[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 292
113
Semmilyen rádiót nem tudsz belerakni, még egy Sepurát sem.
Hali kiemelném megint "ártartóból két féle változat is készült, egyik a képen is látható dupla, ezeket egy alapra varrták rá, és a szimpla verzió, amit idehaza főleg a vállhevedereken viseltek és rádió zsebként is funkcionált." Idézek a cikkből (nekem a vizes palack is belement ez fix mert ha ezt a fajtát kaptam mindig abba tartottam." Combatgear

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 292
113
Derekán én is próbálkoztam a rádiót ott tartani aztán elengedtem a dolgot nem azért mert nem ment bele hanem azért mert felttetm meg macerás volt

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 418
84 314
113
Hali kiemelném megint "ártartóból két féle változat is készült, egyik a képen is látható dupla, ezeket egy alapra varrták rá, és a szimpla verzió, amit idehaza főleg a vállhevedereken viseltek és rádió zsebként is funkcionált." Idézek a cikkből (nekem a vizes palack is belement ez fix mert ha ezt a fajtát kaptam mindig abba tartottam." Combatgear
Nem érted amit olvasol.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 292
113
Nem érted amit olvasol.
Nem kell olvasnom láttam sokakon hogy ott hordták vállon a rádiót a tarzsebbe én vizespalackomat szoktam tartani ilyen zsebbe nem a vallamon. Ahogy a srácnak a képen is valószínűleg ezért van ott ahol. És ahogy a blogon is írják. Tártartóból két féle változat is készült, egyik a képen is látható dupla, ezeket egy alapra varrták rá, és a szimpla verzió, amit idehaza főleg a vállhevedereken viseltek és rádió zsebként is funkcionált." Többsegeben az egy alapra várt 2 zsebét osztották. A szimpla zseb nem volt szűk .

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 337
7 434
113
Az hogy úgy néz ki mint egy zsák és a nadrágnak olyan mély az ülepe, hogy akadályozza a terepen való.mozgást.
Úgy tudtam elégedett volt vele mindenki, és csak a korábbi gyors kopásról/fehéredésről hallottam.
Igaz, már akkor elavult volt a szabása, amikor rendszeresítették.
Befejeződött az új fejlesztése? Mit gondolsz, az jól sikerül?
A bocskai úgy tűnik nem vész el, csak átalakul.
A Lőrincz tábornok által megvillantott verzió?

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 337
7 434
113
Megint atalakitjak a bocskait?
Mikor jon mar el az higy adnak egy normalis kinezetu sapkat ami melegben meg ved a napszurastol telen meg melegen tart…

MTM4MDQxOA.jpg

Nem rosszabb ez, mint bármelyik tábori sapesz. Legalább nem úgy néz ki benne az ember, mint egy bohóc, hanem mint egy katona.
Terepen meg ott van a téli sapka, balaklava, kaland kalap.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 337
7 434
113
ez egészen baseball-sapkásan néz ki...
Szerintem korrekt. Tényleg "hagyományos", világháborús beütéssel.

Lőrincz Gábor dandártábornok új bocskait visel, vagy csak neki jobban áll mint a többieknek?

Ő valahogy nem tűnik olyan szerencsétlennek.

5NUc2Hq.png
9IlnLXh.png
aB4XvA4.png

Kíváncsi vagyok az egyenruha új szabására is. Vajon feltűnt már valahol, csak nem vettük észre?
Anyaga, mintázata változhat?