[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 316
85 386
113
A 2018-as Eurosatory-n már a pk verziót is bemutatták. Az is demó volt?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

(a fegyvertorony nem mozdul)

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 085
5 639
113

(a fegyvertorony nem mozdul)
Ahhoz képest, hogy állítólag makett, sőt nem is létezik pk. verzió, mert még csak 1 demo példány van amit folyton átfestegetnek elég jó a terepjáró képessége.

fenntartható fejlövés

Well-Known Member
2019. május 31.
305
650
93
Ha nulláról kell felhúzni egy gyárat és kb. a debreceni BMW több mint 1M €-s beruházás felével kalkulálunk és mondjuk 8m €/Lynx árral, akkor marad 1,4-1,5M a gépekre, az bruttó 175-187 db IFV lőszerek, rakéták nélkül.
Ha meglévő gyár átalakítása lesz, ahol már nem a semmiből kell infrastruktúrát teremteni, esélyes a 200 db. De kicsit sok a változó :confused:

• Tetszik
Reactions: borisz and endre
K

kamm

Guest
Ha nulláról kell felhúzni egy gyárat és kb. a debreceni BMW több mint 1M €-s beruházás felével kalkulálunk és mondjuk 8m €/Lynx árral, akkor marad 1,4-1,5M a gépekre, az bruttó 175-187 db IFV lőszerek, rakéták nélkül.
Ha meglévő gyár átalakítása lesz, ahol már nem a semmiből kell infrastruktúrát teremteni, esélyes a 200 db. De kicsit sok a változó :confused:

A keret cirka $3B (AMERIKAI DOLLARBAN.)
Ha magunk gyartjuk, akkor semmikeppen sem $8M (USD, NEM EURO!), hanem $4-6M (USD!) kozott lesz, maximum.
Boven kijon a 200+ sajat gyartasban, ha mondjuk max $1B korul megall a gyar - ez ugye sehol nem lesz olyan es akkora, mint egy BMW gyar, itt max $40-50 peldany gyartanak evente, kvazi modern sorozat-manufakturakent.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 327
16 315
113
Ha magunk gyartjuk, akkor semmikeppen sem $8M (USD, NEM EURO!), hanem $4-6M (USD!) kozott lesz, maximum.
Boven kijon a 200+ sajat gyartasban, ha mondjuk max $1B korul megall a gyar - ez ugye sehol nem lesz olyan es akkora, mint egy BMW gyar, itt max $40-50 peldany gyartanak evente, kvazi modern sorozat-manufakturakent.
Így igaz, ez nem autógyár. Helikopter, harckocsi mind így készül (nemigen mozgatják a terméket):
Puma%2BFertigung.jpg

fenntartható fejlövés

Well-Known Member
2019. május 31.
305
650
93
Én 9-10 millióra tippeltem a németországi egységárat, ezért kalkuláltam itteni 8 millával legrosszabb eshetőségként, a zöld mezős gyárra meg kb. 500 m €-val.

• Tetszik
Reactions: endre
K

kamm

Guest
Én 9-10 millióra tippeltem a németországi egységárat, ezért kalkuláltam itteni 8 millával legrosszabb eshetőségként, a zöld mezős gyárra meg kb. 500 m €-val.

A Puma $10M (USD), azaz a Lynx azert alatt avan meg "retail" is, plane ha magad gyartod - ezen van 30-50% haszon normal esetben, szerintem max $5-6M korul jon majd ki igy, hogy ujba ugrunk bele plusz a gyarat meg ugye elore finanszirozzuk.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 943
4 973
113
Júniusban hallottam egy pletykát 250 db Lynx - ről. A típus bejött, a számításaid alapján a mennyiség is igaz lehet.
Sokat is gondolkodtam, hogy hova kell ennyi. Ez legalább 5 zl lenne. De mint alapjárműre gondolok különböző variációkkal akkor már csak 3-4 glz jön ki, attól függően, hogy mennyit kap a többi alegység.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 680
20 654
113
A 200 db-os mennyiség nyilván egy saccolt darabszám. Nem tudunk pontos infókat, nem is fogunk, még a csapatoknál nem lesz, ahol lennie kell majd. Mivel gyártani fogjuk, ezért tippelem, hogy a debreceni dandár is ilyen harcjárműveket fog kapni. Láncos lesz a közepes dandárunk is, ha csak addig nem változik a koncepció és nem lesz nehéz dandár az is.

