K
kamm
Guest
6x6 lesz az a 36 es akkor 6 SR/zl atlag (mondjuk 2 SR szazadonkent)...? Az mondjuk bőséges lenne, lajkolnam.A Skyranger topikban irta egy kolléga, hogy van olyan légvédelmi alakulat ahol 9 tűzeszköz egy üteg - talán a szovjeteknél volt ilyen, most nem tudom pontosan. +36 Lynx megrendeléséről volt szó, amik várhatóan légvédelmisek lesznek. 4x9 az pont 36 - akár ez is lehet egy elrendezés. 6x6 szintén kiadja, de lehet 5x6 SPAAG + 6 parancsnoki/radaros vagy más kiegészítő jármű - szóval passz...
Tényleg nem vagyok taktikai szakértő sem gyakorló katona, de gondolom hogy egymás tűz zónáját át fedve egymástól 1 km-nél nem messzebb lennének és akkor mondjuk 4-6 km lefedhető gépágyúval rakétával meg még több.
Abban is lenne ráció ha párban lennének és 2 jármű egymás hoz viszonylag közel (pár száz méterre) egy területet intenzívebben tud tűz alatt tartani és akkor 6 jármű 3-4km-et tud lefedni...
Nyilván én találgatok, a számítás amit írtam az sok szempontból elméleti, de az is eléggé elméleti hogy egyszerre jelenik meg 100 drón egy 1-2 km-es szakaszon. Nyilván a drón fenyegetettség függvénye, hogy mennyire koncentrálják a tűzerőt.
Ha kell akkor egy kevésbé mobil (védekező) harcban a Mantis C-RAM is telepíthető lenne egy picit hátrébb, hogy 4-5 km-es hatótávolságű gépágyúval illetve rakétáival besegítsen...