[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

• Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

• a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
25 175
101 638
113
Milyen alakulattól vannak kint?

Hihetetlen hogy még külszolgalatban sem tudnak egyes emberek egy mellényt fölvenni.
Nem lehet ott mindenhol a honvédség vezènylőzászlósa hogy megigazítsa. :rolleyes:
A parancsnoka mi a faszt csinál amikor így meglátja?

@krisss
A videóban lévő hölgyön aki bekötözi egy honvéd lábát láthatósági mellènnyel:confused: nem egy eü zsák van?

Ha igen nem tudja hogy működik a cipzár?

Amúgy meg mindíg nincs mindenhol Ifak?

Mondjuk èn Boszniában olyan eü csomagot kaptam amiben volt kb 2 gèz.
Ès jódtabletta! Hálisten. Atomcsapás ellen védve voltunk.:D
De eü zsák van nála mire gondolsz a cipzárral?

Itt a videón mindenhol van ifak.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
4 930
10 572
113
De eü zsák van nála mire gondolsz a cipzárral?

Itt a videón mindenhol van ifak.
Basszus tényleg. :D Mobilon nem láttam.

Arra gondoltam ha van eü zsák miért nem azt használja.
A cipzart nem neked szántam.:rolleyes: csak költői kérdésnek.

Bár akkor a következő kèrdès, nincs kiképzési anyag? Azért kötozgethet láthatósági mellények?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
25 175
101 638
113
Basszus tényleg. :D Mobilon nem láttam.

Arra gondoltam ha van eü zsák miért nem azt használja.
A cipzart nem neked szántam.:rolleyes: csak költői kérdésnek.

Bár akkor a következő kèrdès, nincs kiképzési anyag? Azért kötozgethet láthatósági mellények?
Szerintem a kiképzési szcenárió a szükségeszköz alkalmazását írja elő.

• Tetszik
Reactions: Ocses

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
43 343
66 161
113
Amúgy megfejtettük az érdekesen álló mellény titkát egy (hozzám hasonlóan szellemi erejének teljében lévő) barátommal. Ő amolyan mozgó bunker, ha valami baj lenne simán befér a mellény alá 2-3 katona.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 846
4 122
113
Adidas GSG 9 2.0.

Na ez kissé meglepett. Tartósságban és vízállóságban is az volt a legjobb?

A m8d cut lsz a kényelmesebb mert könnyebb és jobb fültokkal viselni, cserébe kevésbé véd.

Hát ha nem lőnek vagy robbantanak meg, a sisak fő haszna hogy a járműben véd, főleg ki-be szálláskor.
Szóval arra a kisebb, könnyebb tökéletes. Ha meg aktív fültokot/rádiót is használ az ember akkor is jobb.

De elég faszán be lehet már a legtöbbet állítani, már a régebbieket is.
Német,francia,amcsi,kanadai volt amit huzamosabban hordtam,egy idő után a súlyuk miatt azért èrzed mindet.
Úgyhogy talán a mid cutot választanám ha sokat kell viselniük.

Tehát akkor mindkettőtök szerint a mid-cut a jobb választás a "lövészkatonák" számára.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 846
4 122
113
Jaa leeset Adidas. A hagyományos bőrből készült bakancsok mindíg jobb vízállósággal rendelkeznek mint a velúrok.
Igen minden tekintetben az volt a legjobb, ha valami hibát kéne említenem az az, hogy picit csúszott, de azért nem volt gyorskorcsolya.

Köszi.

"A hagyományos bőrből készült bakancsok mindíg jobb vízállósággal rendelkeznek mint a velúrok."

