Szerintem nem értetted meg a Lynxalapú SR30 lényegét.
Bombák ellen sosem fogsz ilyen rakétákkal tüzelni Lynxről. Az ellen ott van a gépágyú. Egy Skyranger 30-as torony esetén a gépágyú a VSHORAD, míg a rakéta a SHORAD.
En nagyon jol ertem a lenyeget, ti vagytok leragadva hagyomanyos kategoriaknal, amelyek csaknem irrelevansak ma mar - pontosan ezert jon a Cheetah es tarsai...
Nagyon jól néz ki, a konténeres Cheetah megoldás, de az nem fog neked soha felkerülni egy toronyra. Ahhoz, hogy CRAM feladatokra rakétákat használj, ahhoz rohadt sok rakéta kell. Ezért konténeresek ezek a megoldások. Ugyan így sok rakétával dolgozik az Iron Dome is.
Nagyon negativ vagy, koltozz kicsit nyugatabbra.
FYI miutan most jol bebizonyitottad, hogy nem lehet igy, emlkeztetnelek, hogy konkretan irtak, sot,
bemutattak a RM slideok a Lynxre mountolva, FFBNW opciokent, szoval nagyon is ez a jovo, te hitetlen, pesszimista kelet-europai.
Egy toronyra - ha nagyon megerőltetik magukat -, akkor 3-4 rakéta talán felfér, de ennyi. A toronyban lévő rakéták helikopterek és nagyobb méretű felderítő drónok ellen alkalmazhatóak. Erre tök rendben van a Mistral.
Attől még felkerülhet rá mondjuk a Cheetah is, de ettől nem fogják őket CRAM-ra használni.
Viszont a Mistral 3 kicsit nagyobb lőtávolsággal rendelkezik, ezért talán az alkalmasabb erre a feladatra.
A MIstral eleve nem is integralt, hanem sajat tuzvezetese van, ertelmetlen lenne ezzel tokolni, meg bonyolultabb lenne, mint a sajatot hibatlanul, sokkal seamlessebb modon integralni.
Semmi masra nem jo, mint legijarmuvek, meg talan dronok ellen, de meg ebben sem vagyok biztos, hogy nem lehet konnyen megzavarni avagy jammelni a MIstralt.
Tuzerseg ellen semmit nem er, iranyitott bombak ellen semmit nem er, air dropped ellen semmit nem er. Ide egy elavult szar, az osszes tobbi manpaddal egyutt.
Ne legyetek már marhák! A légvédelemnek nem az a dolga, hogy a tüzerségi lövedékeket/ rakétákat lelője!
Hogyne lenne az!
Es mar miota!
Afganisztanban szerinted a CRAM miert volt telepitve minden bazis negy sarkaba es miert volt az integralt legvedelem resze?
A nemetek szimplan tovabbgondoltak a CRAM koncepciot es osszehazasitottak a VSHORAD raketakat vele, mindezt a Mantis melle tervezve - nezd meg a RM Skynex videot, amit linkeltem, iden januari.
A Cheetah 6km hard target, belertve air dropped bombaktol loitering munitionig, artillery stb, 10 km soft tartget (dronrajok stb.) MIndekozben mellette ott a Mantis, 1000 RPM programozott ABM fuggonyt huz az utolso 3-4 km belul.
Egyetlen dobozos indiotban 60 raketa van - 3 ilyenben 180, ugye, es azokat egyszerre kitolja 12 masodperc alatt az integralt legvedelem, mindegyiket kulon celpontra, ha kell.
Ez gyakorlatilag keszen lesz mondjuk jovore, utana jon az, amikor 2-4 ilyet felpakolnak egy Skyrangerre, ahogyan ajanlgatta a MHnek a RM mar tavaly:
Ja es most nezem, mar tavaly is Skyranger 30 volt az ajanlat - nagyitsatok bele a kepbe, Papperger felso ajkahoz van linkelve: