Mi a helyzet a csodás hitron-al? Nagyon nagy a csönd rólanem is azt tudja mint a lynx...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi a helyzet a csodás hitron-al? Nagyon nagy a csönd rólanem is azt tudja mint a lynx...
Remélem ez így is marad.Mi a helyzet a csodás hitron-al? Nagyon nagy a csönd róla
Összességében jobb ár érték arányú beszerzés lenne az AMV.nem is azt tudja mint a lynx...
Gondolom pénztelenség sokat segít ebben!Remélem ez így is marad.
Nincs pénztelenség…arra van pénz amire akarnak ennyi.Gondolom pénztelenség sokat segít ebben!
Akkor nem nagyon "akarnak" mostanság semmit...Nincs pénztelenség…arra van pénz amire akarnak ennyi.
PontosanAkkor nem nagyon "akarnak" mostanság semmit...
hála égnek...maradjon is ígyMi a helyzet a csodás hitron-al? Nagyon nagy a csönd róla
ez tiszta sor de :Minden ország párhuzamosan tart fent kerekes és láncos IFV-ket. Nem kellene mindent egy drága láncos technikára feltenni
ez még nem igazÖsszességében jobb ár érték arányú beszerzés lenne az AMV.
Miért is?az még nem igaz
te mondtad, ár-érték arány, melyik vas mit tud és ez mennyibe kerülMiért is?
Ha az üzemeltetési költséget bele veszed élettartamra akkor biztos hogy a min. Lynx 2x drágábbra jön ki.
a Lynx "másfélszer jobban védett" meg "másfélszer jobban lő"?te mondtad, ár-érték arány, melyik vas mit tud és ez mennyibe kerül
indulj ki a súlyból , a Patria AMV max 32 tonna, a Lynx 34-nél kezdődik és mehet 50iga Lynx "másfélszer jobban védett" meg "másfélszer jobban lő"?
erről nem tudok nyilatkozniAPS-t az AMV-re is lehet rakni, a torony is lehet ugyanaz vagy hasonló felszereltségű (30mm + 2x Spike)
.Ezenkívül mozgékonyabb is: nem kell neki se trailer, se vasút.
szerintem félreértesz, nekem nincs bajom az AMV-vel , sőt, imádom, de nem lynx helyett hanem melletteSzerintem előnyös lenne ha legalább az egyik lövész dandár 8x8-osokon közlekedne és harcolna...
Egy szinttel lehet hogy gyengébb a védelme, de nem is kerül annyiba...indulj ki a súlyból , a Patria AMV max 32 tonna, a Lynx 34-nél kezdődik és mehet 50ig
Sok izraeli lövegtorony alapaból APS-sel renelhető, de az RM is kialakítja az AMV-re illeszkedő kazettákat, ha az lenne a nálunk. (Boxerre is megcsinálták a StrikeShiledet)erről nem tudok nyilatkozni
Én sem azt mondam hogy dobjuk ki ami már megrendeltünk, de még egy zászlóaljnyit nem biztos hogy vennék.ez tény
szerintem félreértesz, nekem nincs bajom az AMV-vel , sőt, imádom, de nem lynx helyett hanem mellette
izraeli tornyokat inkább hagyjuk , amúgy szerintem ez a lance torony elég jól van összerakvaSok izraeli lövegtorony alapaból APS-sel renelhető, de az RM is kialakítja az AMV-re illeszkedő kazettákat, ha az lenne a nálunk. (Boxerre is megcsinálták a StrikeShiledet)
én sem vennék mégegy zlj-t , én vagy még ötöt vennékÉn sem azt mondam hogy dobjuk ki ami már megrendeltünk, de még egy zászlóaljnyit nem biztos hogy vennék.
hát igen, ezaz amit mondtam itt :Egy szinttel lehet hogy gyengébb a védelme, de nem is kerül annyiba...
Te mondtad, ár-érték aránynem is azt tudja mint a lynx...
