[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 086
2 633
113
Milyen berendezés? Szerinted hiányzik belőle az optika és azért zárják hogy ezt takargassák?! :eek:
Láttál már olyan képet, amin a katonák leszedik a fedelet és ott van alatta az optika? Én sem. Tehát ezért kérdeztem.
Pedig arra is kíváncsi lennék, hogyan lehet ezt a fedelet le és felszerelni, mert ránézésre nem egy gombbal és automata módon nyitható valami.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 432
84 356
113
Láttál már olyan képet, amin a katonák leszedik a fedelet és ott van alatta az optika? Én sem. Tehát ezért kérdeztem.
Pedig arra is kíváncsi lennék, hogyan lehet ezt a fedelet le és felszerelni, mert ránézésre nem egy gombbal és automata módon nyitható valami.
Ez nem orosz T-72B3, hogy csavarozgatni kelljen, mert úgy olcsóbb...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 637
42 058
113
K sok ilyen kép van amin látszik az optika!

• Tetszik
Reactions: Ocses

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 637
42 058
113
A leges legelső példányon is ott volt az optika amit a Petőfiben mutogattak tavaly ősszel.

311936812-179612401281205-7867757599047436712-n.jpg

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 086
2 633
113
A leges legelső példányon is ott volt az optika amit a Petőfiben mutogattak tavaly ősszel.

311936812-179612401281205-7867757599047436712-n.jpg
Könyörgöm, ne legyél már értetlen. Ezt elhiszem, mert láttam én is. De láttam olyan példányokat, amin csak a fedett optika volt és nem láttam, amikor a fedelet le és felszerelték volna. Sőt, tovább megyek. A zárt optika érdekes módon nekem úgy tűnt, hogy mindig ugyanazokon a gépeken látható. Bocs ha tévedek, elhiszem Kriss-nek is ha leszedhető a fedél.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 211
81 102
113
Keresd már meg azt a hozzázólásomat, ahol minden megérkezett Lynxről betettem egy képet... akkor talán rájössz és megérted hogy mit és miért kérdez beat.

• Tetszik
Reactions: beat

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 971
7 797
113
De láttam olyan példányokat, amin csak a fedett optika volt és nem láttam, amikor a fedelet le és felszerelték volna.
én még nem láttam a közelünkbe lévő tűzoltó autókat tüzet oltani szóval tuti nem tudnak :confused:

nem értem mért mániája itt embereknek forúmon hogy amíg nincs róla videó/kép addig nem igaz ...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 637
42 058
113
Könyörgöm, ne legyél már értetlen. Ezt elhiszem, mert láttam én is. De láttam olyan példányokat, amin csak a fedett optika volt és nem láttam, amikor a fedelet le és felszerelték volna. Sőt, tovább megyek. A zárt optika érdekes módon nekem úgy tűnt, hogy mindig ugyanazokon a gépeken látható. Bocs ha tévedek, elhiszem Kriss-nek is ha leszedhető a fedél.
Továbbra sem értem mi a problémád. Van egy mozgatható páncéllemez amit elé húznak. hogy védjék (erről beszélt @krisss ) - menetben többnyire így van. Ezenkívül magát az optikát is be lehet forgatni a 180 fokkal - ilyenkor csak a háta látszik.

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 086
2 633
113
Továbbra sem értem mi a problémád. Van egy mozgatható páncéllemez amit elé húznak. hogy védjék (erről beszélt @krisss ) - menetben többnyire így van. Ezenkívül magát az optikát is be lehet forgatni a 180 fokkal - ilyenkor csak a háta látszik.
Csak annyi a problémám, hogy műkedvelő haditechnika fanatikus vagyok, ezért szeretném látni, amikor az említett lemezt ide-oda húzzák, felteszik vagy leszedik. Az már csak hab a tortán, ha mindig ugyanazokon a gépeken látom zárva, akkor esetleg felmerül bennem a gyanú, hogy van-e valami a fedél alatt. Mint a "Van benne valami" vetélkedő - nézzünk a redőny mögé.
Persze azért remélem, hogy minden gépek full-extrásan, teljesen felszelve adnak át, nem úgy mint a H-225M helikoptereket, ahol nincs mindegyiken FLIR torony, vagy rakétaindítás-jelző...

• Tetszik
Reactions: Pogány and Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 211
81 102
113
Eddig van kb. 3 aminél mindig látszik az optika és van kb. 7 aminél eddig még soha. Az utóbbiakról korábban mondtak olyat hogy azért lett lelemezelve, hogy a vezetési gyakorlatoknál nem menjen bele a por. Meg olyat is mondtak hogy félkész állapotban hozták el a gépeket a gyártótól, mert már 1 év csúszásban van a projekt és hogy legalább a vezetési gyakorlatok haladjanak és legalább az alváznál kijöjjenek a hibák, ahhoz nem kell még a működőképes torony. És hogy a tesztpéldányok később majd át lesznek építve és fel lesznek szerelve mindennel. De mindenki azt hisz, amit akar.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 637
42 058
113
Csak annyi a problémám, hogy műkedvelő haditechnika fanatikus vagyok, ezért szeretném látni, amikor az említett lemezt ide-oda húzzák, felteszik vagy leszedik. Az már csak hab a tortán, ha mindig ugyanazokon a gépeken látom zárva, akkor esetleg felmerül bennem a gyanú, hogy van-e valami a fedél alatt. Mint a "Van benne valami" vetélkedő - nézzünk a redőny mögé.
Persze azért remélem, hogy minden gépek full-extrásan, teljesen felszelve adnak át, nem úgy mint a H-225M helikoptereket, ahol nincs mindegyiken FLIR torony, vagy rakétaindítás-jelző...
Ezek még nem fullos járgányok (legalábbis nem mind) ahogy @Terminator is írta, szóval fene tudja hogy konkrétan melyik mit tud. Én csak azt írtam, le hogy elvben hogy kellene működnie...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 637
42 058
113
Van egy videód más típusok hasonló megoldásáról, hogy lássuk hogy működik?
Videóm nincs, de valahol olvastam, hogy az irányzó optikája 180 fokkal beforgatható és ilyenkor csak a hátlapja látszik. Ez tűnhet úgy hogy le van takarva vagy hogy csak egy üres/nem működő műszer van ott. Azt hittem erre gondol @beat ...
Alábbi képen a "beforgatott optika" látható... Ez inkább a szennyeződéstől véd, és erre jön még a páncéllemez takarás, ha tényleg nagyon "forró" a helyzet.

Lynx-opt.jpg