[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 281
8 140
113
A Hitfact MK II torony 120mm-es lövege fogadja(ha már megoldották) a Rheinmetall DM 11 programozható lőszert. A 105-ös toronyal már láttuk a Lynxet nemrég. Rohamlöveg megoldja a lövészárok problémát.

Bocsánat, pontosítok: Leonardo Defence Systems is currently working on the integration of the programming system that will allow Italian mobile gun systems to use the Rheinmetall DM11 multipurpose round. (2020-as cikk)

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 631
42 030
113
A Hitfact MK II torony 120mm-es lövege fogadja(ha már megoldották) a Rheinmetall DM 11 programozható lőszert. A 105-ös toronyal már láttuk a Lynxet nemrég. Rohamlöveg megoldja a lövészárok problémát.

Bocsánat, pontosítok: Leonardo Defence Systems is currently working on the integration of the programming system that will allow Italian mobile gun systems to use the Rheinmetall DM11 multipurpose round. (2020-as cikk)
A 120-as aknavető is megoldja és arról tudjuk hogy lesz is...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 631
42 030
113
de az túl olcsó és nincsen kereke meg motorja, na
Egy Lynx alvázra rakott tornyos aknavetőnek??? :)

NEMO vagy Crossbow a legvalószínűbb megoldás szerintem.
Egy tornyos aknavető is tud lapos szögben tüzelni mint egyfajta low-pressure harckocsi ágyú. Van hozzájuk mindenféle időzített meg közelségi gyújtó, hogy föld (árok) felett robbanjon, sőt: lézeres GPS-es vezérlésű gránát ha pontosnak kell lenni.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 534
3 238
113

A probléma az, hogy annyival nem olcsóbb, mint amennyivel kevesebb képességű, mint egy tank.
Szóval akkor már inkább egy tank.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 534
3 238
113
Jó olcsón hangzik ahhoz képest hogy csak egy aknaveto kellene. :D
Ha együtt akarod mozgatni a lynxekkel, akkor sajna kell a drága önjáró alváz.
Onnan meg már mindegy.
Sima, mezei vontatott a meg már van, meg ha a szükséges mennyiség töredéke is.
Ott is lehet játszani persze a lőszerrel, mert van már minden is.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 631
42 030
113
Onnan meg már mindegy.
Már eldöntött tény hogy lesz tornyos önjáró 120-as aknavető Lynx alvázon - része az alapbeszerzés 209 darabjának. Szóval nem kell feltalálni a "spanyol viaszt"!
Emellett az hk-tornyos Lynxeknek nincs értelme, mert bőven tud ez is elég tűztámogatást adni.

Ezt a Lynx-120-ast személy szerint max addig tartottam úgy-ahogy jó ötletnek amíg ki nem derül hogy fogunk teljes értékű harckocsit is gyártani KF51 formájában.
Mivel lesz MBT-nk még, így már felesleges lenne a Lynx-120. A plusz tűzerőt az önjáró aknavetők is biztosítani tudják. Azért egy közel 15 kilós AV repeszgránát elég nagyot "üt". Összehasonlítás végett a Leo2 DM11 gránátja "csak" 13 kg...

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 898
72 864
113
Onnan meg már mindegy.
Nem tudom mennyire kell együtt mozgatni egy Lynxel ami gyakorlatilag "elől" mozog, ez meg egy "hatrebbrol" operáló eszköz. Na de nem is akarok belemelyedni mert egyrészt úgyse lesz ilyen csicsás holmink ,másrészt ha lesz is akkor veszünk vagy 5-ot. Nem gondolom hogy ez a legnagyobb hiányossága a seregnek.

• Hűha
Reactions: Kim Philby

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
849
2 229
93
Nem tudom mennyire kell együtt mozgatni egy Lynxel ami gyakorlatilag "elől" mozog, ez meg egy "hatrebbrol" operáló eszköz. Na de nem is akarok belemelyedni mert egyrészt úgyse lesz ilyen csicsás holmink ,másrészt ha lesz is akkor veszünk vagy 5-ot. Nem gondolom hogy ez a legnagyobb hiányossága a seregnek.
Ezen is rágódtunk már egy sort.
Szerintem ez a tornyos aknavetős IFV a mai kor Stug-ja. Nézz meg videókat a Nemo-ról és láthatod, hogy nagyon is képes az IFV-kkel vonalban harcolni közvetlen irányzással.
Már eldöntött tény hogy lesz tornyos önjáró 120-as aknavető Lynx alvázon - része az alapbeszerzés 209 darabjának.
A mennyiség is ismert?
Ha tényleg lesz, gondolom az Elbitnek van nagyobb esélye. A Crossbow-nak ráadásul van párhuzamosított fegyvere is a toronyban.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 631
42 030
113
Ezen is rágódtunk már egy sort.
Szerintem ez a tornyos aknavetős IFV a mai kor Stug-ja. Nézz meg videókat a Nemo-ról és láthatod, hogy nagyon is képes az IFV-kkel vonalban harcolni közvetlen irányzással.

A mennyiség is ismert?
Ha tényleg lesz, gondolom az Elbitnek van nagyobb esélye. A Crossbow-nak ráadásul van párhuzamosított fegyvere is a toronyban.
Pontosan nem tudom mennyi, de 12-18 között lehet szerintem.
Van aki itt tudja - majd elárulja, ha akarja... :)

Crossbow lenne szerintem is a legjobb - sógorok is ezt vették a szomszédban, szóval el lehet menni majd megnézni az illetékeseknek...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 418
84 305
113
fizikailag igen, de valszeg nem tudná programozni az amcsi ABM lőszert.

Az RM is csinálhatna egy árok ellen hatásosabb lőszer ha akarna...
Nyitott architektúrájú a rendszer és hidd el, hogy az amcsinak eszébe jutott úgy megcsinálni, hogy jó legyen az RM gépágyúhoz (óriási üzleti öntökönlövés lett volna nem így tenni).

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 631
42 030
113
Nyitott architektúrájú a rendszer és hidd el, hogy az amcsinak eszébe jutott úgy megcsinálni, hogy jó legyen az RM gépágyúhoz (óriási üzleti öntökönlövés lett volna nem így tenni).
nem hiszem el amíg nem mondják! :D

Az amcsik az ATK gépágyúikhoz fejlesztették a mk310-es ABM lőszert, nem szoktak ők azzal törődni hogy más fegyverekhez is jó legyen.
Egyelőre 155-ös lőszerből is vagy 11 féle van a NATO-ban és senki sem túl lelkes hogy ezt egységesítsék. Ez olyan mint a nyomtató meg tinta patron biznisz: senki nem akarja hogy mástól vegyél patront/lőszert...