[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

ez ugyanaz a festés, csak az egyiknél kitakarja a sár. Sablon alapján készülnek: ha nem ugyan olyan, akkor hibás a teljesítés.
Szerintem lènyegtelen!

De ez több helyen nem ugyan az a minta.

Pl a homokszín a 05-ös járművön benyúlik a rendszám alá.
A 12-en nem.

A 05-ösön a bal fènyszórót èrinti. A 12-esen nem.

Szerintem lènyegtelen!

De ez több helyen nem ugyan az a minta.

Pl a homokszín a 05-ös járművön benyúlik a rendszám alá.
A 12-en nem.

A 05-ösön a bal fènyszórót èrinti. A 12-esen nem.
Akkor is sémát követ ha nem is milliméterre pontosan ott van. Nem ötletszerű a festés mint második vh-n német harcjárműveken...

• Tetszik
Reactions: Ocses
A Lynxbe lehet vegyesen tárazni pl. : 1db repesz, 1db páncéltörő lőszer? Vagy nagyon más a két lőszertipus ballisztikai tulajdonsàga? Azzal kapcsolatban jutott eszembe, hogy mit tehetne mondjuk ha spike nélkül szembe kerül egy harckocsival?

A Lynxbe lehet vegyesen tárazni pl. : 1db repesz, 1db páncéltörő lőszer? Vagy nagyon más a két lőszertipus ballisztikai tulajdonsàga? Azzal kapcsolatban jutott eszembe, hogy mit tehetne mondjuk ha spike nélkül szembe kerül egy harckocsival?
Igen. Duális adogatású. Mindkét típus be van tárazva, és az irányzó vagy a parancsnok a célpontnak megfelelően választ lőszer típust.

Eleve kettős adogatású a gépágyú és gombnyomással tudsz valtani a lőszertípusok közt.

Azaz egy sorozaton belül nem lehet másféle lőszer, csak akkor tud váltani ha leàll a tüzeléssel és lőszertipust vált?
Te miért szeretnél egy sorozaton belül kétféle lőszert?
A lövedékek fele így kárba megy, mert nem jó arra amire kilövik. Ezt csak jobb híján csinálják/csinálták mert nem volt dual-feed.

2025-ben új ifv beszerzésekor spike indítón spórolni több mint felelőtlenség.
Indító lesz benne. Rakéták tömeges beérkezésére utaló jeleket viszont nem igazán látni.
Tavaly ellőttek egyet nagy média-show keretében aztán annyi...azóta sem volt hír éleslövészetről vagy sikeres LYNX-es tesztindításról.

Indító lesz benne. Rakéták tömeges beérkezésére utaló jeleket viszont nem igazán látni.
Tavaly ellőttek egyet nagy média-show keretében aztán annyi...azóta sem volt hír éleslövészetről vagy sikeres LYNX-es tesztindításról.
Az indítót egyszer sem mutatták még meg magyar hiúzon, szóval én szkeptikus vagyok. De ez is egy tucatszor lefutott kör.

Az rm-nél az a biztos, ami elmúlt. Na meg azóta ki is picsázták őket az ausztrál tenderből.
https://www.edrmagazine.eu/iav-2025...ion-equipped-with-lynx-ifvs-closes-to-its-ioc

The Antitank Platoon, currently equipped with Spike infantry systems, will be disbanded once the Spikes will be integrated on Lynx IFVs, Hungary planning to do this on all KF41 in the IFV configuration, integration tests being currently underway, EDR On-Line understood.