[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
992
2 514
93
Nagyon világít.

Alsó képen szinte tökéletes, azzal nem tudom mi bajod. Felsőn meg olyan közel vannak teljesen nyílt terepen hogy nincs az a szín amiben ne tűnne fel egyből.
Nekem se a kedvencem ez a minta a kék meg a világos sárga miatt, nekem a Gidrán első festése tetszett nagyon de ezt se tartom elhibázottnak.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 342
7 458
113
Alsó képen szinte tökéletes, azzal nem tudom mi bajod. Felsőn meg olyan közel vannak teljesen nyílt terepen hogy nincs az a szín amiben ne tűnne fel egyből.
Nekem se a kedvencem ez a minta a kék meg a világos sárga miatt, nekem a Gidrán első festése tetszett nagyon de ezt se tartom elhibázottnak.
Középsz*r.
Minimális változtatással sokkal jobb. A gidránon lévő új teljesen jó lett.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 731
12 259
113

Mert az valami ócska VGA kamerával készülhetett.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 342
7 458
113
Ez valamikor téli/tavaszi kép, ott persze hogy jobban vilâgít a sárga, mostani nyári környezetben azért jobb lehet. Volt kép bakonyi Gidrán vagy Pzh-ról itt vmikor, az egész jó volt.
Nemrég volt is róla szó, hogy a hazai vegetáció az év nagyobb részében, általában nyár közepétől kora tavaszig, jellemzően sárgásbarna.
Viszont a kmw és rheinmetall gépein a sárga túl citromsárgás, az antracit pedig kékes.
Fentebb írtam, hogy kis korrekcióval sokkal jobb eredményt lehet elérni, ahogy a gidránokon is látható.

Ez a két kép ugyanott és ugyanakkor készült, szerintem jól szemléltetik a különbséget

ZM4JIzV.png

NG4oevJ.png

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 342
7 458
113
Nem én. Csak kéne egy kép, ahol együtt vannak és még egymást sem árnyékolják, az lenne a valid összehasonlítás.
Ennél validabbat nem tudok rittyenteni a neten fellelhető képeket felhasználva.
A helyszín, a vegetáció és az időpont ugyanaz. Szerintem hatékonyan szemlélteti a különbséget.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 637
42 057
113
Ugyanilyen citromsárga és acélkék.
Szerintem túlzásba viszed a festés jelentőségét. Mint írták lesz rajta Barracuda ami infra-tartományban is rejt (ez a legfontosabb amúgy) + "automata álcázó rendszer" vagyis felverődő sár és por. Nézz meg egy harcjárművet több napos gyakorlat vagy bevetés után: semmit nem fogsz szinte látni az alapszínéből!

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 342
7 458
113
Szerintem túlzásba viszed a festés jelentőségét. Mint írták lesz rajta Barracuda ami infra-tartományban is rejt (ez a legfontosabb amúgy) + "automata álcázó rendszer" vagyis felverődő sár és por. Nézz meg egy harcjárművet több napos gyakorlat vagy bevetés után: semmit nem fogsz szinte látni az alapszínéből!
Tudom. Mások meg mást visznek túlzásba.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 293
113
ha ennyire macerás az RM nek ez a kibaszott toronygyártás fejlesztés hozza ide ez a minimum.... ha nem is a teljes kapacitást annak egy részét de még AZ A KIBASZOTT RCWS SINCS ITTT: MI A FSZ LESSZ TÉVE A LYNXEKRE ÚGY VÓLT HOGY NÁLLUNK GYÁRTOTT RCWS AMI ÁLLJA A 12.5 est minimum.

qva németek... nehogy már itt akarják visszafogni a befektetést... Élő üzlet. kötbért a picsába a nyakukba. nem ezt rendeltük nem így.
alváltozataink tervezése hazai hozzáadott értékkel is hiányzik az üzemmelett már mennie kellene a kutató fejlesztő központnak úgyvólt az elöbb indul mint a gyártás. és ne hozzák a munkaerő dolgot karos tele van diplomással az egész megye meg munkanélkülikkel.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 342
7 458
113
Egyébként volna lehetőség a múltba visszanyúlnunk. Ebben az esetben hasznos volna a hagyományőrzés.
2p9pIUE.png