Na igen, ha tényleg komoly terepre és hideg/nedves klímára kéne bakancs, akkor nekem a Lowa Combat Boot GTX lenne a választásom (persze barnában, nem feketében). Hagyományos bőr és jó vastag is.
Persze itthoni viszonyok közé talán túlzás lenne, pláne nyáron a melegben.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
43 343
66 161
113
Folytassuk inkább itt.
Ja, ezért is akarom konkretizálni, mert korábban itt dudi nem eresztette bő lére a válaszát, csak azt írta, hogy neki az volt a legjobb.
Én már nem várom el, hogy egy bakancs a világ végéig kitartson. Ha 2 évig bírja akkor már jó, sajnos a fogyasztói társadalomnak ez velejárója.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 846
4 122
113
Én már nem várom el, hogy egy bakancs a világ végéig kitartson. Ha 2 évig bírja akkor már jó, sajnos a fogyasztói társadalomnak ez velejárója.

Na igen. Mondjuk valahol a kényelemnek (gore-tex, vibram talp és hasonlók) talán ez az ára.
Nekem van egy 27 éves kétcsatos határőr surranóm, sokat használtam az alatt az idő alatt, a talpáról a rece már lekopott, de azon kívül semmi komolyabb baja nincs, manapság is teljesen jó kerti munkákhoz, favágáshoz, stb. ha nem vizes, vagy havas-jeges a talaj.
Viszont még fénykorában is csúszós volt a talpa, akár a vizes füvön is, a betonon, aszfalton eléggé hangos volt és nem sok "energiaelnyelő képessége" van a talpának, télen hideg volt, nyáron belesült a lábam, szóval...

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
589
2 201
93
Egyéni szakfelkészítésen vettek részt az elmúlt héten az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljának katonái. A komplex foglalkozás parancsnoki képzést, lőkiképzést, műszaki, egészségügyi és híradó szakkiképzést foglalt magába...

316293046_496495702513184_8159712349551000205_n.jpg
316263452_496495705846517_2349959436610324909_n.jpg

316253773_496495909179830_4869878152645444369_n.jpg
315967128_496496032513151_7162853997730365564_n.jpg
Valaki meg tudná mondani, hogy mi értelme van annak, hogy ezeken a képeken némelyik lövészkatona a térdvédőt a bokáján hordja? Ráadásul ez látszólag független attól, hogy éppen melyik térdére támaszkodik, a lövő kézzel megegyezőre vagy a másikra. Az egyik képen pl. mindenki jobbkezes, de van aki a bal térdére támaszkodik, valaki a jobbra. :confused:

• Tetszik
Reactions: phaidros

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
43 343
66 161
113
Valaki meg tudná mondani, hogy mi értelme van annak, hogy ezeken a képeken némelyik lövészkatona a térdvédőt a bokáján hordja? Ráadásul ez látszólag független attól, hogy éppen melyik térdére támaszkodik, a lövő kézzel megegyezőre vagy a másikra. Az egyik képen pl. mindenki jobbkezes, de van aki a bal térdére támaszkodik, valaki a jobbra. :confused:

Ezekre a kérdésekre nincs magyarázat.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
3 405
11 170
113
Srácok állandóan nyomják ezt nekem a facebookon jó ez a kesztyű ?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
25 175
101 638
113
Srácok állandóan nyomják ezt nekem a facebookon jó ez a kesztyű ?
Aliexpressről megkapod 3000-ért. Aztán vagy szét esik vagy nem.

• Tetszik
Reactions: Ocses

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
18 418
26 519
113
Èn nem röhöglek ki, de hogy nem èrtelek az biztos. :D
pedig a válasz nagyon egyszerű költséghatékony olcsó strapabíró nagyon jó fogást tesz lehetővé apró tárgyak esetében hőálló meleg (télen fontos tényező) nem ázik át ellen ál olajoknak és maró hatású anyagoknak.
nem katonai gyártó ez tény több színbe kapható akár miláns kinézete is lehet színválasztás fügvényébe hogy nem a legmenőbb darab az biztos de minden igényt kielégít.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
18 418
26 519
113
shopping
barna fekete kivitelbe ilyet használnak még sokan ez is talán 3.000 ft színtén munkavédelmi
shopping
ilyet is láttam már többeken csak nem kéket. (ez is 2-3000 ft között mozog)