W
Wilson
Guest
Persze, hogy semmi nem biztos. Ugyanakkor a tender részeként a 40% feletti rész oda van ígérve Nekik az RM által. Ez leginkább csak alkatrész lesz az oldalukról már. Így egyébként olcsóbb is lenne valószínűleg, mintha németből jönne. Mi meg jelenleg amúgy sem tudnánk. Így német-cseh-magyar oldalról nézve egészen pontosan ez a szituáció lenne: win-win-win. Amennyiben a csehek Lynx -et választanak, akkor nekünk "dupla-win" .
Amennyiben meg mást választanak, akkor meg könnyen lehet, hogy előbb-utóbb ki is lennének golyózva az RM által. Vagy menne németbe a toronygyártás, vagy egy másik "reményteljes vevőjelöltnek" vagy, ha időközben mi is meg tudnánk birkózni a feladattal és esetleg olcsóbban, akkor akár nekünk ...
Nálam ez így áll össze logikailag. Úgyhogy egyelőre drukkoljunk a cseheknek. Szerintem ez a felállás Nekik sem lenne rossz. Van már egy CZ Bren gyár nálunk, van egy Aero Vodochody Náluk - szerintem megbirkóznának a tudattal, hogy a Lynx összeszerelés meg nálunk, ha több, mint 40% rész alkatrészt meg Ők szállítanának be ...
Én nem vagyok abban annyira biztos,hogy a cseheknél lesz bármilyen Lynx torony gyártás ha cseheknél nem a Lynx nyer.