Utánanéztem. Nincs igazad.Most már tényleg tele a faxom.
Nézz utána magad.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Utánanéztem. Nincs igazad.Most már tényleg tele a faxom.
Nézz utána magad.
Csak azért mert új vagy:
6.8 - új US ARMY űrméret, M1168 kód alatt szabványosítva, Fegyvertesztek jelenleg zajlanak, 2023-tól sorozatgyártás.
8.6 Norma Magnum - US SOCOM rendszeresítette, már megkapták az első példányokat az MG338 géppuskából
35 - a fél világ rendszeresítette. Igaz, nem új, de még alkalmas űrméret. Az Rh 503 milikaliber gépágyúval lenne az igazi.
A 30 mm már nem alkalmas.
130 - pár hete állapodtak meg a németek és a franciák, hogy ez lesz az új eu harckocsi lövege.
A forrásokra keress rá magad, nincs időm minden értetlennek külön 20 percet áldoznom az életemből!
Elolvastam. Hogy az ő pandúrjukon mi van, ki nem sz@rja le
A "digitális ócskavas" definíciója a következő:
Mindenfajta kütyükkel, kijelzőkkel, érzékelő- és kommunikációs és adattovábbító eszközökkel teleaggatott fegyverrendszer, amely azonban hatástalan fegyverzettel van ellátva, így alapvető feladatát a ráköltött brutális összegek ellenére nem, vagy csak korlátozottan tudja ellátni. Szinonímája a parasztvakítás.
Szabványosítva a 6.8? Ki sincs még választva a három versenyző közül, hogy melyik lőszer legyen....Párszor már leírtam neked, hogy először is nézd meg az elmúlt 30 év amerikai kézifegyver és kaliberváltási előzményeit (tudod nagyon jól mit találsz)
És egyszer már tételesen beírtam neked, hogy hány évre rá álltak át a fő NATO tagországok az 5.56-ra is miután amerikában megjelent.
A franciák most szerelkeznek át a világ legdrágább 5.56-os karabélyára szerinted, mennyire fognak sietni a kaliberváltással?
hogy számoltál te 3 zászlóaljat?Bocsi nem trollkodás, lehet, hogy én vagyok a lassú felfogású, de miért jó nekünk a 3 zászlóaljnyi mennyiség? Tudom, hogy nincs semmi hivatalos hír róla, de, hogy lehet ezt normálisan elosztani?
Ez miért lenne RM marketing duma ha szerintük gond nélkül át lehet rakni a kalibert akkor az úgy van,az RM nem egy teleshop cég amely felelőtlenül ígérgethet, amúgy senki sem mondta azt hogy annyiból áll a csere,hogy Hans oda megy egy villáskulccsal és kiszedi a 30-t és beteszi a 35-t a cseh tendert azért említettem,mert abban világosan le van írva,hogy fontos követelmény hogy a torony átépítése nélkül lehessen a jövőben kalibert cserélni.Attól még,hogy nem illik az előre kialakított véleményedhez ezek a tények makacs dolgok
Abszolút.Akkor gondolom azt is hogy fontos szempont,hogy a torony átépítése nélkül lehessen a jövőben kalibert cserélni.
Igen.És t te ezt az ítéletet a magyar Lynx-l az alapján mondtad ki,hogy 30 mm gépágyúval lesznek felszerelve?
Nem vagyok új,évek óta követem már a htka-t... valóban,kommentelni nem rég kezdtem,pont a hozzád hasonlók ámokfutását megunva.Csak azért mert új vagy:
6.8 - új US ARMY űrméret, M1168 kód alatt szabványosítva, Fegyvertesztek jelenleg zajlanak, 2023-tól sorozatgyártás.
8.6 Norma Magnum - US SOCOM rendszeresítette, már megkapták az első példányokat az MG338 géppuskából
35 - a fél világ rendszeresítette. Igaz, nem új, de még alkalmas űrméret. Az Rh 503 milikaliber gépágyúval lenne az igazi.
A 30 mm már nem alkalmas.
130 - pár hete állapodtak meg a németek és a franciák, hogy ez lesz az új eu harckocsi lövege.
A forrásokra keress rá magad, nincs időm minden értetlennek külön 20 percet áldoznom az életemből!
CV 9035-ből van pár országnak amúgy.Nem vagyok új,évek óta követem már a htka-t... valóban,kommentelni nem rég kezdtem,pont a hozzád hasonlók ámokfutását megunva.
