Igen csak az a kérdés hogy a 90es (köv méret) belefér e a lynxbe...
Az első közlemények szerint (vmi RM-es twitter volt talán) 120ast vettünk
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen csak az a kérdés hogy a 90es (köv méret) belefér e a lynxbe...
Már mint hogy bobo nem úgy értette...??
Húúú, na mész vissza ignorra!Ha a spikeot elindítod eléggé behatárolt a pályája...értem hogy a spike is felülről (is) támad de nemnagyon tudod úgy variálni a pályáját mint egy hero-nak...
Az első közlemények szerint (vmi RM-es twitter volt talán) 120ast vettünk
Vagy igen vagy nem
Faszság má bocs.Húúú, na mész vissza ignorra!
A Spike-ot becsapódásig lehet céra vezetni akár manuálisan is - mint egy drónt!
5+ km optikai káblet teker le magáról hogy zavarmentes kapcsolata legyen az indítóval a becsapádásig! A drónnal ellentétben ezt zavarhatják napestig, mert leszarja!
Kinetikus energiája meg átviszi a dróthálót is lazán!
A drón egyetelen előnye nagyobb hatótáv és repülési idő: így meg találhat, elérhet olyan célokat amik az indítás időpontjában!
Ha látszik a cél akkor az ATGM sokkal jobb megoldás!
Azért a spike reppályályát összehasonlítani egy drón pályájához ami a levegőben köröz 1 órán keresztűl ha kell...nem semmi....Húúú, na mész vissza ignorra!
A Spike-ot becsapódásig lehet céra vezetni akár manuálisan is - mint egy drónt!
5+ km optikai káblet teker le magáról hogy zavarmentes kapcsolata legyen az indítóval a becsapádásig! A drónnal ellentétben ezt zavarhatják napestig rádiótechnikával, mert leszarja!
Kinetikus energiája meg átviszi a dróthálót is lazán! A ruszki tankokat a még acél rács sem védte meg a Javelintől!
A drón egyetelen előnye nagyobb hatótáv és repülési idő: így meg találhat, elérhet olyan célokat amik az indítás időpontjában!
Ha látszik a cél akkor az ATGM sokkal jobb megoldás!
A lehetőség meg van a Spike irányításra: ezért is tekeri a kábelt. A Javelin nem tud ilyet, de franciák is fontosnak tartották az AKERON-nál ez a képességet.Faszság má bocs.
A spike-ot leginkább fire and forget módbsn használod.
Hogy te azzal értelmesen manőverezz max egy mozgó cél rávezetésén túl nem igazán működik.
Hm .Telorol most nem tudok belinkelni neked képet,da valojaban igen egyszeruen megoldhato a dolog3x-4x annyi idő alatt ér célba! Tök másra van mint az ATGM!
Mi francnak 60 perces rep idő ha azt akarod kilőni vele ami amúgy is látsz?!?
A Lynx tetejére nem fér rá még egy indító (lásd képek), a Spike indítóba meg nem fér be a Hero120 - 14 centivel hosszabb, mint a Spike. Maga vetőcső meg 30 centivel hosszabb a Hero120 esetében! Az RM grafikákon is mindig önálló indítóval mutagatják. Továbbá dedikált Lynx harcjárművet sem rendeltünk hozzá, mert még mindig 209-ről van szó és a megrendeléskor még kanyarban nem voltak az öngyilkos drónok! Ha terveztek is ilyet, a típus még nem volt eldöntve 2020-ban.
Szóval továbbra is elég biztos vagyok benne hogy nem lesznek kamikáze drónos Lynxek, mert feleslegesek!
Török 4x4-esen olcsóbb és jobb ez a fegyver.
Az a kemeny, amikor ugy vagy meg biztosabb valamiben, hogy be is jelentettek...3x-4x annyi idő alatt ér célba! Tök másra van mint az ATGM!
Mi francnak 60 perces rep idő ha azt akarod kilőni vele ami amúgy is látsz?!?
A Lynx tetejére nem fér rá még egy indító (lásd képek), a Spike indítóba meg nem fér be a Hero120 - 14 centivel hosszabb, mint a Spike. Maga vetőcső meg 30 centivel hosszabb a Hero120 esetében! Az RM grafikákon is mindig önálló indítóval mutagatják. Továbbá dedikált Lynx harcjárművet sem rendeltünk hozzá, mert még mindig 209-ről van szó és a megrendeléskor még kanyarban nem voltak az öngyilkos drónok! Ha terveztek is ilyet, a típus még nem volt eldöntve 2020-ban.
