[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

K

kamm

Guest
Palkovics beszámolt a védelmi bizottságnak a Zrínyi program hadiipari részéről és 256-ot mondott.
Tippre a skyranger adja a plusz számot.
Jaja, eleg egyertelmu.
Akkor az 38 Skyranger jármű lenne (35-ös, vagy 30-as?) Egy ajánlott 35-ös SR üteg 4-6 járműből áll. Ez akkor 9x4 vagy 6x6.
Pontosan - legvaloszinubb szerintem a Skyranger 30, az flexibilisebb platform, meg ha esetleg 4 helyett 3km a gepagyuja, legalabb lenne rajta VSHORAD - avagy lesz kulon VSHORAD Lynx...? Mert akkor lehet SR35 es VSHORAD combo.
Ha igen, lesz kulon VSHORAD konfig, akkor meg az is erdekes kerdes, hogy pl a 6x6 az 6x 4+2 (4 SR + 2 VSHORAD) vagy 3+3 lesz, netan 9x 2+2 (2 SR + 2 VSHORAD) lesz...?

• Tetszik
Reactions: Pogány

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 059
129 968
113
Jaja, eleg egyertelmu.

Pontosan - legvaloszinubb szerintem a Skyranger 30, az flexibilisebb platform, meg ha esetleg 4 helyett 3km a gepagyuja, legalabb lenne rajta VSHORAD - avagy lesz kulon VSHORAD Lynx...? Mert akkor lehet SR35 es VSHORAD combo.
Ha igen, lesz kulon VSHORAD konfig, akkor meg az is erdekes kerdes, hogy pl a 6x6 az 6x 4+2 (4 SR + 2 VSHORAD) vagy 3+3 lesz, netan 9x 2+2 (2 SR + 2 VSHORAD) lesz...?
Ha nem lesz kombinált vshorad rakétával akkor roppant morcos leszek :D
Szóval imádkozó álláspontra helyezem magam.

K

kamm

Guest
30mm az biztos. A 35 nincs kész egyelőre. Az később lesz esetleg...
Forditva illetve egyik sincs keszen Lynxen.
A SR35 mar jo ideje letezik, demozott is tobbszor, de az is csak Boxer alapokon.

A SR30 gyakorlatilag csak renderek vannak, azaz elvileg kesz a terv, de nincs publikus jele a fizikai letezesenek - viszont nekunk ez is jo uzlet mar, mert megsporoltuk a R&D ktget. :)

• Tetszik
Reactions: Pogány

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 059
129 968
113
Forditva illetve egyik sincs keszen Lynxen.
A SR35 mar jo ideje letezik, demozott is tobbszor, de az is csak Boxer alapokon.

A SR30 gyakorlatilag csak renderek vannak, azaz elvileg kesz a terv, de nincs publikus jele a fizikai letezesenek - viszont nekunk ez is jo uzlet mar, mert megsporoltuk a R&D ktget. :)
Mutattak be egy makett sr30 tornyot is.

K

kamm

Guest
Mutattak be egy makett sr30 tornyot is.

Viccet felreteve, milyen rakettat varsz ra?

Osszeszedtem parat, az en tippjeim valoszinusegi sorrendben:

- Rheinmetall-Denel Cheetah - anno a RM-Hungary slideokon is ott volt, ez messze a legigeretesebb: ez lesz a legmodernebb CRAM/VSHORAD raketta a piacon, meg leszort bombing salvot is megfog, a RM Air Defense, RM-Denel Dynamics es Munitions ezen dolgoznak mar evek ota

Hard/armored targets 6km, soft 10km hatotavon, raadasul ugye a "dobozos" launcher verzio (pl objektumvedelemhez, Mantis melle, RM Skynex reszekent, lasd az elejetol a videot) 60 (!) raketat indithat 12 masodpercen belul, akar mindegyiket kulon celpontra.
Ja es ezt ugye szerintem gyarthatnank is otthon majd. :cool:

- Saab RBS70 NG - tutira nem olcso

- Mistral - nem, nem ez lesz... nemnemnem.

