A Kefir valóban felejtős lenne. Viszont a hozzáadott fegyverzet na az ami nem is annyira rossz. Főleg a Python-5 és a DerbyKfirt pedig felejtsük el.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Kefir valóban felejtős lenne. Viszont a hozzáadott fegyverzet na az ami nem is annyira rossz. Főleg a Python-5 és a DerbyKfirt pedig felejtsük el.
Sudan vagy Made in ChinaHogy szeded ki őket a kohóból
Hogy szeded ki őket a kohóból?
jó, keressünk megoldásokat? oké ez nem megoldás, vagyis az de a tipikus magyar dolgozgatom foltozgatom mert minek a jobb, fogjuk már fel hogy most a keveset kell felszerelni a legjobbal hogy legalább valamit érjenek, nem adhatunk a srácok alá kohószökevényekből "átépített" IFV/APC-t rakni, meddig mennének vele szerinted?
Merőkanállal.Hogy szeded ki őket a kohóból?
A legyártott 30e db-ból akad még a SzU területén.
Az izraeli "upgrade" elég jól bevált. Szerintem a jelenlegi egyik legjobb! (A proto-futurisztikus próbálkozásokat nem vettem figyelembe)
nem vagyunk izrael és nem "upgrade" , az a baj hogy veszed figyelem be azt hogyha megvesszük a vasakat amiket majd mi ( wtf kategória?! szerintem...) átalakítunk akkor az sem lesz olcsó, lehet hogy már annyira nem hogy picivel többért kapunk egy ÚJ nem kohóból megmentett vasból átalakított , modern APC/IFV-t , én egyáltalán nem tartom az ilyet jó ötletnekAz izraeli "upgrade" elég jól bevált. Szerintem a jelenlegi egyik legjobb! (A proto-futurisztikus próbálkozásokat nem vettem figyelembe)
Megmondta Dudi, halomra öljük őket!Mi a frászt akarsz te székelyfölddel? Béláim gondolkodjunk.
Magáról a légi mozgékonyságról beszéltem. Meg arról hogy szükség lehet erre a képességre.Ez komoly?2-3 géppel akarsz gépesitett deszantműveletbe kezdeni?
Merkavát az izraeliták nem adnak el. Kfirt pedig felejtsük el.
Teljesen jól látod a dolgot. Így van.A Pumanal nem csak az árát kell nezni, hanem amit magával vonz. Olyan ipari befektetéseket, amit Izrael nem tud adni. Ezért sztem a nehézdandár német copy lesz.
Ne haragudj, ez mi a frász? Jiddisül nem mértek, ez egy magyar nyelvű fórum.Baráti országnak ha éppen felfut a gyártósor, akkor minden további nélkül.
לראשונה: טנק המרכבה יימכר לצבא זר
34 שנה אחרי תחילת ייצורו: טנק הדגל יימכר במאות מיליוני דולרים. מחירו הרשמי של מרכבה סימן-4 הוא 4.5 מיליון דולר
בפעם הראשונה מאז תחילת ייצורו שבנת 1980, טנק המרכבה יימכר לצבא זר. משרד הביטחון חתם על עסקת יצוא ראשונה של הטנק המתקדם ביותר של צה"ל, המרכבה סימן-4. שווי העסקה: כמה מאות מיליוני דולרים. מחירו הרשמי של מרכבה סימן-4 הוא 4.5 מיליון דולר, זול משמעותית מטנקים מערביים אחרים.
למרות שכבר שנים רבות רוב הייצור של התעשיות הביטחוניות בארץ מופנה ליצוא, התנגדו במשך שנים במערכת הביטחון למכור גם את המרכבה, על אף העניין שהביעו בעבר בטנק מדינות כמו טורקיה וקולומביה. זאת כדי שלא לחשוף בפני גורמים זרים את סודות השריון המתקדם ואת שאר המערכות הייחודיות שהפכו את הסימן-4 לטנק המתקדם והטוב בעולם.
המשבר התקציבי המתמשך והקושי של מערכת הביטחון להמשיך ולשאת בעלויות הפרויקט, שמתקרבות לכמיליארד שקל בשנה והפכו אותו לפרויקט לאומי, הובילו לשינוי ההחלטה. כעת הסימן-4 מאושר ליצוא למדינות נבחרות שיש להן מערכת יחסים ביטחונית ארוכת שנים עם ישראל, ושאין חשש שסודות הטנק יזלגו מהן אל גורמים עוינים.