Na itt megint sikerült egy hatalmas öngólt lőnöd,ennyit a tájékozottságról.
35 mm: valóban létezik,de hol lenne ez most a standard ifv fegyverzet,melyik modern modern új fejlesztésű ifv-n alapfegyverzet ez a kaliber?
8.6 : nagyon speciális,nem véletlenül a Socom edfig az egyedüli rendszeresítő,megint csak nem standard és jó eséllyel nem is lesz.
A többit meg nem tudom,hol álmodtad,mert sehol nincs meg vegleges döntés róluk.
Majd az idő eldönti, hogy kinek lesz igaza.A SOCOM-ot hagyd ki az érvek sorából,semmi közük a lövész katonákhoz.
2023-ban a büdös életben nem kezdik el gyártani a 6,8-as űrméretű fegyvereket erre mérget vehetsz. Ráadásul nem a .308-as kiváltására tervezik meg nem is az 5,56-os gépkarabélyok leváltására hanem a SAW könnyű-géppuska leváltására.
Szóval milyen lőszer generációváltásról beszélsz egész pontosan?
3 zászlóalj+ támogató és kiképző vagy 5x43 a jó számolás?hogy számoltál te 3 zászlóaljat?
Valószínű igen, hogy nem csak kikapod bedugod, a szenzorok, a tűzvezető rendszer meg egyebek átkalibrálásáról nem is beszélve.ha már tényekről beszélünk:
a tény az, hogy lance 2 toronyból létezik kb. 1 darab...amiben rk-30 ágyú van
tény az, hogy wotan 35 mm az nem egy rendszerben álló fegyver...gondolom "teljesen véletlen", hogy a kiállításokon a Wotan helyett az mk-30 van/volt a lynx orrában
a torony átépítés meg egy nagyon tág fogalom...ha egy sima csőcsere mondjuk a 0 a teljes torony csere meg a 100...közte elég sok opció van...és mindaddig, amíg mondjuk a torony külső szerkezetének átalakítása nélkül bele lehet rakni az újat a marketing azt fogja mondani neked, hogy a "torony átépítése nélkül"...de ettől azért lehet ám, hogy a tornyon belül elég sok mindenen kell mókolni, hogy összeálljon a dolog
CV9035 - Dánia, HollandiaNem vagyok új,évek óta követem már a htka-t... valóban,kommentelni nem rég kezdtem,pont a hozzád hasonlók ámokfutását megunva.
Na itt megint sikerült egy hatalmas öngólt lőnöd,ennyit a tájékozottságról.
35 mm: valóban létezik,de hol lenne ez most a standard ifv fegyverzet,melyik modern modern új fejlesztésű ifv-n alapfegyverzet ez a kaliber?
Várd ki a végét.8.6 : nagyon speciális,nem véletlenül a Socom edfig az egyedüli rendszeresítő,megint csak nem standard és jó eséllyel nem is lesz.
A többit meg nem tudom,hol álmodtad,mert sehol nincs meg vegleges döntés róluk.
Én a folyamatot nézem, az előző ilyen körből kiindulva, beleszámolva a berzenkedő államokat, erős ellenlobbit, csúszásokat . Ez alapján van az 5.56-nak alsó hangon 20 éve mint fő NATO kaliber.CV9035 - Dánia, Hollandia
Várd ki a végét.
Súlyos kongitív hiba, ha valaki összetéveszti az állapotot a folyamatokkal.
CV9035 - Dánia, Hollandia
Várd ki a végét.
Súlyos kongitív hiba, ha valaki összetéveszti az állapotot a folyamatokkal.
Tudom,ezért is írtam,hogy nyilván ez létezik,de nem ez a jelenlegi standard. Pont te írtál a 30 vs 35 mm-el kapcsolatban,hogy meg van nyilván az előnye és hátránya mindegyiknek,hogy milyen pluszt jelenthet a nagyobb kaliber,és ebben teljesen igazad van! Viszont azért úgy sem kellene tenni,mintha a 30 mm már most egy kivonás alatt álló,kökori,semmire nem jó űrméret lenne,mert páran most kb. már idáig jutottak...CV 9035-ből van pár országnak amúgy.
Majd az idő eldönti, hogy kinek lesz igaza.
Valószínű igen, hogy nem csak kikapod bedugod, a szenzorok, a tűzvezető rendszer meg egyebek átkalibrálásáról nem is beszélve.
3 zászlóalj+ támogató és kiképző vagy 5x43 a jó számolás?