Jöhet azzal is...izraeli tornyokat inkább hagyjuk , amúgy szerintem ez a lance torony elég jól van összerakva
A baj hogy te csak "értéket" nézed, az árcetlit nem!én sem vennék mégegy zlj-t , én vagy még ötöt vennék
hát igen, ezaz amit mondtam itt :
Te mondtad, ár-érték arány
oké, hidd el, én eléggé nézem az árakatA baj hogy te csak "értéket" nézed, az árcetlit nem!
olyan szinten igen hogy mit tart valaki értéknek, én fizetek többet hogy a srácok bent nagyobb biztonságban legyenekNyilván ez az ár-érték arány kérdés szubjektív dolog...
nyilván ha ennyire leegyszerűsítjük akkor felőlem aztán fuchs2 is jöhetne a btr helyett.... de én inkább azt mondom hogy a két összehaderőnemi dd legyen lynx, a többi felőlem lehet AMV alaponHa az a kérdés, hogy X összegből tudunk venni egy dandárnyi AMV-t vagy fél dandárnyi Lynext a többiek meg BTR, akkor inkább AMV - szerintem.
Azt vedd számításba, hogy a lynx itt készül, és az árának egy része visszaforgatodik.a Lynx "másfélszer jobban védett" meg "másfélszer jobban lő"?
AMV páncélvédettsége "Level 5+", Lynx elvileg Level 6 + APS
APS-t az AMV-re is lehet rakni, a torony is lehet ugyanaz vagy hasonló felszereltségű (30mm + 2x Spike)
Ezenkívül mozgékonyabb is: nem kell neki se trailer, se vasút.
Szerintem előnyös lenne ha legalább az egyik lövész dandár 8x8-osokon közlekedne és harcolna...
A lengyel Rozsomák (Patria AMV) megy Ukrajnába rövidesen: 200 darabos rendelésük van az ukránoktól, de pár darab eddig is volt ott.Azt vedd számításba, hogy a lynx itt készül, és az árának egy része visszaforgatodik.
Nem mind, nem is hinném hogy sok, de valamennyi.
Nekem ráadásul van egy olyan érzésem, hogy a kerekes ifv jelen állás szerint fejlődési zsákutca.
Ukránoknak is kikopott eléggé mindkét oldalról, pedig még lennie kellene, de inkább bmp illetve mindnefele mrap feleségek láthatóak inkább.
Kerekesben anno úgy érzem, a franciáknak volt igazuk a VABbal, annak kellene egy normális modern megfelelőjét megtalálni (ami talán az mms).
És bár semmi befolyasom a dolgokra, de én a 3 dandár minél inkabbi egységesítését partolnam, tudom, bili, kéz stb
No igen, kiderül.A lengyel Rozsomák (Patria AMV) megy Ukrajnába rövidesen: 200 darabos rendelésük van az ukránoktól, de pár darab eddig is volt ott.
Majd meglátjuk, hogy egy igazán korszerű 8x8, hogy szerepel. BTR-ek hullanak, azon nincs mit csodálkozni - az már 25 éve is egy hulladék volt...
Olyan szempontból jól jött nekünk ez a háború, hogy sok kategória még nincs beszerezve, így láthatják az illetékesek, hogy mi válik be és mi nem.
Ja, torony nelkul, mert a sajat cuccukar akarjak majd rahekkelni.Patria AMV xp: szlovákok tavaly szeptemberben szerződtek 76 darabra €447M-ért. Ez 5,88m eurós átlag ár.
Egyreszt nem tudom, mit "teheto" es hova, de az toronnyal, kompletten es messze jobb pancellal erkezik... ugy meg hirtelen a Lynx messze jobb uzlet, plane hazai gyartas mellett.A Lynx ára nem ismert pontosan, de kb. másfélszer ennyire tehető.
Nocsak, tudsz valamit, amit senki nem ismer?Az üzemeltetési költsége meg "ég és föld" a két típusnak...