Biztos ez is takarítja magát mint a többi szenzor , nem hisszem hogy nagyon macera egy kis levegővel lefujatni ha sarazódikHogy bírja ez a vastagon rászáradt sarat? Úgy is működik? No offense, csupán egy gyakorlati kérdés.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Biztos ez is takarítja magát mint a többi szenzor , nem hisszem hogy nagyon macera egy kis levegővel lefujatni ha sarazódikHogy bírja ez a vastagon rászáradt sarat? Úgy is működik? No offense, csupán egy gyakorlati kérdés.
Egen.Iron Fistnek van egy animáció valahol a YTon is,hogy hogyan is mükszik.Kibillenti az egyensúlyábol a sabotot,és az nem a hegyével csapodik be,igy jóval kisebb az átütőereje.Csakhogy az Iron Fist egy kivetett elfogó töltettel működik,ami olyankor a max hatósugáron robban,és az érzékeló rendszere is jóval nagyobb hatósugarú-és nincs film a dologrol vigig,csak az elfogótöltet robbanásának pillanatáig..........A sabott pedig az animáción is becsapódik,csak nem megfelelő helyzetben.Egy jol páncélozott cél azt már kibirja.Namer és a Merkava biztosan.Lynx?Jó kérdés.Jól értem, hogy a modul önmagában egy értelmezhető + KE védelmet is ad a járműnek?
Egen.Iron Fistnek van egy animáció valahol a YTon is,hogy hogyan is mükszik.Kibillenti az egyensúlyábol a sabotot,és az nem a hegyével csapodik be,igy jóval kisebb az átütőereje.Csakhogy az Iron Fist egy kivetett elfogó töltettel működik,ami olyankor a max hatósugáron robban,és az érzékeló rendszere is jóval nagyobb hatósugarú-és nincs film a dologrol vigig,csak az elfogótöltet robbanásának pillanatáig..........A sabott pedig az animáción is becsapódik,csak nem megfelelő helyzetben.Egy jol páncélozott cél azt már kibirja.Namer és a Merkava biztosan.Lynx?Jó kérdés.
Dehogy egy 1400--1600m/s sebességű sabottot RM rendszernek lenne ideje kibillenteni ilyen kis érzékelési és működési hatósugárral.....Háááát......Fejvakarás.
Nem csak animáció, készült videó is sikeres elfogásról.Egen.Iron Fistnek van egy animáció valahol a YTon is,hogy hogyan is mükszik.Kibillenti az egyensúlyábol a sabotot,és az nem a hegyével csapodik be,igy jóval kisebb az átütőereje.Csakhogy az Iron Fist egy kivetett elfogó töltettel működik,ami olyankor a max hatósugáron robban,és az érzékeló rendszere is jóval nagyobb hatósugarú-és nincs film a dologrol vigig,csak az elfogótöltet robbanásának pillanatáig..........A sabott pedig az animáción is becsapódik,csak nem megfelelő helyzetben.Egy jol páncélozott cél azt már kibirja.Namer és a Merkava biztosan.Lynx?Jó kérdés.
Dehogy egy 1400--1600m/s sebességű sabottot RM rendszernek lenne ideje kibillenteni ilyen kis érzékelési és működési hatósugárral.....Háááát......Fejvakarás.
Szerintem nem. A slide első sora azzal indít hogy “against rpg and atgm threats”Jól értem, hogy a modul önmagában egy értelmezhető + KE védelmet is ad a járműnek?
Szerintem nem. A slide első sora azzal indít hogy “against rpg and atgm threats”
Amit @Terminator linkelt RM-es csókával interjú abban is leginkább az atgm elleni védelemről beszél
Lehet, hogy a modul elemek ballisztikai védelmére utal, ami azt jelenti, hogy gyalogsági fegyverek lövedékeitől védett.A Ballistic protection szerintem KE lőszerekre vonatkozik.
