
"Hurrá!"
.
Mármint, hogy mi lesz!? A Puls-ra gondolsz?!
Számomra az az érdekes ,hogy Török ipar mindenre is képes és van nekik!
LEgyen az könnyűipar vagy nehéz Automatikában szenzorok gyártósorok repülőgépipar autó....Még ha a nagy része koppintás vagy lego de akkor is van nekik.
Nemrég volt szerencsém megnézni egy komplett lószergyártó sort(Atesci) . Volt olyan jó mint egy német .
Én úgy tudom ott gondolatbaj játszanak még és konkrét üzletről nem olvastam! Egy biztos sokkal hamarabb itt lehet mintha a HIMARS-ra várunk az évtized végéig! Emelett, hogy a gatyánk is rámenne + cserébe egy esetleges konfliktus esetén az első héten ellőnénk a megvett rakétamennyiséget, hogy utána verhessük a mellkasunkat büszkén....nekünk is van ám HIMARS-k!Igen.
.
Szerintem az elmúlt évek kitartó piackutatási időszakában ezt is megnéztük és nem hiába nem került szóba se! Szóval itt inkább a török olvasva a hírt, hogy HIMARS-ot akarunk venni, gyorsan rácsapott mint betyár a babgulyásra! De nem hinném, hogy ez kellene nekünk!Roketsan - MULTI BARREL Rocket Launcher
www.roketsan.com.tr
Én úgy tudom ott gondolatbaj játszanak még és konkrét üzletről nem olvastam! Egy biztos sokkal hamarabb itt lehet mintha a HIMARS-ra várunk az évtized végéig! Emelett, hogy a gatyánk is rámenne + cserébe egy esetleges konfliktus esetén az első héten ellőnénk a megvett rakétamennyiséget, hogy utána verhessük a mellkasunkat büszkén....nekünk is van ám HIMARS-k!
Igazából mindegy mit veszünk részemről ( török, izraeli, koreai) a lényeg a hazai rakétagyártás, teljes önállóság ( nyilván részben megvalósítható)! De ezeknek a buta rakétáknak azért nem nagyon vagyok a híve! Akkor már inkább GPS/INS rakétákat vennék jóval kevesebbet mert szerintem ebben van a jövő!Egyetértek még mindig, sokadszor! A HIMARS aránytalanul drága, embargózható/zsaroló eszköz lehet!
Addig is venni kellene --gyártással együtt !!!-- azt a megfizethető/egyszerű, mégis hatékony 122 mm-es "Faéket"/Grad-ot, amit szinte mindegyik későbbi rendszerbe lehet integrálni!
A helyi viszonyainkhoz kicsit fejlesztve is már igen hatékony eszköz lenne, végre szükséges mennyiségben is megfizethető technika!
.
Igazából mindegy mit veszünk részemről ( török, izraeli, koreai) a lényeg a hazai rakétagyártás, teljes önállóság ( nyilván részben megvalósítható)! De ezeknek a buta rakétáknak azért nem nagyon vagyok a híve! Akkor már inkább GPS/INS rakétákat vennék jóval kevesebbet mert szerintem ebben van a jövő!