Szóval továbbra is elég biztos vagyok benne hogy nem lesznek kamikáze drónos Lynxek, mert feleslegesek!
Török 4x4-esen olcsóbb és jobb ez a fegyver.
Sosem hangzott el hogy ezt konkrétan ráteszik a Lynxre!Az a kemeny, amikor ugy vagy meg biztosabb valamiben, hogy be is jelentettek...
Ez már volt linkelve pénteken is, akkor is ki lett tárgyalva, hogy a Bobo szövegét lehet többféleképpen is értelmezni, az, hogy kiegészíti, egyáltalán nem biztos, hogy egyenlő azzal, hogy a Lynxen is lesz. Ha felküldöd egy NMSről, és fent kering a Lynxek környékén, az is Lynx kiegészítésnek vehető akár.
Tök más a kettő... úgy reptetem (várakoztatom) a herot a levegőben ahogy akarom...ezt csináld meg a spike-al...A lehetőség meg van a Spike irányításra: ezért is tekeri a kábelt. A Javelin nem tud ilyet, de franciák is fontosnak tartották az AKERON-nál ez a képességet.
Az ukrán FPV drónok az ukránok saját elmondása szerint 10-ből egyszer sikeres. A fő ok az EW mellet, hogy nagyon nehéz pilótaként megfelelő szögben belevezetni egy mozgó harcjárműbe. Most azon dolgoznak, hogy önrávezető algoritmusuk legyen: vagyis "fire and forget" módon működjenek a drónjaik. Ezt már tudja a HERO, tehát a kamikaze drónoknál sin máshogy mint a Spike-nál: ha kijelölték a célt akkor az már magától támad! Itt nincs különbség a HERO és a Spike között!
Szóval a lényegi különbség a hatótávolságban és repülési időben van, továbbá amikor drónt indítanak többnyire még nem látják a célt. A cél megsemmisítése már automatikus mindkettőnél (Spike és Hero) és mindkettőnél bele lehet nyúlni a kormányzásba, de nem feltétlen ajánlott.
faszán leírod hogy másravaló a kettő - ahogy én is írtam. Pont ezért nem kell a Lynx IFV-re: a Lynx arra lő, amit lát!Tök más a kettő... úgy reptetem (várakoztatom) a herot a levegőben ahogy akarom...ezt csináld meg a spike-al...
faszán leírod hogy másravaló a kettő - ahogy én is írtam. Pont ezért nem kell a Lynx IFV-re: a Lynx arra lő, amit lát!
Ilyen alapon tegyük a PZH-t is az első vonalba!
Pontosan! Egy IFV személyzetnek nincs kapacitása arra, hogy drónpilótát játszon.+ a kezelő személyzetből vagy a rajból veszel ki embert, Hero-t reptetgetni fél/1 órát akár?
Csak akkor megint minek tegyük egy k. drága Lynx platformra, amikor front mögött 5-6 km-re indulhatna egy bokrok közé bújt Gidránból is!Mivel lesz felderítő Lynx, inkább azon tudom elképzelni a Hero-t
Es miert kene a droniranyitonak a GYHJ kezeliszemelyzetebol kikerulnie?Az nyugodtan lehet 200km-re egy laktanyaban is.+ a kezelő személyzetből vagy a rajból veszel ki embert, Hero-t reptetgetni fél/1 órát akár? Mivel lesz felderítő Lynx, inkább azon tudom elképzelni a Hero-t
De akkor meg pláne mi a fene értelme van egy k. drága, szarrá páncélozott lánctalpas alvázról lövöldözni ezeket?!Es miert kene a droniranyitonak a GYHJ kezeliszemelyzetebol kikerulnie?Az nyugodtan lehet 200km-re egy laktanyaban is.
Mert az IFV biztos ott van,ahol van.A kisero Gidran meg egyaltalan nem biztos,hogy eljut odaigDe akkor meg pláne mi a fene értelme van egy k. drága, szarrá páncélozott lánctalpas alvázról lövöldözni ezeket?!
Azért valami waypontokat ki kell jelölni, meg ki kell értékelni hogy egy Ladát talált vagy BTR-t, kinyírja vagy ne nyírja. Van humán igénye, bár lehet hogy egy kezelő akár több drónnal is elbír...Tisztában vagytok vele amúgy hogy kilövöd ezt a fost, beállítod cirko felderítő módba és ott magától elketyeg és akkor szól csak ha talál valami célre halyazó dolgot?
Ennek semmi értelme...Mert az IFV biztos ott van,ahol van.A kisero Gidran meg egyaltalan nem biztos,hogy eljut odaig