K

kamm

Guest
Júniusban hallottam egy pletykát 250 db Lynx - ről. A típus bejött, a számításaid alapján a mennyiség is igaz lehet.
Sokat is gondolkodtam, hogy hova kell ennyi. Ez legalább 5 zl lenne. De mint alapjárműre gondolok különböző variációkkal akkor már csak 3-4 glz jön ki, attól függően, hogy mennyit kap a többi alegység.
A 200 db-os mennyiség nyilván egy saccolt darabszám. Nem tudunk pontos infókat, nem is fogunk, még a csapatoknál nem lesz, ahol lennie kell majd. Mivel gyártani fogjuk, ezért tippelem, hogy a debreceni dandár is ilyen harcjárműveket fog kapni. Láncos lesz a közepes dandárunk is, ha csak addig nem változik a koncepció és nem lesz nehéz dandár az is.

Szerintem is. Miota tudjuk, hogy gyartani fogjuk, azota pedzegetem, hogy nekem logikus lenne, hogy 3 zl megy a nehezbe es vagy 2 zl a kozepesbe (2 kerekes melle), felteve, hogy lesz penz fizukra is, hogy feltoltsek oket.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 422
14 597
113
Szerintem is. Miota tudjuk, hogy gyartani fogjuk, azota pedzegetem, hogy nekem logikus lenne, hogy 3 zl megy a nehezbe es vagy 2 zl a kozepesbe (2 kerekes melle), felteve, hogy lesz penz fizukra is, hogy feltoltsek oket.

Es akkor kerekesbol eleg lenne a 2 zl es ennyi?

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 680
20 654
113

Amennyiben lesz egy könnyűnek nevezett dandár, oda elég lesz kerekes. Viszont egy Boxernek is van mindenféle verziója. Mehet az még a vegyvédelmisekhez is, vagy a rádiótechnikai ezredhez is, meg még sok helyre, ahol lehet használni, adott konfigurációba. Könnyű lövészekhez is kell az alapjárművön kívül, parancsnoki, önjáró aknavetős, netán csapat légvédelmis ( ha van ilyen ), sebesültszállító, stb., verzió.

• Tetszik
Reactions: kamm and Anti

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 316
85 386
113
Ahhoz képest, hogy állítólag makett, sőt nem is létezik pk. verzió, mert még csak 1 demo példány van amit folyton átfestegetnek elég jó a terepjáró képessége.

2018 szeptemberében Ostravába 3 Lynx érkezett. Amit a videón látsz az volt a dinamikus bemutató része, a lenti képen látható volt kiállítva, és AN-124-essel érkezett egy ausztrál festésű is.
P1250296.jpg

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 587
19 048
113
A 2018-as Eurosatory-n már a pk verziót is bemutatták. Az is demó volt?
Sajnos igen. Látható is ahogy azt az egyet átalakítják. Nem kel mindent elhinni, amit itt valamiért sulykolni próbálnak.

K

kamm

Guest
Amennyiben lesz egy könnyűnek nevezett dandár, oda elég lesz kerekes. Viszont egy Boxernek is van mindenféle verziója. Mehet az még a vegyvédelmisekhez is, vagy a rádiótechnikai ezredhez is, meg még sok helyre, ahol lehet használni, adott konfigurációba. Könnyű lövészekhez is kell az alapjárművön kívül, parancsnoki, önjáró aknavetős, netán csapat légvédelmis ( ha van ilyen ), sebesültszállító, stb., verzió.

Igen, oda en is mar csak kerekest raknek. Ha Boxert keszen vesszuk, de a kebabost meg gyartjuk, akkor az utobbira raknek par dolgot abbol, amit meg emlitesz (pl aknavetos, manpad stb.)

• Tetszik
Reactions: honved