[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 382
86 464
113
Lehet buta kérdés, ha igen elnézést érte szimplán érdekelne, a benne található PERI optikáról vagy tűzvezető rendszerekről bármi elektronikáról van e valahol infó?? Csak érdekesség képpen! Előre is köszi....

Az a neve,hogy PERI R17 A3,ha igy keresgélsz talalni fogsz róla okosságot.

• Tetszik
Reactions: Venom85

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 966
99 249
113
Találtam egy érdekes podcastet. Nem hallgattam meg, de a negyedik perctől a magyar Hiuz beszerzésről lesz szó.
Ha vkinek van ideje... És érdekes amit hall, megoszthatja.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 966
99 249
113
Találtam egy érdekes podcastet. Nem hallgattam meg, de a negyedik perctől a magyar Hiuz beszerzésről lesz szó.
Ha vkinek van ideje... És érdekes amit hall, megoszthatja.
Senkise hallgassa meg, semmi értelme!!! O új infó van benne. Azt hittem vmi minimális elemzés lesz benne, ha egy órás podcast, de semmi!!!

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
3 051
6 262
113
Ez az ágyú rokoni kapcsolatban van a Lynx vagy Puma ágyújával?

• Tetszik
Reactions: anonim999

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113

Mind a kettőt a RM forgalmazza, de z egyik légvedelmi ágyú, nagy tűzgyorsasággal, időzített repeszhatású lőszerrel (és ha jól tudom, revolvertöltéssel).
Az RM a svájci Oerlikon felvásarlasával jutott hozzá.
A IFV-k ágyúja viszontcsak 200 lövést tud percenként, de vegyesen is megy neki a APFSDS lőszerrel is. Ez meg a Mauser fejlesztése volt, amit szintén felvásárolt a RM.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 387
8 959
113

Mind a kettőt a RM forgalmazza, de z egyik légvedelmi ágyú, nagy tűzgyorsasággal, időzített repeszhatású lőszerrel (és ha jól tudom, revolvertöltéssel).
Az RM a svájci Oerlikon felvásarlasával jutott hozzá.
A IFV-k ágyúja viszontcsak 200 lövést tud percenként, de vegyesen is megy neki a APFSDS lőszerrel is. Ez meg a Mauser fejlesztése volt, amit szintén felvásárolt a RM.

Igen, az IFV -k gpá. ját elsőkörben különvenném. Itt a leggyakoribb a 30 mm-es megoldások, de persze van 35 mm-es is. Általában valóban nem emelik a csövüket 45° fölé és 200 RPM -nél sem tudnak többet.

Ez a Rheinmetall Oerlikon 35 mm-es gpá elsősorban rövix távú légvédelemre jó (de itt már lehet haditengerészeti, objektumvédelmi vagy akár csöves csapatlégvédelmi szerepkörre is). Mondjuk durva cucc - akár 1000 RPM és csövét -15° és +85° között tudja emelgetni. Persze földi célra is oda tud suhintani, ha muszáj ... :)

Fontos, hogy rendszerben gondolkozzunk akkor is, ha csa a gépágyút látjuk éppen. Pl. radarok, egyéb érzékelők, szoftver, egyéb komponensek. Pl. lehetnek jammer-ek vagy éppen egy aránylag új cucc a HEL lézeres effektorral is kiegészethető a rendszer (nem maga a gpá.).

Skyshield_AA.jpg

Szárazföldi rendszere a Skyshield. Ugyanakkor rakták Boxer 8x8 -ra is - így semmi sem kizárható ... :) Ugyanakkor pont Lynx - re még nem volt szó róla talán, de az is igaz, hogy maga a Lynx platform is aránylag friss ...

Skyranger_Mobile_Flugabwehr_content_small.jpg

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 355
14 192
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 574
18 990
113
te miből gondolod, hogy a 2 infó ellent mond egymásnak? A német minisztériumi anyag szerint a teljes jóváhagyott package 1,78 mrd EUR volt. Ebből 1,4 az A006 kategória. ...attól, hogy a lőszert a német minisztérium az A0003 a harceszközt meg az A0006 soron tartja nyilván az export engedélyben, attól az még lehet ugyanannak a szerződésnek tartalma...azt egy szóval nem mondtam, hogy az 1,78 mrd EUR sem tartalmazza a lőszert...

Akkor ismét: a dánok kevesebb mint 3 éve vettek 15 darab ceasart ugyanezzel a tatra alvázzal szőröstül/bőröstül 2,66 mEUR/darab áron (40mEUR/15 darab)
de a cseheknek nyilván nem jön ki 3,85 mEUR/darab áron a saját alvázra szerelt Ceasar...szerintem te akarsz itt nullinger infó alapján nem tudom milyen nyakatekert módon megmagyarázni egy igencsak hihetetlennek tűnő állítást
Honnan veszitek, hogy vettünk lőszert?

K

kamm

Guest
Szoval az ausztraloknal sincs sok minden készen, de úgy tűnik, a RM viszont tényleg komolyan gondolja a tech transzfert - amit a mi szerzodesunk kapcsan is kiemeltek a cseh cikkben, hogy ez a RM egyik nagy előnye a többivel szemben:

Defence Connect: Rheinmetall partnership with Weld Australia to develop skilled welding workforce.
https://www.defenceconnect.com.au/l...ustralia-to-develop-skilled-welding-workforce

Ennek alapján simán el tudom képzelni, hogy ha lesz rendes fizu, akkor lesz erre tanítható ember nálunk is...