- del-koreai Chiron - ezt az indonezek mar integraltak a RM Mantis rendszereikhez, de erosen Mistral-szintunek nez ki...

Futottak meg kategoria:
  • Starstreak
  • Stinger Block 2

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 258
13 781
113
A Saab 70-esnek nincs az a problemaja hogy ha beborul nem mukodik es epp ezert nem valtanak masra a svedek egyebkent?

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Neked tulajdonképpen mi bajod van a Mistrallal?
Ennyire nem tudsz elvonatkoztatni a platós megoldástól?
Mert az nem a rakéta hibája, hogy röhejes helyre "akasztják".
Egy normális EO érzékelőkkel ellátott automata toronyban az égvilágon semmi baj nincs vele.
Egyetlen igénye van. Hogy a megfelelő irányba indítsák el. Ennek meg egy RC toronyban nem lenne szabad gondnak lennie.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 059
129 968
113

- Rheinmetall-Denel Cheetah - anno a RM-Hungary slideokon is ott volt, ez messze a legigeretesebb: ez lesz a legmodernebb CRAM/VSHORAD raketta a piacon, meg leszort bombing salvot is megfog, a RM Air Defense, RM-Denel Dynamics es Munitions ezen dolgoznak mar evek ota

Hard/armored targets 6km, soft 10km hatotavon, raadasul ugye a "dobozos" launcher verzio (pl objektumvedelemhez, Mantis melle, RM Skynex reszekent, lasd az elejetol a videot) 60 (!) raketat indithat 12 masodpercen belul, akar mindegyiket kulon celpontra.

- del-koreai Chiron - ezt az indonezek mar integraltak a RM Mantis rendszereikhez, de erosen Mistral-szintunek nez ki...

Futottak meg kategoria:
  • Starstreak
  • Stinger Block 2
Konkrétan ezzel árulja jelenleg a rheinmetall
https://www.army-technology.com/projects/skyknight-c-ram-missile-system/

"Compared to the 35 mm, which according to RAD has a maximum effective range of around 4.5 km, the 30 mm reaches 3 km, with pretty similar terminal effects. Thanks to the reduced weight of the gun system and sensors the Skyranger is also able to integrate missile systems that allow it to considerably extend its reach. “We are missile agnostic,” says Fabian Ochsner, underlining that currently talks are underway for adding a laser beam riding missile, however fire-and-forget IR missiles can also be integrated, not forgetting the work being done with Halcon, the EDGE company from the UAE, which is providing its SkyKnight missile to be integrated into RAD’s Skynex. “Such missiles can extend the effective range up to 8-9 km, however they have a minimum engagement range of around 2 km, which is exactly where the cannon is the most effective,” Dr. Vischer explains, therefore the Skyranger 30 allows covering seamlessly all the envelope from very close ranges up to the maximum ones."

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 862
6 039
113

Futottak meg kategoria:
  • Starstreak
  • Stinger Block 2

Mistralból van több száz, + az MCP modernizálása jelenleg is folyik (kb egy hónapos győri cikk szerint), biztos lehetsz benne, hogy jó ideig még marad nálunk, és nem fognak párhuzamosan mást is venni...

K

kamm

Guest
Mistralból van több száz, + az MCP modernizálása jelenleg is folyik (kb egy hónapos győri cikk szerint), biztos lehetsz benne, hogy jó ideig még marad nálunk, és nem fognak párhuzamosan mást is venni...
Egyaltalan nem vagyok benne biztos, egyreszt mert teljesen mas celt szolgal jelenleg, masreszt ha a Cheetaht gyarthatjuk, akkor no-brainer a valtas kerdese, kulonosen, hogy szemben ezzel az ujjal a Mistral semmi masra nem jo.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 811
8 739
113

Futottak meg kategoria:
  • Starstreak
  • Stinger Block 2
A Cheetah nekem is tetszik, de tekintve, hogy a Mistral 3-asokból van nekünk, azok meg meglesznek nekünk egy darabig. Ha nem a Lynxre, még a Gidránra is felrakhatják, csak ne az Unimogon legyen...

• Vicces
Reactions: Kim Philby