Ug,an ez van felrakva az ausztral Boxerre es az így tud az oldalan is 30mm-es gépágyú elleni védelmet.Felejtsük el a 125-ös ágyút,az ellen nem véd.Lehet, hogy a modul elemek ballisztikai védelmére utal, ami azt jelenti, hogy gyalogsági fegyverek lövedékeitől védett.
Akkor viszont nem APFSDS lövedékekekről van szó.
Mintha a szövegben valahol írna 125 mm-es fegyverek elleni védelemről, de nem hangsúlyozza az ürméret alatti gránátot, kicsit becsapósnak tűnik...
Ug,an ez van felrakva az ausztral Boxerre es az így tud az oldalan is 30mm-es gépágyú elleni védelmet.Felejtsük el a 125-ös ágyút,az ellen nem véd.
A 30 mm-es gépágyú elleni védelem az alap páncéllal együtt értelmezendő, magyarul a modul acél (passzív védelmet adó) rétegei növelik az alap páncélzat védelmét a KE lövedékek ellen (30 mm-es gépágyú lövedékig).Ug,an ez van felrakva az ausztral Boxerre es az így tud az oldalan is 30mm-es gépágyú elleni védelmet.Felejtsük el a 125-ös ágyút,az ellen nem véd.
Felejtsd el.40mm-ellen nincs páncél.Nem, de azért ha ezzel a cuccal kiegészítve meglenne a 30-40mm-es gépágyúk elleni oldalirányú védelem, egy szót nem lehetne szólni a Lynx védelmére.
Igen,ezt írtam én is.A 30 mm-es gépágyú elleni védelem az alap páncéllal együtt értelmezendő, magyarul a modul acél (passzív védelmet adó) rétegei növelik az alap páncélzat védelmét a KE lövedékek ellen (30 mm-es gépágyú lövedékig).
Azt én sem gondolnám, hogy harckocsi gránát ellen véd, szerintem itt homályosan arról beszélnek, hogy csökkenti a hatását.
Mindennek csökkenti a hatását, de nem áll ellen neki, legfeljebb szélsőséges (lapos szögben becsapódó) esetekben lehet, hogy pöttyet nagyobb az esély a védelemre.
De ez mindenre elmondható....
Szerintem vastagon marketing duma ez a hibrid páncél.
Felejtsd el.40mm-ellen nincs páncél.
Felejtsd el.40mm-ellen nincs páncél.
A páncélvédelem komplexebb.Felejtsd el.40mm-ellen nincs páncél.
Oovasd el az ide vontatkizó STANAG szabvány kritériumait.A páncélvédelem komplexebb.
Az jó, ha tudjuk, hogy milyen (RHA) minőségben számszerűsíthető a védelem szintje. Ez vagy merőleges, vagy 60 fokos szögben becsapódó lövedékek esetére van legtöbbször megadva.
A KE lövedékek esetében azonban számít a távolság. Ez azért annyiban fontos, hogy nem mindegy hogy 500 vagy 2000 ről érkezik a lövedék.
A másik a becsapódási szög. Ez szinte sohasem merőleges, tehát az elméleti maximumnal szinte mindig kisebb lesz a valóságos teljesítmény. Pl 45 foknál 41 százalékkal nő a védelem...
A matematika nyelvén a fentiek miatt annál több találat kell a sikeres cél leküzdéséhez, minél kisebb a páncéltörő teljesítmény előnye a páncélzat védőképessege felett.
Emiatt minél vastagabb a pancelzatod, annál később, illetve annál kisebb eséllyel lőnek ki.
Tehát az, hogy a 40 mm-es lövedék ellen nehéz védekezni, nem jelenti azt, hogy hanyagoljuk a páncélzat fejlesztését.
Egyáltalán nem mindegy, hogy a 3-ik, vagy a 9-ik találat viszi át a járművem páncélzatát...
Amit minden hónapban berakok ide (STANAG 4569)?Oovasd el az ide vontatkizó STANAG szabvány kritériumait.
Kerek perec le van benne írva,hogy mit jelent az,hogy adott lőszer ellen véd.Amit minden hónapban berakok ide (STANAG 4569)?
Á, azt én nem olvastam soha.
Mit akarsz mondani?