[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Igen, ez a régi ábra lett most kiegészítve néhány darabszámmal...
Ki tudja megmondani egy írásbeli dicséretért hogy mi volt annak az "újságnak" a neve, amiben ez az ábra megjelent egy Maróth interjú részeként? :)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
ez logikus lenne ha egy dandár kapná mindet, de elvileg két-három helyen lesz (Tata, Debrecen hódmező?)
Mindenhol csak egy Lynx-es zászlóalj lesz a több meg BTR, majd más kerekes?
Logikusabbnak tűnik egyféle technikára rakni egy egész dandárt...
majd ahogy fejlődik minden. a múlt az múlt a jelen a pillanat a jővő az még sok mindent tartogathat.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Igen, ez a régi ábra lett most kiegészítve néhány darabszámmal...
Ki tudja megmondani egy írásbeli dicséretért hogy mi volt annak az "újságnak" a neve, amiben ez az ábra megjelent egy Maróth interjú részeként? :)

Miből számolod ezt ki?

Írtad, hogy a többi a kiegészítő jármű. 44 db ( 1 löv. zlj. ) alap harcjármű esetén, csak 176 alap harcjármű. A többi a műszaki, aknavetős, légvédelmi, mentő, stb. Gondolom. De lehet tévedek és csak 3 zlj, de akkor a kiegészítő, harc támogatók száma nagyobb, mint én gondolom.

ez logikus lenne ha egy dandár kapná mindet, de elvileg két-három helyen lesz (Tata, Debrecen hódmező?)
Mindenhol csak egy Lynx-es zászlóalj lesz a több meg BTR, majd más kerekes?
Logikusabbnak tűnik egyféle technikára rakni egy egész dandárt...

A német minta szerintem 2 zlj láncos, 1 zlj gumikerekes harcjárművekkel van felszerelve.

mennyire elég 218 jármű?

Amennyiben német a minta, ha csak alap harcjármű, tehát lövész alap gyalogsági harcjármű, akkor 44 db, 1 zlj. Ugye a 218 db felett említenek sokan több mindent, légvédelem, aknavető, műszaki, stb., cuccokat. Ezért gondolom hogy minimum 4 zlj. 5 zlj. esetén 2 db hibázik, mert az 220 db lenne, az alap harcjárművekből. Majd meglátjuk, bár kíváncsi vagyok miből mennyi lesz.

Jó lenne keleten 2 rendes dandár, de szerintem önmagában a munkaerőpiaci helyzet nehézzé teszi ezt.
Fizessenek többet mint a Lidlben és akkor nem lesz gond!
Kezdő katona is kapjon bruttó 450-500 ezret - már is lesz miből válogatni. Enélkül igazából tök mindegy milyen fegyvereket veszünk...

Írtad, hogy a többi a kiegészítő jármű. 44 db ( 1 löv. zlj. ) alap harcjármű esetén, csak 176 alap harcjármű. A többi a műszaki, aknavetős, légvédelmi, mentő, stb. Gondolom. De lehet tévedek és csak 3 zlj, de akkor a kiegészítő, harc támogatók száma nagyobb, mint én gondolom.
Tévedsz ennyi az egész.

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus
A légvédelmi még nincs benne - az külön lesz. Konkrétan meg lett mondva hogy gyalogsági harcjármű (IFV), mobil harcálláspont, aknavetős és sebesült szállító lesz a már leszerződött 218 jármű.
Ehhez jönnek majd a Skyranger alvázak, de mivel ott még a torony sincs kész, így ahhoz alvázat sem rendeltek még. Minden gépesített lövés és harckocsi zászlóaljhoz legalább 6-12 Skyranger kellene a loitering ammo és drón áradat megfékezésére, szóval lesz még itt után rendelés Lynx alvázból. Min. 32-re tippelek...