Üljenek le a seggükre.Idáig én is így gondoltam, de az elmúlt pár napban egyesek itt összezavartak!
Nyomatták, hogy a második dandár is láncos pontosabban Lynxes lesz...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Üljenek le a seggükre.Idáig én is így gondoltam, de az elmúlt pár napban egyesek itt összezavartak!
A fórumon egyik furcsa jelensége, hogy egy fél mondat vesszőjéből és 99,9% hozzáadátt vágyból kb fénysebességgel tényeket gyúrnak.Idáig én is így gondoltam, de az elmúlt pár napban egyesek itt összezavartak!
Jó megoldás volna a majdani közepes dandárunkban vegyesen alkalmazni gyalogsági harcjárműves és páncélozott szállító harcjárműves harcászatot?
Létezik olyan, hogy vegyes dandár de általában az elfogyott a pénz átfegyverzés közben jelenség szüli...Jó megoldás volna a majdani közepes dandárunkban vegyesen alkalmazni gyalogsági harcjárműves és páncélozott szállító harcjárműves harcászatot?
Nem.Jó megoldás volna a majdani közepes dandárunkban vegyesen alkalmazni gyalogsági harcjárműves és páncélozott szállító harcjárműves harcászatot?
Akkor általában nem egy tervezett koncepció kívánatos célja.Létezik olyan, hogy vegyes dandár de általában az elfogyott a pénz átferyverzés közben jelenség szüli...
Értem. Csak barkóbázok.Nem.
Az APC alapvetően egy kényszer. Az APC semmit nem tud amit az IFV ne tudna, ami pedig közös abban rosszabb. Mégis miért létezik? Nézd meg mennyibe került egy BMP-1 és egy BTR-60P vagy Egy PUMA és egy Boxer.
Nem. Ez a másfél két év kb az amennyi idő alatt egy zászlóaljra azt lehet mondani, hogy combat ready.Akkor általában nem egy tervezett koncepció kívánatos célja.
Jó megoldás egy újonnan átfegyverzett és kiképzett alegységet néhány éven belül újra fegyverezni és képezni? Például kerekesről láncosra, majd ismét kerekesre?
Nem tudom, hogy a legmegfelelőbb kérdéseket teszem-e fel, de remélem ebből a pár mondatból érthető a dilemmám.Nem. Ez a másfél két év kb az amennyi idő alatt egy zászlóaljra azt lehet mondani, hogy combat ready.
Nagyon egyszerű a matek. Az APC nem képes (vagy csak elképesztően nagy korlátokkal) a gyalogságot a közelharcban támogatni az IFV pedig igen, ellenben mindkettő képes távolról tűztámogatást adni a gyalogságnak. Tehát képességeket tekintve az IFV mindent tud amit az APC, de az APC nem tud mindent amit az IFV.Értem. Csak barkóbázok.
Lézetik ilyen, a lengyeleknél meg tudod figyelni, ők pakolásszák egyre keletebbre a technikákat és volt olyan hogy t-72-ről ültek leóra majd leóról vissza twardyra mert a leó ment keletebbre.Akkor általában nem egy tervezett koncepció kívánatos célja.
Jó megoldás egy újonnan átfegyverzett és kiképzett alegységet néhány éven belül újra fegyverezni és képezni? Például kerekesről láncosra, majd ismét kerekesre?
Ez nem is volt kérdés számomra. Még mindig a bocskais hiúzokban keresem az értelmet.Nagyon egyszerű a matek. Az APC nem képes (vagy csak elképesztően nagy korlátokkal) a gyalogságot a közelharcban támogatni az IFV pedig igen, ellenben mindkettő képes távolról tűztámogatást adni a gyalogságnak. Tehát képességeket tekintve az IFV mindent tud amit az APC, de az APC nem tud mindent amit az IFV.
Az IFV és az APC közti dilemma kizárólag pénzalapú. Amikor helye van egy APC-nek az IFV-vel szemben az a gyorsreagálású légi szállítás, ott is csak azért mert az APC általában könnyebb, így jobban megoldott a reptetése.Nem tudom, hogy a legmegfelelőbb kérdéseket teszem-e fel, de remélem ebből a pár mondatból érthető a dilemmám.
Jaaa. Rossz helyen keresgélsz. Van egy validnak tekinthető értelme és egy értelme ami csak a saját magánvéleményem. Egyiket sem fogom ide leírni.Ez nem is volt kérdés számomra. Még mindig a bocskais hiúzokban keresem az értelmet.
Szerintem a lengyelek nem relevánsak a mi szemszögünkből. Alig egy hónapja írtak alá 250 abremsre, erre már kint is vannak kiképzésen. A létszámot pedig 250 000-re emelik.Lézetik ilyen, a lengyeleknél meg tudod figyelni, ők pakolásszák egyre keletebbre a technikákat és volt olyan hogy t-72-ről ültek leóra majd leóról vissza twardyra mert a leó ment keletebbre.
Szóval van ilyen, de nem optimális megoldás de a szükség nagy úr.
Privátban sem vagy hajlandó legalább a véleményedet?Jaaa. Rossz helyen keresgélsz. Van egy validnak tekinthető értelme és egy értelme ami csak a saját magánvéleményem. Egyiket sem fogom ide leírni.
Nem. Ez nem személyes, csupán ilyeneket nem írkálok le.Privátban sem vagy hajlandó legalább a véleményedet?
Szerinted egy kb 40 tonnás kerekes és egy 40 tonnás láncos aminek ugyan az a fegyverzete és a lehető legtöbb közös elemet használja mennyiben igényel más infrát ?Szerintem a lengyelek nem relevánsak a mi szemszögünkből. Alig egy hónapja írtak alá 250 abremsre, erre már kint is vannak kiképzésen. A létszámot pedig 250 000-re emelik.
Más liga, más erőforrások. Az átfegyverzés, infrastruktúra kiépítése, átcsoportasítása, az emberek átképzése mind-mind pénz és idő.
Ezekből nekik sok van, nekünk kevés.
Ezen a héten 4-5 topikban volt téma a Skyranger. Szerintem a "A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányait" is nézd át kérdésekért.Skyranger 30-ról valakinek van kérdése?
"Meginterjúlom" az RM illetékes elvtársát - aztán vagy válaszol vagy nem!