Nah, ha ezek az értesülések jók, akkor alakul a kirakós. Jó lenne, ha jönnének velünk a csehek is!
"Magyar sikerével a Rheinmetall megerősíti, hogy egyik fő előnye a technológia átadása a projekt vevő országába. A hazai fegyveripari ipar támogatása és nagy szerződésekben való részvétele, amelyekben önmagában nem elegendő kapacitása és tapasztalata, például nehéz páncélozott járművek gyártása, a cseh környezet egyik fő érve. A Rheinmetall itt tervezi a Lance toronyrendszer előállítását Ústí nad Labemben."
Egyébként több számomra szimpatikus megjegyzése volt a cikknek, de azt máshol.
Egyetertek, itt az en listam, ami nagyon jo a cikkben:
- ez az uzlet meg vilagosabba tette az RM legfobb elonyet: nagyon komoly tapasztalatai vannak es ezeket masokkal szemben bezony hajlandoak a kliensnek atadni egy tech transzfer soran
- szemnek is kellemes futurisztikus design
- a Lynx modularis, remekul lehet feladathoz konfiguralni, akar kinn, a csapatoknal is (khm, Boxer)
- a legfiatalabb de egyben a legmodernebb platform, mind kozul a legjobb potenciallal mindenfele csucstechnologia integralasara es plane jovobeli fejlesztesekre
- ha a tegnapiakat lehet upgradelni a mai standardokra, akkor ezt a mai legmodernebb platformot ujabb 20 evig biztosan lehet majd upgradelgetni*
- cseh szempontbol a sajat toketlenkedesuk, pazarlasuk mellett csak csendben irigyelni tudjak a magyar fejlesztesi program menetet (mondjuk a GDP per capita egy ertelmetlen osszehasonlitas itt)
- szinten megmagyarazhatatlan a szerzonek a V4-es NATO egyuttmukodesnek hianya a beszerzeseknel, nemcsak , hogy a nagy gyartoktol nagy engedmenyeket kapjanak kozos rendelessel, de egyben megkonnyitsek az amugy mar eldontott kozos erok kiepiteset a standard felszerelessel
*: ezt azert kulonosen jo olvasni, mert en ezt magyaraztam tavasszal vagy ev elejen itt, oldalakon at vis-a-vis Puma es mindenki horgott, amikor ramutattam, hogy ez mekkora elony a Lynxnel technologiai szempontbol (ti hatalmasatt valtozott a technology standard 10-15 ev alatt, a Pumat is biztosan lehet majd upgradelni, de aranyarban es lassabban i.e. egy ponton nem lesz ertelme tovabb, mig a Lynx siman futhat az utolso upgrade utan meg vagy 5-10 evet, azaz siman 30-40 evig most ez lesz es megmarad csucstechnikanak, folyamatos, olcsobb technology upgrade mellett.)