Ez igy van szegenyek raadasul nem szoktak hozza a kamerahoz aztan feszengenek isA válaszadó katonán eléggé azt láttam hogy nem biztos benne mit mondhat el és mit nem...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez igy van szegenyek raadasul nem szoktak hozza a kamerahoz aztan feszengenek isA válaszadó katonán eléggé azt láttam hogy nem biztos benne mit mondhat el és mit nem...
kb biztos voltam benne, de hát erre van a vágószoba és az új snitt.Ez igy van szegenyek raadasul nem szoktak hozza a kamerahoz aztan feszengenek is
"ami azt jelenti, hogy ergo ha te ralosz egy panceltoro raketaval, vagy jossz egy kis dronoddal fele, ezek az erzekelok erzekelik, es amikor ilyen mondjuk 10 meternyire megkozelited, akkor innen bekuld egy ilyen szep kup alaku repeszfelhot, aztan annyi volt, jol mondom?"Azt mondta, ha 10m-re van a cél, akkor indul be a rendszer - ez úgy kb valós is lehet.
Passz. Nem tudom, mennyi a repeszeképződés sebessége, de egy-egy modern ATGM igencsak hamar meg tudja tenni azt a 10 métert. Elő kellene keresni a fuchs-os RM videót és méregetni"ami azt jelenti, hogy ergo ha te ralosz egy panceltoro raketaval, vagy jossz egy kis dronoddal fele, ezek az erzekelok erzekelik, es amikor ilyen mondjuk 10 meternyire megkozelited, akkor innen bekuld egy ilyen szep kup alaku repeszfelhot, aztan annyi volt, jol mondom?"
Mindenkeppen messze szinvonalasabb, mint amit a HM-tol megszoktunk, es vegulis az "ilyen mondjuk" 10 m-be beleferhet a 2.5 m is, aztan mire a repeszfelho megteszi a 2 metert, addigra a raketa megtehet fel metert, igy kijohet a 2 m-es megsemmisitesi tavolsag.
Es persze az is lehet, hogy egyszeruen o tudja jol, es tenyleg 9 m kornyeken van a megsemmisitesi tavolsag (noha ennek a kisero gyalogosok nem biztos, hogy orulnek).
kb biztos voltam benne, de hát erre van a vágószoba és az új snitt.
Mindegy, kb ezt az egy dolgot találtam "negatívnak" szóval... szép munka![]()
Semelyik lőszer kezdősebessége nem titkos: fent van az RM oldalán!Az a rész nekem is kicsit fura volt.
Átvághatta volna a gordiuszi csomót azzal, hogy elmondja a gyakorló lőszer kezdősebességét. Az gondolom nem titkos.
Zalából Híúz? A propi anyagnak kamionon a nagy leleplezésre leszállított pár darabon kívül onnan még egy sem gurult ki...Az én kérdésem az lenne, hogy ha ez a beszélgetés 2024. októberében készült, a HMVH 1. zászlóaljáról pedig azóta egy konferencián azt mondták hogy megkapta az összes Hiúzát, és ha Zalában havonta csak elkészül belőlük néhány, akkor hol rejtőzködnek most azok a debreceni Hiúzok?
DeZalából Híúz? A propi anyagnak kamionon a nagy leleplezésre leszállított pár darabon kívül onnan még egy sem gurult ki...
Tudtommal 1 db!
Ha 2024 júliusa óta minden hónapban ugyanazt az egyet hordanák lőtéri tesztekre, akkor az azt jelentené hogy valamivel valami nagyon komoly probléma lehet. Ha meg egyet sem vittek azóta, akkor meg még komolyobb lehet... Esetleg még az lehet, hogy a németektől érkezőket viszik, még átadás előtt. De akkor mit csinálnak a gyárban?Tudtommal 1 db!
Átépítenek, hogy tudjanak Lynxet gyártani...De akkor mit csinálnak a gyárban?
Hát nem annak épült a gyár alapból ?Átépítenek, hogy tudjanak Lynxet gyártani...
Akkor nemtom minek voltak az átvételén meg gyártásközijén a kollégák. Lehet egy darab szalonnánakÁtépítenek, hogy tudjanak Lynxet gyártani...
Hat kurva draga az a szalonnaAkkor nemtom minek voltak az átvételén meg gyártásközijén a kollégák. Lehet egy darab szalonnának![]()
Szerintem nem a gyárat építik át, hanem a Hiúzokat. Volt amelyiknek a tornyát kellett, mert még hiányosan érkeztek, hogy legalább a kiképzés elindulhasson végre. Állítólag az alsó részen is volt módosítnaivaló. És előjöhetett még néhány probléma azóta.Hát nem annak épült a gyár alapból ?
Én azon a részen kicsit felvontam a szemöldököm, amikor ecseteli, hogy a programozott repeszromboló lőszer a lövészárokban lévő élőerőt felülrő támadja..:O Azt hogy? Ballisztikus pályan mozog?![]()
Lecsapott a Hiúz a BMW-re
A Lynx KF41 páncélozott gyalogsági harcjármű kategóriájának világelitjébe tartozik. A 49 tonnás Hiúz a „the Zone” YouTube csatorna figyelmét is felkeltette 30 milliméteres gépágyújával és 7,62 milliméteres géppuskájával. A portál csapata Vályi István vezetésével alaposan körbejárta a vadmacskát...honvedelem.hu
Igen bármilyen hihetetlen, de ballisztikus pályán mozognak a kilőtt lövedékek, ha azok nem irányítottak, márpedig a Lynx gépágyújának lőszerei nem irányítottak.Én azon a részen kicsit felvontam a szemöldököm, amikor ecseteli, hogy a programozott repeszromboló lőszer a lövészárokban lévő élőerőt felülrő támadja..:O Azt hogy? Ballisztikus pályan mozog?Ps. Amúgy Vályi úr videói rettentő jók és szórakoztatók. Profi
![]()
Azért az árokban gubbasztókat elég nehéz kiszedni vele: azért nem annyira meredeken érkezik ez a lövedék és sajnos csak előrefelé szór. Ezt már sokszor kiveséztük itt.Igen bármilyen hihetetlen, de ballisztikus pályán mozognak a kilőtt lövedékek, ha azok nem irányítottak, márpedig a Lynx gépágyújának lőszerei nem irányítottak.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..