[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

H

Hummen23

Guest
Szerinted egy kb 40 tonnás kerekes és egy 40 tonnás láncos aminek ugyan az a fegyverzete és a lehető legtöbb közös elemet használja mennyiben igényel más infrát ?
:D ez nem túl sok infó?
Nem próbálom tovább erőszakolni a vágyaimmal a valóságot.
Hódmező nem lesz nehéz dd. Korrekt?

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 642
42 060
113
Ezen a héten 4-5 topikban volt téma a Skyranger. Szerintem a "A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányait" is nézd át kérdésekért.
Jó párat összeszedtem magamnak. Ha valaki szeretne még érdeklődni akkora HUN Skyranger 30 topikba írja be holnap délig a kérdést és akkor felteszem az RM illetékesének! :)
(Általános kérdések jöhetnek csak - kinek mennyit mennyiért terveznek eladni az biztos hogy nem mondják el...)

• Tetszik
Reactions: Terminator

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 205
33 445
113
Hát szerintem ez baromira nem ennyire egyszerű,ahogy itt most hirtelenjében APC-IFV harcászatra felosztjátok a dolgot.Ahogy a láncos-kerekes kérdés sem.
Egyrészt az alkalmazott harcászat függ a saját képességtől-meg az ellenség képességeitöl.
Pl egy Namer APC simán berongyolhat a harc sűrűlyében ott,ahol egy Bradly IFV meg jobban teszi,ha ugymond APC harcászattal harcol-mert a Namer páncélzata képes védelmet nyújtani az ellen fegyverzetével szemben,mig a Bradlyé nem.
A kerekes Eitan Samson toronnyal meg simán tekinthető IFVnek.
Kerekes-láncos választás meg sokkal inkább a hadműveleti szentháromság függvénye,mint a harcászati szentháromságé.Valamelyik rovatban már agyalgok erről,ki kiváncsi rá,kikeresi-elfelejtettem,már,melikben

H

Hummen23

Guest
Korrekt. Amúgy új alegységek lesznek megalapítva, amik közép és hosszú távón elég sok változást hoznak majd.
Köszönöm a választ! 2 éve egy illetékesnek tűnő személy említette, hogy hódmező kap hk-t, azért sem engedtem el a témát. Pláne miután képbe kerültek a hiúzok.
Ezek szerint vagy tévedett, vagy változott a terv.
Ezekről a változásokról sem tudhatunk semmit?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 149
130 385
113
Köszönöm a választ! 2 éve egy illetékesnek tűnő személy említette, hogy hódmező kap hk-t, azért sem engedtem el a témát. Pláne miután képbe kerültek a hiúzok.
Ezek szerint vagy tévedett, vagy változott a terv.
Ezekről a változásokról sem tudhatunk semmit?
A hk az bőven hosszabb távú terv egyelőre. Amúgy amíg nincs bejelentve nem tudhattok semmit. Én is azután írok le valamit miután lenyilatkozták valamerre.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 149
130 385
113
Hát szerintem ez baromira nem ennyire egyszerű,ahogy itt most hirtelenjében APC-IFV harcászatra felosztjátok a dolgot.Ahogy a láncos-kerekes kérdés sem.
Egyrészt az alkalmazott harcászat függ a saját képességtől-meg az ellenség képességeitöl.
Pl egy Namer APC simán berongyolhat a harc sűrűlyében ott,ahol egy Bradly IFV meg jobban teszi,ha ugymond APC harcászattal harcol-mert a Namer páncélzata képes védelmet nyújtani az ellen fegyverzetével szemben,mig a Bradlyé nem.
A kerekes Eitan Samson toronnyal meg simán tekinthető IFVnek.
Kerekes-láncos választás meg sokkal inkább a hadműveleti szentháromság függvénye,mint a harcászati szentháromságé.Valamelyik rovatban már agyalgok erről,ki kiváncsi rá,kikeresi-elfelejtettem,már,melikben
Minden alegységnek van egy Hatályos Műveleti Utasítása ami a saját harcászatát szabályozza a központi szakutasítások és kiképzési kézikönyvek adta kereteken belül a saját eszközeire szabva. A Namer inkább kivétel ami erősíti a szabályt.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Jó lenne szervezeti infót is kapni.
Tippem: marad a 2 jelenlegi dandár + Szolnok...
Szerintem szinte biztosan nem!
Több okból is ezt gondolom.
  • minimum 2-3 új helyőrség megnyitása várható.
  • ennek legalább egy része (1-2 helyőrség) lövész alegység lesz.
  • szerintem nem véletlenül passzolták a Z2026-ból az évszámot, és ezzel kicsit csalafintán a program eredeti célkitűzéseit.
Ha már nem Zrínyi 2026, hanem csak Zrínyi, akkor már nem is kell az eredeti célokhoz (3 dandár, ebből az egyik a különleges)
- a Honvédség parancsnoka kijelentette, hogy a céljuk, hogy kitöltsék a 37500-as számot, ráadásul a civil képes beosztások kiszervezésével is harcolók létszámának növelését célozzák.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Akkor általában nem egy tervezett koncepció kívánatos célja.
Jó megoldás egy újonnan átfegyverzett és kiképzett alegységet néhány éven belül újra fegyverezni és képezni? Például kerekesről láncosra, majd ismét kerekesre?
Pont ezt oldja fel korábban betett menetrendem (vigyázat copyrightos! :cool: )
A kevés lövészászlóalj miatt kell trükkösen kiosztani a Lynxeket.
Ha lenne 10-12 zászlóaljunk, akkor meg lehetne oldani, hogy komplett zászlóaljakat küldjünk az egyes alakulatokból a határra, misszióba, gyakorlatra, pihenőbe.
Ráadásul az átfegyverzést nem lehet szakaszonként, századonként (lövészeknél) megcsinálni, mert egyszerűen nem logikátlan.
Viszont mivel kevesen vannak, így muszály szétosztani a terhelést.
A bövüléssel különben szerintem javulni fog az állomány terhelése is.
Ez persze érthető egyéni szinten is, de alakulati humán erőforrás szervezés szinten is sokat fog jelenteni.
Enlékezzünk csak vissza arra, amikor itt röhögtünk a tatai dandársorakozón
Ok, hogy feltöltési gondjaik vannak, de azért megtudtuk, hogy igen sokan vannak átképzésen, nyelviskolában, misszióban, határon, stb.