במפעל המרכבה בבסיס תל השומר כבר החלו לאחרונה בייצור מוגבר כדי להמשיך לספק לצה"ל טנקים חדשים, במקביל לאספקת הכלים לצבא הזר שרכש אותם, ולייצור נגמ"שי הנמר, המבוססים על המרכבה. לאחר שנים של קיצוצים חוזרים ונשנים בקצב הייצור מטעמי תקציב, חזר המפעל לקצב ייצור שלא הכיר זה שנים.
Baráti országnak ha éppen felfut a gyártósor, akkor minden további nélkül.
לראשונה: טנק המרכבה יימכר לצבא זר
34 שנה אחרי תחילת ייצורו: טנק הדגל יימכר במאות מיליוני דולרים. מחירו הרשמי של מרכבה סימן-4 הוא 4.5 מיליון דולר
בפעם הראשונה מאז תחילת ייצורו שבנת 1980, טנק המרכבה יימכר לצבא זר. משרד הביטחון חתם על עסקת יצוא ראשונה של הטנק המתקדם ביותר של צה"ל, המרכבה סימן-4. שווי העסקה: כמה מאות מיליוני דולרים. מחירו הרשמי של מרכבה סימן-4 הוא 4.5 מיליון דולר, זול משמעותית מטנקים מערביים אחרים.
למרות שכבר שנים רבות רוב הייצור של התעשיות הביטחוניות בארץ מופנה ליצוא, התנגדו במשך שנים במערכת הביטחון למכור גם את המרכבה, על אף העניין שהביעו בעבר בטנק מדינות כמו טורקיה וקולומביה. זאת כדי שלא לחשוף בפני גורמים זרים את סודות השריון המתקדם ואת שאר המערכות הייחודיות שהפכו את הסימן-4 לטנק המתקדם והטוב בעולם.
המשבר התקציבי המתמשך והקושי של מערכת הביטחון להמשיך ולשאת בעלויות הפרויקט, שמתקרבות לכמיליארד שקל בשנה והפכו אותו לפרויקט לאומי, הובילו לשינוי ההחלטה. כעת הסימן-4 מאושר ליצוא למדינות נבחרות שיש להן מערכת יחסים ביטחונית ארוכת שנים עם ישראל, ושאין חשש שסודות הטנק יזלגו מהן אל גורמים עוינים.
במפעל המרכבה בבסיס תל השומר כבר החלו לאחרונה בייצור מוגבר כדי להמשיך לספק לצה"ל טנקים חדשים, במקביל לאספקת הכלים לצבא הזר שרכש אותם, ולייצור נגמ"שי הנמר, המבוססים על המרכבה. לאחר שנים של קיצוצים חוזרים ונשנים בקצב הייצור מטעמי תקציב, חזר המפעל לקצב ייצור שלא הכיר זה שנים.
Ne haragudj, ez mi a frász? Jiddisül nem mértek, ez egy magyar nyelvű fórum.
Ne haragudj, ez mi a frász? Jiddisül nem mértek, ez egy magyar nyelvű fórum.
Csak minnél többet vegyünk belőle. Mondjuk az én kedvencem a Lynx (Hiúz), de kicsit se lennék csalódott a másik macskával. Messze kiemelkedne a tudása a környező országokhoz képest. Mióta elkezdődött a Z2026 sokkal nagyobb kedvvel fizetem be az adómat. Végre arra költik a pénzünket ami nekem is fontos.Az első másfél percet lehet ugrani, 1:47-től jön a cica.
A csehek mindenáron a hazai cégeknek akart kedveznei, vagy megforditanám, a hazai hadiipari cégek lobbija irányitotta a "vezérkart". Mindenki rájött a végén, hogy sokkalta drágábban jönnek ki, mint egy új technikával, ráadásul a cseh kapacitások végesek.A fentiekhez a következőket fűzném hozzá a Cseheknél már jó ideje vannak olyan vélemények,hogy a hazai hadiipar támogatására kitalált a T-72 modernizálása zsákutca és modern mtb kell beszerezni...