Hited max neked van. Nekem BMP-s páncéltesztem amit itthon csinált a magyar honvédség.Na erre írtam hasonló komolysággal amit ! Legyen a hitetek szerint !
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hited max neked van. Nekem BMP-s páncéltesztem amit itthon csinált a magyar honvédség.Na erre írtam hasonló komolysággal amit ! Legyen a hitetek szerint !
Miért ha átütöd a páncélt a motortéren meg a sofőr és tök védtelen lőszerek környékén mi lesz a végeredmény szerinted?
1 lövésből mindent ?Hited max neked van. Nekem BMP-s páncéltesztem amit itthon csinált a magyar honvédség.
Milyen körülményeket találsz még ki, hogy úgy kanyarítsd, hogy neked tessen? (egyébként a harmincas repeszt ha meglövöd akkor az szépen beindítja a többit, de ez több mint optimális körülmény)1 lövésből mindent ?
BMP2-ben milyen lőszer robban fel a .338-astól ?
BMP páncélteszt .338 Lapuával ? 600m-en ? Mozgásban ? Hagyjuk már !
338 as ok, de milyen lövedék?Miért ha átütöd a páncélt a motortéren meg a sofőr és tök védtelen lőszerek környékén mi lesz a végeredmény szerinted?
Van hozzá, sima páncéltörő és páncéltörő gyújtó is, ha kell, de ahogy krissz is írta a relevána az .50. A .338-at azért írtam, hogy érzékeltesse, hogy mennyire lepkefing a páncélzat.338 as ok, de milyen lövedék?
FMJ? Tudni kellene mennyi energiaja marad az esetleges átutes utan. De a lőszer begyujtasahoz ez nagyon nagyon minimalis esely.
Gyújtó eseteben már más a helyzet, de annak kisebb is az atutese.
miért van akkora számban 50 cal osunk? jól rámutat egyébként hogy kellene nagyobb db számban többféle verzióba nem csak toronyfegyvernek vagy automata fegyverálványba.Az. 50 es pláne wolframkarbid heggyel sok mindent kilukaszt nem csak a BMP t.
A sima .50 AP is átüti, nem kell hozzá még az M903 sem.Az. 50 es pláne wolframkarbid heggyel sok mindent kilukaszt nem csak a BMP t.
Amúgy a BMP-1-et és a 2-őt oldalról átlövöd vele (nem csúzlival hanem 0.50 BMG-vel)
Ezen mondjuk egy mininális oldalpáncél kiegészítés már segít.
A gyakorlat meg az, hogy ezek sehol nincsenek ukrajnában. Szóval megint az álmok az érvekMondjuk tegyük hozzá, hogy merőlegesen. Amikor ezeket tervezték még az volt a követelmény, hogy szemből 20-30 fokos szögben védjenek X és Y lőszer ellen Z távolságból.
Ha 50 méterről merőlegesen elkezded lőni egy 0.50-essel, akár sima acélmagvassal is, átlövi.
Ha 1 km-ről puffogtatsz és 30 foknál kisebb szögben találsz akkor még a WC magvas se megy át oldalról rajta....
Sok tényezős a dolog. De a tény az, hogy a mai mérce szerint gyenge a ma 60 éves konstrukció oldala.
A BMP-2 esetén ott D csomag, amivel nem úszik de jobb az oldal és az akna védelme. Afganisztánban használták háborúban.
Az (ha jól emlékszem) közelről, merőlegesen is bírja a 0.50-s géppuska tüzet.
A Képen a BMP-2D látható.
A szerbek amik kaptak BRDM-2M eket szerintem ennek egy változatával vannak szerelve.Mondjuk tegyük hozzá, hogy merőlegesen. Amikor ezeket tervezték még az volt a követelmény, hogy szemből 20-30 fokos szögben védjenek X és Y lőszer ellen Z távolságból.
Ha 50 méterről merőlegesen elkezded lőni egy 0.50-essel, akár sima acélmagvassal is, átlövi.
Ha 1 km-ről puffogtatsz és 30 foknál kisebb szögben találsz akkor még a WC magvas se megy át oldalról rajta....
Sok tényezős a dolog. De a tény az, hogy a mai mérce szerint gyenge a ma 60 éves konstrukció oldala.
A BMP-2 esetén ott D csomag, amivel nem úszik de jobb az oldal és az akna védelme. Afganisztánban használták háborúban.
Az (ha jól emlékszem) közelről, merőlegesen is bírja a 0.50-s géppuska tüzet.
A Képen a BMP-2D látható.
A gyakorlat meg az, hogy ezek sehol nincsenek ukrajnában. Szóval megint az álmok az érvek
A szerbek amik kaptak BRDM-2M eket szerintem ennek egy változatával vannak szerelve.
Az elején amúgy lőttek amíg az ukránok tömegesen alkalmazták a könnyűgyalogos halogatós taktikát. Marha sok rombolópuska került hozzájuk meg gyártottak is maguknak. Szovjet és NATO 12,7-ben egyartánt.Ugye nem verik ki a szemedet az afganisztánban készült képek? Mint álmodozás.... Ritka nívótlan lettél
Egyrészt nem beszéltem ukrajnáról. Másrészt ukrajnában nem túl gyakran lőnek bele egy BMP-be 50 méterről oldalról egy 0.50-essel.
De várom az erről szóló hiteles beszámolókat
A szerbek amik kaptak BRDM-2M eket szerintem ennek egy változatával vannak szerelve.
Betettem közbenVan róla képed? Nem láttam még őket.
Mintha ráhegesztettek volna egy szétvágott salgó polcotMost látom a képet. Nagyon furán néz ki
Az elején amúgy lőttek amíg az ukránok tömegesen alkalmazták a könnyűgyalogos halogatós taktikát. Marha sok rombolópuska került hozzájuk meg gyártottak is maguknak. Szovjet és NATO 12,7-ben egyartánt.
De nem kell romboló puska elég egy sima tripodos M2-es
Mintha ráhegesztettek volna egy szétvágott salgó polcot