Egy Spike-ot sem adnék fel HERO-ért. Kell egy gyors és hatásos tankelhárító fegyver minden Lynxre vagyis kell a Spike. a Hero harmad olyan sebességű mint Spike és ha találkoznak egy harckocsival akkor minden másodperc számít.
Lehet HERO-t röptetni csak szerintem inkább a front mögül olcsóbb dedikált kerekes platformról. Azok képét is meglehet osztani a Lynxekkel...
Ha minden Lynx kapna egy két tenyérnyi méretű kvadkoptert ami könnyen felrakható kis "helipadról" indul és magától visszatér töltésre, akkor a szakaszból legalább egy-kettő mindig fent lehetne míg a többi tölt...
Amit én mondtam, ott van 4 db Spike (vagy van tölthető a küzdőtérben? Ebben az esetben több), 2 db HERO, illetve a desszant CG/RGW110 fegyverei. Nem gondolom, hogy reális esély van 2-4 harckocsinál többe belefutni, ha mégis megtörténik, hiba lenne csupán 4 db Hiúzzal felvenni velük a harcot, legyenek bármilyen felszereltségűek.
Egyébként a Spike gyors, de ha a fellőtt HERO találja meg a célt, vagy éppen az vezeti rá a Spikeot (LOAL), akkor máris hasznosabb, mint ha csak Spike lenne a gépen.
A tenyérnyi drón meg az 5-10 perc repidejével... Ráadásul minden gépre...
Szakaszparancsnoki feladatnak még elmenne a drónozás, de félő, hogy ez már a parancsnokok túlterhelése, nem véletlen, hogy az új generációs HK-k már külön drónkezelővel működnének.
Milliós kategóriájú, ölméretű kvadrók tudnak egy kamerával 20-30 perceket, sokmilliósok meg kb 40-et. Erre még kellene jönnie EW védelemnek, meg automata leszállást végző számítógépnek, ami megint csak súly... Hol jobb ez, mint a gyorsabb, nagyobb hatótávú, csapásmérésre (HK elhárításra!) alkalmas HERO 120, ami kétszer annyi ideig is repül?
Ja, mert a Spike helyett van? Emlékeztetlek, egy Spike LR2 hatjegyű eurós árral rendelkezik, míg egy HERO 120 ennek töredéke. Ha nem 3 napos háborúra készülünk, utóbbiból rendesen be tudunk tárazni, míg ez előbbire a gatyánk is rámenne. Fontos másodpercek ide vagy oda, inkább vesszen ezért néhány Hiúz, mint hogy az első hét után már csak meggymagköpködővel lője az ellenséges HK-kat.