K
kamm
Guest
de mivel ott még a torony sincs kész, így ahhoz alvázat sem rendeltek még.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
de mivel ott még a torony sincs kész, így ahhoz alvázat sem rendeltek még.
@kamm a fikázás és hülye személyeskedő mémeken kívül jó lenne valami érdemit is hozzá tennél.
@kamm a fikázás és hülye személyeskedő mémeken kívül jó lenne valami érdemit is hozzá tennél.
Az be lett jelentve hogy milyen modifikációkat rendeltünk a leszerződött 218-as számban. Légvédelmi nincs közte - @krisss is ezt gondolja.
Szóval ha másként tudod, akkor támaszd alá valamivel - a mémeken kívül!
Konkrétum, forrás???
Tévedsz ennyi az egész.
Minden gépesített lövés és harckocsi zászlóaljhoz legalább 6-12 Skyranger kellene a loitering ammo és drón áradat megfékezésére, szóval lesz még itt után rendelés Lynx alvázból. Min. 32-re tippelek...
Nem csak gondolom@krisss is ezt gondolja
Nyilván te tudod is. Aknavetős mennyi lesz (elvileg kéne legyen) a 218-ból? 24 vagy 36?Nem csak gondolom
Ne legyél már dehogyisnem!Nyilván te tudod is. Aknavetős mennyi lesz (elvileg kéne legyen) a 218-ból? 24 vagy 36?
Elvileg mennyi kellene egy zászóalj támogatásához az azért annyira nem titkos szerintem...Ne legyél már dehogyisnem!
Szerinted elmondhatja?
1 üteg.Elvileg mennyi kellene egy zászóalj támogatásához az azért annyira nem titkos szerintem...
Az meg 4 től 12 ig bármi lehet.1 üteg.
Ezért írtam így!Az meg 4 től 12 ig bármi lehet.
legalább 8 kellene. 3 gépesített lövész zászlóalj esetében 24 aknavetőst jelent. 172 lövész páncélossal számolva még maradna kb. 22 jármű más feladat körökre.Ezért írtam így!
Különben, a valószínűbb a 4-6-os intervallum.
4 helyett 2 Spike-al terveznek igy elvileg a Hero inditonak lenne helye a masik oldalon?Egyébként ez hogy fog kinézni? Lesz rajta Spike meg Hero is??
The concept sees Hero loitering munitions integrated with a range of Rheinmetall armoured vehicles, such as the Lynx IFV shown here. (Rheinmetall)
Eurosatory 2022: Rheinmetall and UVision Collaborate and Integrate - MOENCH PUBLISHING GROUP
Hero Loitering Munitions Mounted on AFVsmonch.com
Van már olyan IFV, amire felvarázsoltak loitering munitionst és rendszeresítették??
Remélem beszáll az EMBRAER is, raknak rá két szárnyat, aztán akkor lesz alatta hely, hogy felaggassanak mindent szart is.4 helyett 2 Spike-al terveznek igy elvileg a Hero inditonak lenne helye a masik oldalon?
Ez csak ötletelés szerintem. A szabvágy Lynx IFV-n se a parancsnoknak, se az irányzónak nics kapacitása drón pilótát játszani. Az egyik célokat keres és irányítja harcot, a másik meg kilövi a számára kijelölt célokat. Kinek lesz itt ideje 20-30 percig drónokat reptetni?!?Egyébként ez hogy fog kinézni? Lesz rajta Spike meg Hero is??
The concept sees Hero loitering munitions integrated with a range of Rheinmetall armoured vehicles, such as the Lynx IFV shown here. (Rheinmetall)
Eurosatory 2022: Rheinmetall and UVision Collaborate and Integrate - MOENCH PUBLISHING GROUP
Hero Loitering Munitions Mounted on AFVsmonch.com
Van már olyan IFV, amire felvarázsoltak loitering munitionst és rendszeresítették??
Te magad írtad le a megfejtést:Ez csak ötletelés szerintem. A szabvágy Lynx IFV-n se a parancsnoknak, se az irányzónak nics kapacitása drón pilótát játszani. Az egyik célokat keres és irányítja harcot, a másik meg kilövi a számára kijelölt célokat. Kinek lesz itt ideje 20-30 percig drónokat reptetni?!?
A Spike önállóan rávezeti magát a célra - 1 percen belül. Egy IFV irányzónak ennyi deje van egy céllal foglalkozni vagy még ennyi sem. Egy 1 órán át is repkedni képes drónnal ez nem így megy. Szerintem a koncepció is hibás.
Elképzelhető Lynx alapon egy önálló loitering ammos vátozat (pl. APC verzió tetején 4-8 indítóval), de az nem az első vonalból üzemelne és lenne benne 2-3-4 dedikált drón pilóta. Sima IFV verzióra szerintem nem hasznos, sőt konkrétan inkább hátrány mint előny.
Esetleg a mobil harcálláspontra lehetne rátenni egy-két felderítő drón indítót, hogy a zászlóalj-parancsnok körbetudjon nézni...
A parancsnok keres célokat. De ezt nem csak a saját optikájával teheti, hanem az integrált felderítődrónnal is.Az egyik célokat keres és irányítja harcot, a másik meg kilövi a számára kijelölt célokat.
A zászlóalj parancsnok (járműve) lehet, hogy nézelődik meg drónozgat, de egy harcjármű parancsnoktól ez nem elvárható. Neki az dolga hogy harcba vigye a lövészeit aztán fedezze őket, velük harcoljon.Te magad írtad le a megfejtést:
A parancsnok keres célokat. De ezt nem csak a saját optikájával teheti, hanem az integrált felderítődrónnal is.
A drónnal való felderítést nem harc közben, hanem a harc megelőzően kell végrehajtani. Ha mégis kitör a ramazuri, akkor az "öngyilkos" mivoltuk besegít. Ha nem akarják őket csapásmérésre használni, akkor meg a Home gomb megnyomásával hazarepül. Erre egy 20.000Ft-os drón is képes.