Érdekes is volt nekem, hogy valahogy az FNSS a kisebb kaliberű RC tornyokkal promózza elsősorban a PARS családot.Fordítva.
A PARS egy APC, az ARMA pedig kerekes IFV kiszerelésől függően.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Érdekes is volt nekem, hogy valahogy az FNSS a kisebb kaliberű RC tornyokkal promózza elsősorban a PARS családot.Fordítva.
Szerintem egyelore benne sem vagyunk. Elvileg valami minimalis osszegbol egy protora szerzodtek csak, nem?Óh dehogynem.
Minimális összegű fejlesztési együttműködés van aztán ennyi.Szerintem egyelore benne sem vagyunk. Elvileg valami minimalis osszegbol egy protora szerzodtek csak, nem?
Sztem ez már megint a Gestamen esete a Brennel.Kriss szerint semmilyen elköteleződésünk nincs a projekt mellett, csak egy szándéknyilatkozat, ami egyenlő a sajtpapírral. Más arról számolt be, hogy északon keresgélünk 8x8-at. A patria ugye adja a gyártást, ami nekünk meg is felelhet. A törökök pedig tolják nekünk az fnss és otokar termékeket, ami szegről végről Erdogan családjához tartozik a nurolon keresztül. Szintén elhangzott itteni katonák részéről, hogy az is jó volna nekünk, csak legyen valami (nem mbombe).
Az az arma 2 akkora mint két lynx egymáson...Fordítva.
Az az arma 2 akkora mint két lynx egymáson...
a Pars úgy viszonyul az ARMA-hoz mint pl a boxer a fuchshoz.
Az ARMA 2-őt (ez az egyes amit betettél de az is STANAG 5-ig húzható) stanag lvl 6-ig páncélozod az armát meg lvl 4-ig és eleve sokkal nehezebb, a tetőpáncél elbír teljes értékű tornyot nagyméretű gépágyúval 40 mm-ig a PARS kevésbé combos fegyverzetet bír.
A fentiek alapján nem értem a hasonlatodat. A méreteik is egészen hasonlóak.
Valahogy a PARS stabilabbnak tűnik. A magasságuk hasonló, ezért valszeg nagyobbak a kerekei.
Ha valamelyik alváz megfelelő lenne, el tudnám képzelni, hogy a Lynx-el rokon rendszerekkel felszerelnénk. Vagy esetleg valami hirtelen huszáros csapással a szerbektől akarnánk valami 8x8-at?? A finn vonalat vajon sikerült teljesen felégetni?
A PARS IV akkora, vagy nagyobb, mint az Arma 8x8, H: 8,4vs8 Sz: 3,1vs3 M:2,5vs2,46. És a tömege még nincs megadva, mert még csak alváz. Ez alapján abból is lehet IFV verzió is, meg még amit akarsz.Fordítva.
Otokar has expanded the ARMA family with the ARMA II 8×8 armored fighting vehicle. The ARMA II is a new-generation armored combat vehicle that stands out with its superior terrain capability and modular structure, while offering the highest level of protection and the highest firepower in its class. With a maximum weight of 40 tons and a 720 HP engine, ARMA II allows the integration of heavy weapon systems up to 120mm caliber, as well as greater payload capacity and better protection features. The company plans to continue the production of the current ARMA, adding that the ARMA family has achieved a high level of user satisfaction. ARMA II is the only vehicle in its weight class with amphibious capability.A PARS IV akkora, vagy nagyobb, mint az Arma 8x8, H: 8,4vs8 Sz: 3,1vs3 M:2,5vs2,46. És a tömege még nincs megadva, mert még csak alváz. Ez alapján abból is lehet IFV verzió is, meg még amit akarsz.
Áá, tényleg, bár a másik meg a PARS IIIAz ARMA 2-őt (ez az egyes amit betettél de az is STANAG 5-ig húzható) stanag lvl 6-ig páncélozod az armát meg lvl 4-ig és eleve sokkal nehezebb, a tetőpáncél elbír teljes értékű tornyot nagyméretű gépágyúval 40 mm-ig a PARS kevésbé combos fegyverzetet bír.
Könnyebb a cucc.
Igazából egyik se nyer szépségversenytÁá, tényleg, bár a másik meg a PARS III
De ez meg olyan kecses, mint egy dízelmozdony. Ránézésre szimpibb a PARS IV, persze arról még nem tudni semmit.
KB boxer méret.
Hat, nekem joval nagyobbnak tunik azert... baszki, a faszi mellkasanal van a kerek teteje:
vs
A kerdese arrol szolt, hogy ket eve alatt lesz kesz, ami hulyeseg.
Szerinted van realitása az arma 2-nek a honvédség számára? Nem egy kiforratlan Dem nstrátor ez is?Otokar has expanded the ARMA family with the ARMA II 8×8 armored fighting vehicle. The ARMA II is a new-generation armored combat vehicle that stands out with its superior terrain capability and modular structure, while offering the highest level of protection and the highest firepower in its class. With a maximum weight of 40 tons and a 720 HP engine, ARMA II allows the integration of heavy weapon systems up to 120mm caliber, as well as greater payload capacity and better protection features. The company plans to continue the production of the current ARMA, adding that the ARMA family has achieved a high level of user satisfaction. ARMA II is the only vehicle in its weight class with amphibious capability.
Az eddig PARS-ok 30 tonnán kimaxoltak az újról meg nincs adat. Én csak azt tudom amit a gyártó mondott nekünk róla
Fordítva.
Esetleg 200 kerekes árából 100 láncost meg 200 6x6-os Apc-t.Az ukrán háború alapján látod értelmét ezen a terepen a kerekes IFV-knek? Nem lenne értelmesebb 200 kerekes IFV árából 4-500 normális APC-t venni?