C-RAM rendszerrel védet radart lőttek már ki?
A TB-2 jellegű drónok nem is képesek 100-200 km hatótávolságú standoff fegyverek hordozására. Ezek ráadásul viszonylag lassú siklóbombák és robotrepülők (CM) lehetnek, amik lelőhetőek.
Eddig ahol ezek a drónok sikeresek voltak ott nem volt hálózatos légvédelem. Igazából ez még csak most kezd elterjedni...
Az ELTA radaroknak aműgy elég erős a passzív érzékelő módja is: a célpont radaré és rádió jeleit is be tudja mérni.
Amit eddig olvastam róla, ez a "radarok királya" jelenleg - ha lehet ilyet mondani. A lehető legjobb vételt csináltuk vele...
Egyébként amint meg lesz a drón-képességünk, a győrieknek bőven lesz idejük kitalálni miként lehet őket leszedni a legkönnyebben.
Nem tudom a Panstirt beleszámolod e a C-RAM rendszerek közé,
de abból pl. lőttek ki jópárat TB2 drónok
Semmi szükség 100-200 km sugarú fegyverekre. A Sentinel radarok és a NASAMS ellen bőven elég 70-80 km hatótáv ahhoz hogy az indító gép biztonságban legyen. Ha zavarják a radarokat akkor még kevesebb is elég lehet.
Ilyen hatótávra pedig már a közönséges kamikaze drónok is képesek de ha nem akarsz sokat költeni akkor egy SDB I is megteszi.
+ Azt is vegyük figyelembe hogy nekünk nem Kína, USA vagy Oroszország ellen kell állni a sarat. Nem igazán tudok olyan ellenfelet elképzelni a környéken aki többszáz TB-2vel rontana ránk... Az a néhán tucat ami előfordulhat, az nagyon is kezelhető lesz egy jól felépített légvédelemmel.
Majd egyszer fogalmazd meg pontosan hogy ha nem Kína és nem Orosz.o. akkor pontosan ki ellen kell állni a sarat...
Szerintem dőreség arra számítani hogy az ellenfelünknek úgyse lesz...
Nem hiszem hogy több száz TB2 re lenne szükség. Pár tucat bőven elég, és a jelenlegi szomorú helyzet pedig az hogy ilyen mennyiség, ha D-re és K-re nézel, akkor valamennyi szomszédunknak már van, vagy a legjobb úton haladnak hogy záros határidőn belül legyen.
És mindig kimarad, de ne feledkezzünk már meg a Gripenekről sem! Jól kiépített földi+ légi!
Ide akartam kilyukadni...
A földi légvédelem önnmagában még soha nem védett meg semmit.
A légierő mobil és offenzív. Képes az ellenfelet saját területén támadni és a csírájában elfojtani minden támadó kísérletét.