Benkő papa sajàt maga mondta... Aknavetős, felderítő, tüzérségi felderítő, páncéltörő verzió...Volt róla szó a fórumos fantáziláláson kívül, hogy lesznek ilyenek? Ez eddig még mindig a jó lenne ha kategória.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Benkő papa sajàt maga mondta... Aknavetős, felderítő, tüzérségi felderítő, páncéltörő verzió...Volt róla szó a fórumos fantáziláláson kívül, hogy lesznek ilyenek? Ez eddig még mindig a jó lenne ha kategória.
Ez véletlenül sem vonatkozhat másik technikára?Benkő papa sajàt maga mondta... Aknavetős, felderítő, tüzérségi felderítő, páncéltörő verzió...
Hát, lehet nagyon reggel van még nekem, de szerintem egyértelmű...Ez véletlenül sem vonatkozhat másik technikára?
Én ezt ágyú kérdést nem érzem relevánsnak a térséget figyelve és bár a hivatalos duma az, hogy a NATO 2% a keleti fenyegetés miatt, de mi tudjuk, hogy számunkra az ország biztonsága, a határon túli magyarok és a magyar gazdasági érdekek védelme a fontos. Akkor pedig a szomszedok és a Balkan.szerintem egyébként ez a kaliberes vita kicsit félrevisz...
nekem a legnagyobb gondom az, hogy amikor bejelentették a lynxet mi volt a 2 legfőbb érv? mert 35 mm és az milyen fontos, meg hogy milyen moduláris...
namost amikor kiderül, hogy 30 mm lesz az ágyú, ráadásul ugyanau, mint ami a Pumaban is van (vagyis nem wotan 30, amit valszeg tényleg könnyen lehetne 35-re alakítani), akkor meg beindul az, hogy: jaj nem is olyan fontos a 35 mm, jaj, mert úgyis majd milyen könnyen át lehet fegyverezni (jó pénzért persze)
modularitásra hivatkozni meg egy olyan jármű esetében, aminél az alap IFV-ből is van össz-vissz 1 proto...hát az maxi vicces...és mi van ha úgy alakul, hogy mi leszünk az egyetlen rendszeresítők? persze az RM akkor is megcsinálja nekünk a mission modult...horror áron...akkor nem lett volna kockázat minimalizálóbb, ha a BW mintájára IFV-t veszünk, specializált feladatokra meg lenne Boxer?
Tibi atyának azt se hiszem már el amit kérdez.Hát, lehet nagyon reggel van még nekem, de szerintem egyértelmű...
3:15 től
Attól még nem változik semmi, hogy mit hiszel, minden esetre nem csak a fórumon álmodoznak róla...Tibi atyának azt se hiszem már el amit kérdez.
Ez elégé mély ütés volt!Ez véletlenül sem vonatkozhat másik technikára?
Kicsit sok volt a be nem tartott ígérete amíg még egyenruha volt rajta. De egyik katona sem fog neked elhinni semmit a fenntartások nélkül.Attól még nem változik semmi, hogy mit hiszel, minden esetre nem csak a fórumon álmodoznak róla...
Miért nem hiszel amúgy? Az igaz, hogy a titkolózást túltolta, de lehet kimaradt, vagy kihagyták dolgokból, azért piac kutatott annyit.
Ezt a gyár által adott rugalmasságot már korábban is írtad, de ez szerintem nem túl releváns.Ha mégis cserélni kell geopolitikai, katonai okokból 10-15 év múlva, nekünk lesz a legegyszerűbb, itt lesz a zalaegerszegi gyár.
Wilson tett be egy cseh anyagot. Ebben írják:
5. Miért akarunk pilótás tornyot (katonák lesznek a torony belsejében)?
Harci tapasztalataink azt mutatják, hogy ebben a járműtípusban a katonáknak kiváló rálátással és "szituációval" kell rendelkezniük a városi területeken. Gyors és pontos tájékozódás nélkül nem tudnak a közvetlen frontvonalon érintkezni az ellenséggel. Könnyen és gyorsan kell azonosítaniuk a célpontot, és vizuálisan kapcsolatba kell lépniük a szállított katonákkal.
Az ilyen típusú torony előnye az egyszerű felépítése, amely jelentősen csökkenti a meghibásodás valószínűségét. Ha hiba lép fel,az a torony belsejéből javítható, ahol a katonák folyamatosan védettek.
Ugyanez az előny az újratöltésnél is. Nem kell visszavonulni a harc elől.
Ez a toronyemelkedés központi téma a cseheknél. Erre arcoskodott egy RM vezér, hogy ne bohóckodjunk gyerekek. Ha 60°-os kell, olyan lesz, egy 2 milliard euros buli nem ezen múlik.
Lényegében azt mondta olyan tornyot kapnak a Hiuzhoz, amilyet kérnek. Ez sztem ránk is érvényes.
(halkan, és zárójelben írom csak, de ha nekem kellene döntenem a 2 jármű alapján így távolról, akkor nem a Lynx nyerne... de ugye már a Boxerrel bent van a RM sarka az ajtónyílásban, a Lynx-szel akarják szélesre rúgni.)
A Rheinmetall Lynx web oldalt (https://www.rheinmetall-defence.com...tems/armoured_tracked_vehicles/lynx/index.php) hoztam. A Lynx -nél egyszerűen kikerült a 30 mm -es MK-30/2 ABM, mint opció.
A Rheinmetall gépágyús web oldalán meg (https://www.rheinmetall-defence.com...munition/direct_fire/medium_calibre/index.php) a 30 mm -es MK-30/2 ABM mellől került ki a Lynx KF41 (!!). Már csak a Puma IFV van ott feltüntetve Lance toronnyal ...
Gondolom a csekély ötven tonna segíti az egyenletesebb mozgást.
Hát, ha azt nézem, hogy bejelentés utáni napon már megvolt a gyár terve és valójában már 17-ben a katonáink ebből vigyorogtak ..... ha valaki Tata felé jár nézzen be az udvarba, mert lehet ott állnak.....Fasza, most már csak álljanak ott a laktanyaudvaron!
Kérdezném felderítő ill. tüzérségi felderítő-bemérő szerepkörben nem lenne jobb egy kerekes jármű?! Pl. Fennek?Akkor tehát a 218 darabban benne van:
- gyalogsági harcjármű
- parancsnoki harcjármű
- felderítő harcjármű (dd páncélosfelderítő szd)
- önjáró aknavető
- tüzérségi bemérő (zlj és dd.tüzérségnek)
- tüzérségi radar (dd.tüzérségnek)
- medevac
A műszaki jármű meg nem a KF41 bázisán lesz, hanem a Büffel-t kapjuk.
Fasza, most már csak álljanak ott a laktanyaudvaron!
BMPn voltak az alapok ott vannak.
Nem, mert ez egy nehézdandár és ezek együtt mozognak. Ezen túl, pluszban lehetnek könnyebb felderítő járművek is, de ez kell.Kérdezném felderítő ill. tüzérségi felderítő-bemérő szerepkörben nem lenne jobb egy kerekes jármű?! Pl. Fennek?